To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Nadszedl czas na GALANTA!!!

wicek - 18-06-2011, 16:01

Gdzie znajdę schemat kostki do radia?
robertdg - 18-06-2011, 16:56

http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=42896
wicek - 18-06-2011, 17:07

robertdg Wielkie dzięki
wicek - 18-06-2011, 17:17

Tam gdzie się włącza tempomat są jeszcze jakies funkcje?
m6riano - 18-06-2011, 18:17

co masz na myśli..?
przycisk do tempo znajduje sie po prawej stronie kiery na "obramówce" zegarów, adekwatnie po lewej jest pokrętło do ściemniania...podświetlenia zegarów...;-)

luckyluck - 18-06-2011, 22:44

m6riano napisał/a:
przycisk do tempo znajduje sie po prawej stronie kiery na "obramówce" zegarów, adekwatnie po lewej jest pokrętło do ściemniania...podświetlenia zegarów...

U mnie tempo jest w dźwigni po prawej stronie pod kierownicą. Nie ma tam żadnych dodatkowych funkcji. Ewentualnie funkcje obsługi tempomatu.

m6riano - 18-06-2011, 22:51

Dźwignia tempo a przycisk to dwie różne rzeczy...tak w tej dźwigni raczej nie było dodatkowych funkcji
Cytat:
Tam gdzie się włącza tempomat są jeszcze jakies funkcje?

sveno - 18-06-2011, 23:50

m6riano, ale w wersjach po lifcie przycisk uzbrajania tempomatu przeniesiono z deski do tej właśnie dzwigienki w kierownicy :)
m6riano - 19-06-2011, 07:13

wicek, nie napisał czy ma prelifta czy po..
Tomek - 19-06-2011, 07:46

widać na 1 rzut oka, że ma prelifta

wicek: czeka Cie sporo czasu przy tym misiu i wydatków

wicek - 19-06-2011, 08:50

Cytat:
U mnie tempo jest w dźwigni po prawej stronie pod kierownicą. Nie ma tam żadnych dodatkowych funkcji. Ewentualnie funkcje obsługi tempomatu.
O to właśnie mi chodziło

Cytat:
czeka Cie sporo czasu przy tym misiu i wydatków
zaczynam się martwić :/

Dzisiaj jadę do Niemiec będę dopiero w czwartek to odpisze na wszystko co napiszecie.

robertdg - 19-06-2011, 09:40

Nie straszcie człowieka, rzeczywiście kupił auto z widocznymi wadami, widac rdze, widać że prawy przedni błotnik był malowany, porobi sobie przy autku i będzie nim jeździł - przynajmniej widac co do zrobienia.
Mare - 23-06-2011, 14:15

wicek napisał/a:
stuka mi podczas jazdy dziura, wzniesienie, nawet jak puszcze szybko sprzęgło to słychać stuk jakby w zawieszeniu czy to przez te przeguby?

Prawdopodobnie to sworzeń wahacza dolnego giętego. Można to zregenerować, szczególnie jeśli to są fabryczne wahacze mitsu i tuleje nie są porwane. Lepsze wyjście niż nowy ze sklepu, a koszt dużo niższy.

wicek - 25-06-2011, 11:58

Wróciłem dziś rano ;) Witam ponownie ;]

Cytat:
Prawdopodobnie to sworzeń wahacza dolnego giętego. Można to zregenerować, szczególnie jeśli to są fabryczne wahacze mitsu i tuleje nie są porwane. Lepsze wyjście niż nowy ze sklepu, a koszt dużo niższy.

Załatwię papiery z rejestracja i lecę do mechanika.

Cytat:
Nie straszcie człowieka, rzeczywiście kupił auto z widocznymi wadami, widac rdze, widać że prawy przedni błotnik był malowany, porobi sobie przy autku i będzie nim jeździł - przynajmniej widac co do zrobienia.

Thx ;)

Kupiłem reperaturki, przyszły we wtorek, a w poniedziałek galancik do lakiernika ;)

wicek - 19-07-2011, 17:23

Witam ponownie :)
Wiedz tak galancik odebrany od lakiernika i mechanika ;)
Wymieniono
-rozrząd
-pompa wody
-wahacz dolny lewy
-kostki hamulcowe tył (potrzebuje zaciski prawe tylne ma może ktoś na sell?)
Malowano:
-Tylne błotniki (spawano reperaturki)
-Maska (spawano blachę)
-prawe drzwi dolna cześć

Na zdjęciach są opakowania po tym wszystkim z nazwami firm, jak możecie wypowiedzcie się na ten temat.

Aha jeszcze nie był polerowany po malowaniu, daje na dniach do lakiernika, pozbyłem się jeszcze tych durnych naklejek ;)
Miałem rozregulowane obroty pojechałem do kumpla podłączył pod kompa ustawił ustawienia fabryczne i mam coś około 900 widoczne będzie na zdjęciu.

Sorki ze zdjęcia, są troszkę nie poklei:
Przed:
http://imageshack.us/g/855/dsci0029b.jpg/
http://imageshack.us/g/155/dsci0040q.jpg/
Po:
http://imageshack.us/g/854/dsci0041kz.jpg/