Outlander II GEN Techniczne - Przegląd 60 kkm - ceny w mazowieckim
mr_kister - 11-07-2011, 12:02
Dziękuję Panowie za opinie.
dab - 08-09-2011, 13:29
Witam,
wlasnie umowilem sie na przeglad roczny przy 60000km i zadzwonilem do mojego ulubionego ASO we Wroclawiu jak sobie takowy przeglad cenia oraz do mojego ukochanego ASO mitsu w Kaliszu .
Koszt wykonania przegladu we Wrocku to lekko ponad 1300zl
Koszt samej robocizny to ok. 700zl
Koszt robocizny w Kaliszu: 252zl !!! Kolejny raz sie nie zawiodlem. Nadal maja cennik adekwatny do wykonywanych czynnosci (a nie z kosmosu) a dodajac do tego naprawde profesjonalna obsluge nie pozostaje mi nic innego tylko odwiedzic tamte strony
Z czynnosci nalezy wg nich wykonac:
- olej +filtr CASTROL 5w30 za 145zl/5l + filtr 32zl JapanParts
- filtr powietrza Blue Print za 49zl
- filtr kabinowy
- plyn hamulcowy DOT4 za 34zl/l
wszystko
adrian71 - 08-09-2011, 14:36
ja do tej pory robiłem w ASO we wrocławiu,najwięcej za przegląd zapłaciłem ok.1600zł... Teraz już jestem po gwarancji i musze powymieniać filtry,olej itd. Prosze powiedzcie mi co dokładnie mam wymienić i jaki olej najlepiej? Przebieg 105k km. Pozdrawiam
EDIT:
Znalazłem takie rzeczy
olej i filtr oleju
filtr paliwa
plyn hamulcowy
czy coś jeszcze z takich rzeczy. I jaki olej lejecie.
apikus - 08-09-2011, 14:41
adrian71 napisał/a: | szukałem i nie moge znaleźć |
http://www.mitsubishi.germaz.pl/lista_przegladow
borsak1 - 08-09-2011, 15:35
Jak tak patrzę na listę czynności serwisowych to się zastanawiam na co jest gwarancja w mitsu.
sprawdzić szczęki/bębny hamulców tylnych; w razie potrzeby wymienić* - jeśli są nieszczelne to chyba wada mitsu a nie mój problem
Sprawdzić, czy osłony przegubów półosi nie są uszkodzone - w razie potrzeby wymienić* - u ciekawe
wychodzi na to ze mitsu daje gwarancję na wielkie NIC
jaceksu79 - 08-09-2011, 16:11
borsak1 napisał/a: | Jak tak patrzę na listę czynności serwisowych to się zastanawiam na co jest gwarancja w mitsu.
sprawdzić szczęki/bębny hamulców tylnych; w razie potrzeby wymienić* - jeśli są nieszczelne to chyba wada mitsu a nie mój problem
Sprawdzić, czy osłony przegubów półosi nie są uszkodzone - w razie potrzeby wymienić* - u ciekawe
wychodzi na to ze mitsu daje gwarancję na wielkie NIC |
wiele mogę zarzucić "gwarancji" marek japońskich, ale Ty pojechałeś totalnie po bandzie:
1. "sprawdzić szczęki/bębny hamulców tylnych" - chodzi tutaj o sprawdzenie stopnia zużycia, dokładnie ta sama procedura co przy sprawdzaniu klocków hamulcowych i tarcz. Jeżeli będziesz miał wyciek z cylinderka hamulcowego i nie ma uszkodzenia mechanicznego osłony to na 100% masz gwarancyjną wymianę
2. "Sprawdzić, czy osłony przegubów półosi nie są uszkodzone"- gałęzie, druty, bryły lodu na drodze itp mogą uszkodzić gumę osłony przegubu. Nie wymienienie tego w czas niesie olbrzymi koszt wymiany CAŁEJ PÓŁOSI ( nie występuje w oryginale sam przegub) na koszt użytkownika pojazdu. Jakim cudem gwarancja ma odpowiadać, za uszkodzenia mechaniczne? Natomiast samoczynne pęknięcie gumy osłony przegubu nigdy nie spotkałem w Mitsubishi w okresie gwarancyjnym - to nie Łada
PS> a co do cen za robociznę i części - POTWIERDZAM, PORONIONE
dab - 09-09-2011, 08:29
Koledzy, tak czysto formalnie, w kwestii rodzaju plynu hamulcowego, brac ten DOT4 czy DOT5.1 ? Ceny takie same ale co rekomenduje MISTU (w serwisowce DOT4)? Czy nie bede krzywo patrzyc na tego 5.1?
Lepiej chba by bylo wlac tego o lepszych parametrach...
Co wy wlewacie?
michu300 - 09-09-2011, 09:20
dab napisał/a: | Lepiej chba by bylo wlac tego o lepszych parametrach... |
Czasami lepsze jest wrogiem dobrego.
|
|
|