To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II Ogólne - Narzekania i pochwały OII

13zbyszek13 - 07-08-2011, 11:22

lexus napisał/a:
A miało być tak pięknie :x

A wyszło jak zwykle. :shock:

KowaliK - 07-08-2011, 13:33

Siejecie niepotrzebnie zamęt. Jeśli auto jest z 2007 roku to wszystko się zgadza - czujniki były montowane bezpośrednio u dealerów. Jeśli jest nowsze to można się zastanawiać. Chociaż wymieniony tylny zderzak to jeszcze nie mega dzwon. :wink:
mitsu00 - 07-08-2011, 13:39

KowaliK napisał/a:
Siejecie niepotrzebnie zamęt. Jeśli auto jest z 2007 roku to wszystko się zgadza - czujniki były montowane bezpośrednio u dealerów. Jeśli jest nowsze to można się zastanawiać. Chociaż wymieniony tylny zderzak to jeszcze nie mega dzwon. :wink:
Data produkcji mojego bylego: koniec wrzesnia 2007, rok modelowy 2008, wersja Instyle. Wszystko bylo na miejscu jak powinno :wink: A to ze byl/mogl byc bity nie jest zadna wada w/g mni jesli tylko naprawiony jest rzetelnie i zgodnie z technika producenta. Ale jak ktos naprawiajac dowala czujniki z takim bezmozgowiem i w takim miejscu jak w tym aucie, to juz nie jest OK.
Muciek - 07-08-2011, 19:41

Ale on ma ori Navi. A wersja z navigacją czyli Instyle+Navi nie miała czujników parkowania, bo jest kamera cofania, więc może było tak i w tym przypadku, a po prostu właściciel tak czy siak domontował czujniki.

@EDIT:

Nie wiem także czemu od razu siejecie taką panikę. Nie zauważyliście również, że na panelu po lewej stronie kierownicy nie ma wyłącznika PDC? Więc nie miał ich w standardzie tak jak mówiłem, bo jest to wersja z Navi.

mitsu00 - 07-08-2011, 20:02

Muciek napisał/a:
Ale on ma ori Navi. A wersja z navigacją czyli Instyle+Navi nie miała czujników parkowania, bo jest kamera cofania, więc może było tak i w tym przypadku, a po prostu właściciel tak czy siak domontował czujniki.

@EDIT:

Nie wiem także czemu od razu siejecie taką panikę. Nie zauważyliście również, że na panelu po lewej stronie kierownicy nie ma wyłącznika PDC? Więc nie miał ich w standardzie tak jak mówiłem, bo jest to wersja z Navi.

Oooo.... i to jest konkretny argument. napewno tak jest nie pomyślałem o tym. Mimo wszystko umiejscowienie tych czujnikow w ramach retrofitu to partactwo jakiego nie widzialem. Wiadomo przecież gdzie ori czujniki są umiejscowione, więc po cholerę robić taka wiochę?

michu300 - 08-08-2011, 12:08

mitsu00 napisał/a:
Oooo.... i to jest konkretny argument. napewno tak jest nie pomyślałem o tym. Mimo wszystko umiejscowienie tych czujnikow w ramach retrofitu to partactwo jakiego nie widzialem. Wiadomo przecież gdzie ori czujniki są umiejscowione, więc po cholerę robić taka wiochę?

Ale chłop miał zepsutą niedzielę? Miał.

Exiu - 08-08-2011, 14:24

CZUJNIKI SĄ DOMONTOWANE - wewnątrz mam inny "metrownik i inne pikanie". Tył nie bił bity :) Nie jestem głupi - sprawdzałem klapę bagażnika 10x + u niezależnego dilera mitsubishi :) Nie ma nawet mowy o żadnym wypadku w tym aucie.

Siejecie niepotrzebny zamęt. Gdyby ja był jakąś głupią kobietą, to już doprowadzlibyście ją do łez...

SAM na te czujniki zwróciłem uwagę, bo wcześniej oglądałem innego outlandera (wróciłem na pusto, a pojechałem po niego 250 km w jedną stronę) i on miał inne czujniki parkowania (nie miał takiego urządząnka, jak mój obecny przy oknie).

prosze oto zdjęcie moich czujników wewnątrz - http://imageshack.us/phot...9/p8061958.jpg/

A dzisiaj wróciłem z trasy 600 kilometrów... IDEALNIE się prowadzi :) na A1 można 180 ciąć, ale więcej nie chciałem próbować. Ile wy daliście radę na maka? I ile polecacie jeździć non stop?

[ Dodano: 08-08-2011, 14:32 ]
mitsu00 napisał/a:
Muciek napisał/a:

@EDIT:

dokładnie, nie mam tego guzika przy kierownicy. Po prostu włączam wsteczny u czujniki już działają.

[ Dodano: 08-08-2011, 14:33 ]
KowaliK napisał/a:

tak, to wrzesień 2007 rok

Grzesq - 08-08-2011, 15:02

Exiu napisał/a:
Ile wy daliście radę na maka?

210km/h :p raz i to przez chwilę ;)
Cytat:
I ile polecacie jeździć non stop?

Na autostradzie dla mnie najbardziej optymalne prędkości to 140 - 160 km/h

mitsu00 - 08-08-2011, 16:10

Exiu napisał/a:
dokładnie, nie mam tego guzika przy kierownicy. Po prostu włączam wsteczny u czujniki już działają.
W ori tez jest dokladnie jak wspomniales, tzn ze czujniki zalaczaja sie po wlaczeniu biegu wstecznego. Ten dodatkowy przycisk na wysokosci lewego kolana sluzy do ich wylaczenia np kiedy ciagasz przyczepe, zeby niepotrzebnie nie piszczaly.
13zbyszek13 - 09-08-2011, 10:11

I wszystko jasne. :lol:
Exiu - 09-08-2011, 23:18

od jutra czeka mnie ponad 3000 kilometrów Outkiem :) W tym jazda po górach... Zobaczymy jak sie spisze. Niebawem zdam relacje :)
13zbyszek13 - 10-08-2011, 07:51

Exiu napisał/a:
od jutra czeka mnie ponad 3000 kilometrów Outkiem :) W tym jazda po górach... Zobaczymy jak sie spisze. Niebawem zdam relacje :)

Powinien poradzić sobie bez problemu.

mitsu00 - 10-08-2011, 08:15

Exiu napisał/a:
Gory i suchy asfalt? To dla niego jak dla zwyklego niesmiertelnika przelkniecie sliny.... :mrgreen: Ja swoim bylym w mega zimie wjechalem na 2700 mnpm w Alpach i to bez lancuchow. Dalo rade bez problemu.
adrian71 - 10-08-2011, 16:36

Exiu napisał/a:
Mam Outka praktycznie 2 dni a już wiem, że tylko Mitsubishi! Komfort porównywalny z nowym Mercedesem CL65 AMG - wiem, bo jeździłem :)

chłopie...to Cie fantazja poniosła;o To jak porównywać malucha do maybacha...
Tak, jeździłem CL'em,troche kilometrów nim zrobiłem, tylko ze nie CL65 AMG,a CL 500 i w życiu bym takiego porównania nie zrobił. Aż nie wiem co napisać,żeby za bardzo Cie nie obrazić, przepraszam.

Exiu napisał/a:
Hehehe, złe egzemplarze trafili :)

ale co się dziwić, skoro kupują w autohandlach i od niepewnych rąk :) Ale jak już nowy się psuje... to masakra.

auto kupione jako nówka z salonu,więc chyba pewne ręce,co?

13zbyszek13 - 10-08-2011, 19:55

adrian71 napisał/a:
Exiu napisał/a:
Mam Outka praktycznie 2 dni a już wiem, że tylko Mitsubishi! Komfort porównywalny z nowym Mercedesem CL65 AMG - wiem, bo jeździłem :)

chłopie...to Cie fantazja poniosła;o To jak porównywać malucha do maybacha...
Tak, jeździłem CL'em,troche kilometrów nim zrobiłem, tylko ze nie CL65 AMG,a CL 500 i w życiu bym takiego porównania nie zrobił. Aż nie wiem co napisać,żeby za bardzo Cie nie obrazić, przepraszam.

Exiu napisał/a:
Hehehe, złe egzemplarze trafili :)

ale co się dziwić, skoro kupują w autohandlach i od niepewnych rąk :) Ale jak już nowy się psuje... to masakra.

auto kupione jako nówka z salonu,więc chyba pewne ręce,co?

A ja kolego jeździłem ML 400 cdi zamieniłem na MO II i w życiu nie zamienił bym na gwiazdę.
Więc jak widzisz ludzie mają różne ciekawe odczucia.