To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - Podwójne halogeny w galancie

deejay - 05-02-2012, 22:49

Cytat:
Ja mam pojedynczy Wiesz może jakie jest mocowanie, są jakieś śruby albo zatrzaski po bokach?

Czy pojedyńczy , czy podwójny to takie samo zamkniecie na 100% , po wewnetrznej stronie jest zatrzask a po zewn. srubka na kluczyk "dziesiątkę"

Podgląd http://moto.allegro.pl/mi...2081805271.html

carbon11 - 05-02-2012, 22:59

deejay napisał/a:
Czy pojedyńczy , czy podwójny to takie samo zamkniecie na 100%

w sumie racja nie licząc osłon :wink:

KamilR10 - 05-02-2012, 23:20

Dzięki :) prawdopodobnie jutro będę się z tym bawił, jak wszystko się uda wstawię foto jak świecą te night breaker :wink:
deejay - 05-02-2012, 23:21

KamilR10 napisał/a:
ight breaker

Osram ?

KamilR10 - 05-02-2012, 23:24

Tak, dokładnie takie: http://moto.allegro.pl/za...2044460081.html
Hugo - 05-02-2012, 23:26

A jak jest z wymianą żarówki w halogenie w SE bez podnoszenia auta? Po strzale oczywiście padła żarówka. Ostatnio zmieniałem jak kupiłem auto (2,5 roku temu) i robiłem to z kanału, więc nie pamiętam.
deejay - 05-02-2012, 23:29

Hugo napisał/a:
A jak jest z wymianą żarówki w halogenie w SE bez podnoszenia auta? Po strzale oczywiście padła żarówka. Ostatnio zmieniałem jak kupiłem auto (2,5 roku temu) i robiłem to z kanału, więc nie pamiętam.

Czy to GLS , SE, czy Avance to we wszystkich tak samo , wszystko zalezy czy auto jest obnizone i czy nam sie chce połozyc pod zderzak i wymienić , najlepiej mały podnośnik pod belkę silnika i mamy ładny dostęp od dołu , lub kanał jak kto woli :wink:

Juiceman - 05-02-2012, 23:43

Hugo fotkę Ci halogenu od tyłu zrobić ? ;> bo mam je na wierzchu. :wink:
Hugo - 06-02-2012, 00:07

Juiceman napisał/a:
Hugo fotkę Ci halogenu od tyłu zrobić ?
Zrób.
Juiceman - 06-02-2012, 00:42

Hugo napisał/a:
Juiceman napisał/a:
Hugo fotkę Ci halogenu od tyłu zrobić ?
Zrób.

Anonymous - 01-07-2013, 20:33

Witam wszystkich
Odświeże temat.
Chciałem wymienić pojedyncze halogeny w avance na podwójne i spodziewałem się zadania typu plug & play. Niestety się mocno zdziwiłem bo nie znalazłem wtyczek na dodatkowe halogeny, co wiecej przejrzałem manuala i tam też nic nie znalazłem (schematów czy rysunków z wtyczkami - jak powinno być)

Pytanie wiec czy to normalne czy ślepy jestem. Troche dziwi mnie to bo nikt na takich rzeczach nie oszczedza i okablowanie jest zazwyczaj dostosowane do wyposażenia na wyrost.
Może ma ktoś jakieś foty z instalacji tego typu halogenów lub jakieś schematy elektryczne. Cokolwiek :)

pzdr

swinks_UK - 01-07-2013, 22:39

cerber napisał/a:
Witam wszystkich
Odświeże temat.
Chciałem wymienić pojedyncze halogeny w avance na podwójne i spodziewałem się zadania typu plug & play. Niestety się mocno zdziwiłem bo nie znalazłem wtyczek na dodatkowe halogeny, co wiecej przejrzałem manuala i tam też nic nie znalazłem (schematów czy rysunków z wtyczkami - jak powinno być)

Pytanie wiec czy to normalne czy ślepy jestem. Troche dziwi mnie to bo nikt na takich rzeczach nie oszczedza i okablowanie jest zazwyczaj dostosowane do wyposażenia na wyrost.
Może ma ktoś jakieś foty z instalacji tego typu halogenów lub jakieś schematy elektryczne. Cokolwiek :)

pzdr

Pytanie... czy pisząc w tym temacie w ogóle sobie zadałeś trudu by go przeczytać?
Bo odpowiedzi znajdziesz na 1 stronie tego tematu.

Anonymous - 01-07-2013, 23:11

carbon11 napisał/a:
Niestety do podłączenia podwójnego halogenu potrzebna Ci będzie dodatkowa wiązka z przekaźnikiem (przynajmniej w moim EA tak jest ). Przeciągnięta jest wzdłuż zderzaka w niej są wtyczki do halogenów i zwykły rozgałęźnik do lampy światła drogowego + nasadka do wspomnianego przekaźnika .
Prąd zwyczajnie jest wzięty z aku .
Nic skomplikowanego montaż banalnie prosty jak się wszystko ma :wink:

Wiązkę powinienem mieć :wink:
U mnie przekaźnik jest przykręcony obok aku wolny otwór fabrycznie nagwintowany :)

No tak jedyny sensowny mail w tym temacie to ten cytowany. Z tym że zależy mi na rysunku z manuala lub jakiegokolwiek materiału z manuala. Nie jestem przekonany czy rozwiązanie cytowane wyżej jest oryginalnym rozwiązaniem.

ALEX-77 - 02-07-2013, 18:32

A u mnie w Avance z 01r. są dodatkowe wtyczki do podłaczenia podwójnych przeciwmgielnych ,ale dostań takie z VR-4 w rozsądnej cenie graniczy z cudem,sam szukam już ponad rok ,jedynie na ebayu jest kilka zestawów ale gosciu z Japoni i cena nie do zaakceptowalna jak dla mnie :? bo połowa ceny to sama przesyłka .Jakby ktos miał takie do sprzedania to dawac znać na priv.
Anonymous - 02-07-2013, 21:24

No i właśnie czy na pewno. W manualu dla roczników od 2001 na schemacie (1-2 i 1-3) są 2 wtyczki ale są one raczej stosowane zamiennie w zależności od montowanego typu zderzaka i obie wtyczki są do przeciwmgielnych a nie dalekosiężnych.