[97-04]Galant EAxA/W - [EA3A/W 2.4] obcieranie przy skręcaniu
Hugo - 29-08-2011, 10:27
wasiu89 napisał/a: | może coś z amorkami? | Wszystko jest mozliwe, ale wątpię.
M_A_V - 29-08-2011, 12:28
wasiu89 napisał/a: | może coś z amorkami? mam podobnie (obcieranie przy skręcaniu teraz już nie do zniesienia jak gdyby metal o metal) może dziś wreszcie się dowiem co to jest ale powiedziano mi że prawdopodobnie coś z amortyzatorami. Napiszę jak się dowiem:) |
jak coś wynajdziesz to daj znać , jeśli chodzi o amory to wydaje mi się że powinno być gdzieś widać ślady obtarć a tu nic
Cytat: | Gdybym usłyszał "na żywo" powiedziałbym Ci na 100%, ale tak to na 99% łożysko koła prawy przód. |
wymienione miesiąc temu więc odpada ale profilaktycznie sprawdzałem wczoraj i brak jakichkolwiek luzów ..
[ Dodano: 29-08-2011, 12:32 ]
ogólnie ciężki temat i wiecie jak to jest pociskasz najpiękniejszym modelem mitsu na świecie po swojej mieścinie a tu nagle hałas jak z hamującego jelcza ...
Hugo - 29-08-2011, 12:41
M_A_V napisał/a: | wiecie jak to jest pociskasz najpiękniejszym modelem mitsu na świecie po swojej mieścinie a tu nagle hałas jak z hamującego jelcza ... | Ja wiem dobrze, mam nadzieję, że dzisiaj się to zmieni.
Marcino - 29-08-2011, 16:31
Moze to osłona tarczy hamulcowej przyciera??
M_A_V - 29-08-2011, 18:18
Marcino napisał/a: | Moze to osłona tarczy hamulcowej przyciera?? |
to już sprawdziłem ale dzięki za pomysł każdy jest dla mnie na wagę złota
Hugo - 29-08-2011, 23:07
A jakiej firmy łożysko zostało założone i czy kompletne z piastą?
wasiu89 - 30-08-2011, 00:11
no to mi wypadł wahacz... dobrze że nie w trasie tylko na diagnostyce:) więc polecam sprawdzenie dokładne bo to nie przelewki. dźwięk był coraz głośniejszy: (stare nagranie) http://www.youtube.com/watch?v=pw8LeHyvzIE
czy coś jeszcze jest rozwalone? zobaczymy po naprawie tego wahacza.
komarsnk - 30-08-2011, 09:35
wasiu89 napisał/a: | no to mi wypadł wahacz... dobrze że nie w trasie tylko na diagnostyce:) więc polecam sprawdzenie dokładne bo to nie przelewki. dźwięk był coraz głośniejszy: (stare nagranie) http://www.youtube.com/watch?v=pw8LeHyvzIE
czy coś jeszcze jest rozwalone? zobaczymy po naprawie tego wahacza. |
ale który? Prosty czy banan? Tak się na bezczela rozpiął na sworzniu? to i ja muszę zrobić przegląd moich widzę bo do zgrzytów się przyzwyczaiłem a to widzę, że zakończenie nie jest ciekawe
M_A_V - 30-08-2011, 11:56
Hugo napisał/a: | A jakiej firmy łożysko zostało założone i czy kompletne z piastą? |
Łożysko firmy JPN bez piasty nie grzeszące jakością ale piastę przekładaliśmy na prasie więc nie powinno być żadnych problemów , co gorsza ten objaw występował jeszcze przed wymianą ...
wasiu89 napisał/a: | no to mi wypadł wahacz... dobrze że nie w trasie tylko na diagnostyce:) więc polecam sprawdzenie dokładne bo to nie przelewki. dźwięk był coraz głośniejszy: (stare nagranie) http://www.youtube.com/watch?v=pw8LeHyvzIE
czy coś jeszcze jest rozwalone? zobaczymy po naprawie tego wahacza. |
po filmiku wydaje mi się że miałeś inny objaw niż ja u mnie to tarcie jest regularne tak jak obroty koła
robertdg - 30-08-2011, 17:40
M_A_V, z tego co czytam, wygląda, że sprawdziłeś już niemalże wszystkie elementy ruchome mogace za to odpowiedać, jedyne co mogę oidpowiedzieć, to sprawdź raz jeszcze, ewentualnie przekonaj się, czy to na 100% ociera od koła które uważasz za żródło problemów, mi też kiedyś zaczęło ocierać na trasie do KRK, byłem przekonany że w przednim kole, niemalże na 100% pewien, kiedy przejrzałem cały przód straciłem pomysły bo nic nie znalazłem, ocierało dalej, ale nie odpuściłem poszukiwan i znalazłem w całkiem innym kole niż podejrzewałem - dla żartowniosiów nie było to zapasowe
M_A_V - 30-08-2011, 19:19
masz rację robertdg, sprawdzę wszystkie koła jeszcze raz . Najchętniej oddał bym auto do jakiegoś dobrego mechanika ale u nas takich brak ... wg specjalistów w moim regionie najlepszym rozwiązaniem jest przyzwyczajenie się do usterki
Hugo - 30-08-2011, 22:42
M_A_V napisał/a: | Łożysko firmy JPN bez piasty nie grzeszące jakością ale piastę przekładaliśmy na prasie więc nie powinno być żadnych problemów , co gorsza ten objaw występował jeszcze przed wymianą ... | To raczej odpada. M_A_V napisał/a: | Najchętniej oddał bym auto do jakiegoś dobrego mechanika ale u nas takich brak ... | Mogę posłuchać.
wasiu89 - 31-08-2011, 11:37
komarsnk napisał/a: |
ale który? Prosty czy banan? Tak się na bezczela rozpiął na sworzniu? to i ja muszę zrobić przegląd moich widzę bo do zgrzytów się przyzwyczaiłem a to widzę, że zakończenie nie jest ciekawe |
Prosty, ale dziś mi powiedzieli, że obydwa najlepiej wymienić bo ich stan pozostawia wiele do życzenia i to na 2 kołach...;/
m6riano - 31-08-2011, 19:19
Z prostymi nie ma żartów...lepiej wymienić dwa naraz.
wasiu89 - 31-08-2011, 21:54
m6riano napisał/a: | Z prostymi nie ma żartów...lepiej wymienić dwa naraz. |
No tak:) tylko cena za 2 proste i 2 banany trochę odstrasza... ale cóż i tak uwielbiam to auto
|
|
|