To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

MMC Car Poland & Dilerzy Mitsubishi - ASO Germaz

apikus - 03-01-2012, 23:13

Witam,
żeby nie było tak słodko to ja dodam kilka uwag do mojego przegladu po 100 000 km.
Nieposkładane plastiki pewnie widzieliście. A teraz o skrzyni biegów. Poprosiłem wtedy o sprawdzenie dlaczego nie można uzyskać położenia neutralnego i wszystko chodziło dość ciężko. Po serwisie dostałem informację, że wybierak skrzyni jest do wymiany. Cena w serwisie ok. 900 zł i drugie tyle montaż. Nie zdecydowałem się, bo nie byłem do końca przekonany, że to jest przyczyna. I tak jeździłem, ale niedawno Lancera przejęła żona i musiałem jakoś to naprawić. W międzyczasie wymieniłem olej w skrzyni, ale niewiele pomogło. Mimo wszystko kupiłem na a..... wybierak i w końcu udałem się do mechanika. Po sprawdzeniu okazało się, że zatarta jest jedna tulejka i wyczyszczenie i przesmarowanie pomogło. Skrzynia działa jak nowa. :mrgreen:

Teraz można zobaczyć, jakimi fachowcami są mechanicy w ASO Germaz. No chyba, że chcieli zarobić. :D

Juiceman - 03-01-2012, 23:46

Też bardzo ciekawe. Ale pewnie podali Ci prawdopodobną usterkę - bo raczej nie dałeś auta, aby sprawdzili co dokładnie w skrzyni jest nie tak ? ( to chyba jest płatne?) Andrzej czy jak to wygląda ?
apikus - 04-01-2012, 06:40

Juiceman napisał/a:
Ale pewnie podali Ci prawdopodobną usterkę - bo raczej nie dałeś auta, aby sprawdzili co dokładnie w skrzyni jest nie tak ?

Juce, na pierwszej stronie masz zdjęcia nie zamontowanych plastików - myślisz, że zrobili to wirtualnie? Bez samochodu? Ja nie powiedziałem, że nie zapłaciłem za to. Płaciłem razem z przeglądem.

Juiceman - 04-01-2012, 12:15

apikus napisał/a:

Juce, na pierwszej stronie masz zdjęcia nie zamontowanych plastików - myślisz, że zrobili to wirtualnie? Bez samochodu? Ja nie powiedziałem, że nie zapłaciłem za to. Płaciłem razem z przeglądem.

Ale nie nerwój się :-) właśnie dokładnie o tą informację mi chodziło, czy serwis podał ewentualną możliwą usterkę, która występuję w Twojej skrzyni bez jej sprawdzenia czy sprawdzili dokładnie (wtedy rozumiem skąd te plastiki nieposkładane) i wtedy stwierdzili "nieprawdziwe" uszkodzenie. Jeśli opcja druga no nic chyba mechaników będzie trzeba wysłać na przeszkolenie do naszego Dolnośląskiego Mechanika Mitsubishi hehehe :mrgreen: No tak czy siak Dolnoślązacy i inni użytkownicy ASO Germaz piszcie o wszystkim o tych dobrze wykonanych naprawach, o pozytywnym kontakcie oraz o nagannych rzeczach jeżeli takowe występują. Jeśli ASO Germaz się zastosuje do naszych uwag to jest szansa, że trafi do grona (małego grona) Szanowanych ASO Mitsubishi :wink:

yako190 - 05-01-2012, 19:05

Witam, jestem mechanikiem w ASO Germaz i postaram sie wytłumaczyć z pretensji Pana Apikusa, co do plastików nie ma o czym gadać wina jest po naszej stronie i za to serdecznie PRZEPRASZAM, tu nie ma nic do dodania, a co do wybieraka skrzyni biegów była to najbardziej prawdopodobna przyczyna cieżko chodzącego lewarka zmiany biegów. Pan Apikus nie prosił nas o usunięcie usterki lecz o podanie przyczyny. Niestety nie mieliśmy podstaw do rozbierania niczego przy skrzyni. w ASO Germaz też pracują ludzie i jeżeli ewidentnie by było widać zatartą tulejke czy też inny element i była by możliwość wyczyszczenia, przesmarowania gwarantuje, że było by to zrobione.
Pozdrawiam.

Juiceman - 05-01-2012, 21:31

yako190 Serdecznie Witamy na forum! Oraz Zapraszamy także do udzielania się :)
apikus - 05-01-2012, 21:42

yako190 napisał/a:
Pan Apikus nie prosił nas o usunięcie usterki lecz o podanie przyczyny

Tu się zgadza, ale przyczyną nie był wybierak, a to podane zostało mi jako element do wymiany - dlatego się nie zdecydowałem.
Z drugiej strony powiem, że odpięcie wybieraka od skrzyni zajęło mechanikowi 5 minut i już wiedział, że to nie to. Dodam, że nie jest specjalistą od Mitsubishi. Naprawia różne samochody. Pewnie nie miał szkoleń, ani serwisuwek z Mitsubishi.
Każdy popełnia błedy i podoba mi się, że się przyznajecie do nich. Mam nadzieję, ze w przyszłości będzie lepiej. Przeprosiny przyjęte

yako190 - 05-01-2012, 22:42

apikus napisał/a:
yako190 napisał/a:
Pan Apikus nie prosił nas o usunięcie usterki lecz o podanie przyczyny

Tu się zgadza, ale przyczyną nie był wybierak, a to podane zostało mi jako element do wymiany - dlatego się nie zdecydowałem.
Z drugiej strony powiem, że odpięcie wybieraka od skrzyni zajęło mechanikowi 5 minut i już wiedział, że to nie to. Dodam, że nie jest specjalistą od Mitsubishi. Naprawia różne samochody. Pewnie nie miał szkoleń, ani serwisuwek z Mitsubishi.
Każdy popełnia błedy i podoba mi się, że się przyznajecie do nich. Mam nadzieję, ze w przyszłości będzie lepiej. Przeprosiny przyjęte

Niestety nie myli się ten kto nic nie robi. Jesteśmy młodym ASO, też sie uczymy, czasem trzeba sie uczyć na własnych błędach.

Polaris JG - 26-01-2012, 21:36
Temat postu: Po wizycie w Germazie
Witam
Wczoraj byłem w ASO GERMAZ moim Coltem. Musiałem zaprogramować kluczyk i w komputerze wyłączyć automatyczne światła bo tylko po przekręceniu zapłonu od razu włączały sie mijania. Usługa szybko wykonana. Niema w tym nic szczególnego oprócz ceny. Wyszło ponad połowę taniej niż u konkurencji we Wrocławiu i Zielonej Górze. Po naprawie auto zostało umyte. Obsługa serwisu i serwis dobra czwórka z plusem. Niestety obsługa działu części pozostawia jeszcze duzooooo do życzenia, głównie w kwestii szybkości.
Pozdrawiam

Kemot - 08-02-2012, 14:23

Umówiłem się na przyszłą środę na przegląd mojego Outlandera, więc dam znać jak to wygląda i czy nowy dealer to nowa jakość w mieście, szczególnie, że mam doświadczenie z drugim.

[ Dodano: 15-02-2012, 17:57 ]
No i byłem. Było szybko i przyjemnie. Miałem swój olej i filtry - nie było żadnego problemu, samochód umyty, odkurzony, wyczyszczony. Zniżka dla Mitsumaniaków uwzględniona. Jeżeli mam się do czegoś przyczepić - to nie dostałem wykazu wykonanych czynności w trakcie przeglądu. Ogólnie polecam!

Haniball - 27-04-2012, 20:38

Właśnie wróciłem z przeglądu na 30tyś.km ASX 1,8DID 4wd wszystko ok na 5+.
Firebee - 04-06-2012, 14:55

Pragniemy poinformować Wszystkich Mitsumaniaków, o nowej akcji serwisowej:

Letnia Akcja Przeglądowa Mitsubishi

Dezynfekcja klimatyzacji, przegląd za 49 zł, części nawet do 25% taniej. Zamów wizytę w Autoryzowanym Serwisie Mitsubishi i przygotuj swój samochód przed wyjazdem na urlop.

Przegląd za 49 zł

do 30 czerwca w ramach Letniej Akcji Przeglądowej Mitsubishi

Promocyjne ceny usług, części tańsze nawet o 25%

Dezynfekcja układu klimatyzacji - 120 zł
Filtr przeciwpyłkowy z wymianą - 99 zł
Samochody w wieku 3 - 6 lat (po gwarancji) - 15% rabatu*
Samochody w wieku 7 lat i starsze - 25% rabatu*
Oryginalne akcesoria i gadżety - 10% rabatu*
Ewentualna naprawa, koszt robocizny - 10% rabatu

AKCJA NIE ŁĄCZY SIĘ ZE STAŁYM RABATEM DLA MITSUMANIAKÓW (15%)

Akcja trwa przez cały czerwiec. W przypadku zainteresowania, prosimy o kontakt z naszym serwisem: tel. 71 349 01 60

http://www.mitsubishi.ger...cja-przegladowa

gershar - 20-06-2012, 00:08
Temat postu: Kolejna wizyta w ASO GERMAZ
Witam Was ponownie !

Dokładnie wczoraj tj.18.06 byłem w ASO Germaz po raz kolejny. Tym razem powodem mojej wizyty był wymagany przegląd gwarancyjny (II).
Jestem BARDZO zadowolony zarówno z obsługi, jak również z faktury, a to już rzadkość :D
Pan Maciej - doradca serwisowy, poprowadził całą sprawę szybko i dokładnie tak jak powinno być - profesjonalnie :!:
W kwesti finansowej również WIELKI POZYTYW dla 'Germaz'a!!
Niska cena, którą udało mi się wynegocjować i dodatkowo dezynfekcja klimy GRATIS :mrgreen: .... trzeba coś więcej ? :P
Auto zostało rzetelnie skontrolowane, na bieżąco byłem informowany o wszystkim, autko umyte, odkurzone, ale to standard :!: <--- dla Germaza... szkoda że nie dla wszystkich innych...
Reasumując po raz kolejny zostałem BARDZO MIŁO zaskoczony, tym bardziej że nie musiałem nigdzie dalej jeździć jak w przypadku pierwszego przeglądu (250km) <-- a i tak było taniej niż w ASV o jakości nie wspominając :twisted:
Właścicielom gratuluje Doradcy, a Doradcy podejścia do wykonywanych obowiązków :mrgreen:
No to reklame zrobiłem ,,, :D :D :D hehe... Ale trzeba chwalić DOBRE : :)
...następnym razem też tam pojadę i Wam z czystym sumieniem też polecam !

Pozdrowionka dla Wszystkich MitsuWariatów :D :D :mrgreen:

sn - 23-08-2012, 13:41

Hej,
po 3ch przeglądach auta w niemczech stwierdziłem, że sprawdzę nasz rodzimy serwis. Po kilku telefonach, przeczytaniu opinii na forum wybrałem serwis Germaz. Przegląd po 80kkm, w miarę szybko, bardzo czysto (auto nie było tak czyste od nowości ;-) ), cena bardziej niż przystępna jak na nasze polskie warunki. Przy okazji serwisanci pomogli mi wyeliminować ściąganie auta (zmiana opon przednich z tylnymi załatwiła sprawę), a obsługa dorzuciła kilka gratisów.

Co do dodatkowych plusów:
- serwis blisko obwodnicy (łatwy i szybki dojazd - jestem z poza wrocławia)
- dla ludzi pracujących "wszędzie" - jest wifi oraz miejsce w którym można spocząć :-)

Jutro jadę na akcję wymiany przednich czujników poduszek powietrznych (o której zostałem powiadomiony przez obsługę) mam nadzieję ze serwis jest na tyle dobry, że następne odwiedziny będą dopiero po przejechaniu następnych 20kkm.

ostatecznie, następny przegląd zapewne zrobię również w tym samym serwisie.

Literat - 01-08-2013, 20:30

Ja również chciałem napisać kilka słów na temat tego serwisu. Po moich wcześniejszych doświadczeniach z rodzimym serwisem postanowiłem poszukać dobrego serwisu trochę dalej. Wybór padł na Wrocław i przyznam szczerze, że w najmniejszym calu nie żałuję mojej decyzji. Wszystko - począwszy od rozmów telefonicznych, po przyjęcie samochodu oraz obsługę było na najwyższym poziomie. O cenach nawet nie wspominam bo były dużo niższe niż w moim rodzimym mieście. Mechanik na każdym etapie przeglądu informował mnie o wszystkim jednocześnie nie próbując na nic naciągnąć tylko podsuwał możliwe rozwiązania. Panowie z serwisu byli bardzo uprzejmi (oczywiście zaproponowali kawę), a pomimo braku karty klubowicza otrzymałem mały rabat. Ze swojej strony mogę każdemu polecić ten serwis.