To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Zloty i Spoty - zlot MM 2012 - pomysly i propozycje

mjsystem - 29-08-2011, 16:59

A propos propozycji Zlotu 2012 wawrzkowizna jest w miarę pośrodku Polski.
Tylko Forest i Pamar musieliby dostać etat :mrgreen:

Misiek :) - 29-08-2011, 17:14

Co do podziału, to ja się zgadzam, że porównanie c6x i cyx nie jest ok. Zadbany c6 dostanie więcej głosów co podobnie zadbany (tyle samo pracy włożone) CS czy CY.
Można podzielić kategorie na "sportowe-rodzinne" czyli vr4 i evo, na sportowe-kupe tylu 3000gt i klipsy, na najładniejsze auta epoki lat'90 i najładniejsze epoki obecnej...
Podział na vany, offroad i jeszcze coś wykombinować. NP. Najładniej podświetlona taksówka :P

mkm - 29-08-2011, 17:42

Propozycje na przyszłoroczny zlot można wpisywać już, ale co do miejsca i organizacji proszę się jeszcze wstrzymać.
Dajmy czas organizatorom tegorocznego Zlotu na podsumowanie (oni jeszcze zamykają IX Zlot!).

Tomek - 29-08-2011, 17:52

kwasik162 napisał/a:
tomek84 napisał/a:
ja bym raczej stworzył kategorie:

1. najdziwniej zmodzone auto
2. najbardziej pomodzone auto
3. najlepiej pomodzone auto
4. najśmieszniej ...
5. najgorzej ...

itp.

haha, fajne :mrgreen: tylko że, ktoś mógłby się obrazić jeśli nie podpasowałaby mu kategoria w jakiej wygrał :lol:

no to wykasować te kategorie, gdzie ktoś mógłby się poczuć urażony
ale np. jeśli już mówimy o tym lanbo-GDI, to ja bym na niego zagłosował (choć mod nie w moim guście), w jakiejś kategorii, ale najładniejszy Galant to nie bardzo, ale najdziwniejszy mod, to mógłby być

co do pomysłów, to mi na zlocie brakowało jedynie dystrybucji gadżetów
co jak co, ale taki towar by szedł dobrze, i to nie tylko w gronie MM, ale też w gronie widzów

stary alfer - 29-08-2011, 18:28

tomek84 napisał/a:
co do pomysłów, to mi na zlocie brakowało jedynie dystrybucji gadżetów

Była.

Nie pamiętam jaki był wybór (wybaczcie :P ), ale gadżety były.

volve - 29-08-2011, 18:33

stary alfer napisał/a:
Była.

Nie pamiętam jaki był wybór (wybaczcie :P ), ale gadżety były.

W tym roku była dość skromna. Dokładnie to pewnie opowiedzą organizatorzy, ale były na pewno naklejki klubowe, naklejki na rower, zapachy(dla niektórych na rower :D :P ) i jeszcze parę drobnostek.

Misiek :) - 29-08-2011, 18:36

tomek84 napisał/a:
no to wykasować te kategorie, gdzie ktoś mógłby się poczuć urażony
ale np. jeśli już mówimy o tym lanbo-GDI, to ja bym na niego zagłosował (choć mod nie w moim guście), w jakiejś kategorii, ale najładniejszy Galant to nie bardzo, ale najdziwniejszy mod, to mógłby być

Może odjechane modyfikacje?
Co do gadżetów były tylko naklejki i zapachy samochodowe...
A super pomysł był z tymi przypinkami klubowymi...
Rok temu był super zorganizowany sklepik i punkt informacyjny. Każdy miał pod ręką.
Ale niestety się nie da wszystkiego zrobić.
Za rok można jakiś limitowany gadżet licytować na cel charytatywny, lub zysk na konto klubu :)
Można by spróbować poszukać wejść, znajomości w jakiejś firmie typu shell/mobil1 itp... Zrobić jakiś fajny gadżet z ich reklamówką na nagrody/do kupienia/zlicytowania na jednym zlocie.
Tego typu firmy chyba były by zainteresowane reklamą wśród użytkowników aut.
Rok temu bank dołożył się do fajnych nagród (torbę podróżną mam do dziś)

Anonymous - 29-08-2011, 18:49

Co do kategorii, bo tak sobie czytam temat, to zawsze można w przyszłych latach zrobić tak jak było w przeszłych.....

Albo w ogóle nie bawić się w liczenie głosów, tylko przekazać na wjeździe nagrodę Kochajjowi lub Lord_Wolf..... Bo oni zebrali taką ilość głosów że szok....

A z dzieleniem na inne?
Pytanie tylko czy zdajecie sobie sprawę z tego że od godziny 7:00 liczyliśmy głosy i do 12 było za krótko.....

I polecam dobrze się zastanowić czy na pewno się podejmiecie.... Bo nie wolno się wycofywać...a organizacja łatwa nie jest.

My osobiście memy już ogrom pomysłów na przyszłoroczny, i na pewno byłby lepszy, a i Wawrzkowizna nie ma nic przeciwko. Dodatkowo już mamy sponsorów....Bo nasi też chcą uczestniczyć w tym....

Tylko.....

Musiałbym się mocno zastanowić.

BTW: 30 nagród, to poszło za samą trambambułęle i Mitsupiadę + 14 kategorii w głosowaniach.

Co do darmowego piwa....

Było by i 60 kegów 60 litrowych......ale sponsor chciał gwarancji że sprzedamy 3x tyle ludziom.
Jak powiedzieliśmy że gwarancji nie damy mu nigdy, i że w takim razie niech ufunduje nagrody.....Wycofał się....Ale pretensja jest do organizatorów.

Zanim napiszecie jakiekolwiek słowa krytyki....

Zastanówcie się nad tym drobnym faktem, ze mieliśmy wycięty prawie rok z życiorysu a i na zlocie nie ma mowy o zabawie.....

Problemy które są na bieżąco i te które się pojawiają trzeba ogarniać od razu....

I TAK. Jeździłem po ośrodku szybko bo to trzeba było ogarnąć...

Ale żeby nie krytykować w kółko, zapraszam do walki z organizacją.

Ale co by nie odstraszać innych, to organizacja ma wiele innych aspektów, które zbudowały nas i zastanawiamy się nad kolejnym.

Anonymous - 29-08-2011, 18:59

Foreścik święte słowa i dlatego jeszcze raz wam dziękuję i ciesze się, że chociaż minimalnie, ale mogłem pomóc :)
Misiek :) - 29-08-2011, 19:00

Forest, Jak dla mnie zrobiliście dużo dobrej roboty. Rok temu rozmawiałem z Koszmarkiem i wiem ile to roboty.
Nie jesteśmy zawodowcami w większości i każdemu zdarzą się jakieś niedociągnięcia lub lekkie uchybienia. Należy z tego wyciągać wnioski. Gdybym miał więcej czasu bym się z chęcią zabierał za organizacje. Mam niestety weekendy zawalone a popołudniami naukę i być może drugą pracę. Niestety też mi brakuje (jeśli chodzi o potencjalnych sponsorów) znajomości za wyjątkiem lubelskich browarów.
Z tego, co wiem, to baardzo dużo zależy od sponsorów i od chęci gminy do współpracy :)

Seichan - 29-08-2011, 19:15

Misiek :) napisał/a:
Niestety też mi brakuje (jeśli chodzi o potencjalnych sponsorów) znajomości za wyjątkiem lubelskich browarów.

Czemu się nie przyznawałeś :?: Perła pewnie byłaby zainteresowana sponsorowaniem takiej imprezy, bo to na pewno spora promocja dla regionalnego browaru. Poza tym wszyscy, którzy spróbowali perełki niepasteryzowanej, chyba przyznają mi rację, że warto byłoby mieć takiego sponsora ;)

Forest, uważam, że było rewelacyjnie i należą się dla Was wszystkich wielkie słowa uznania. Nawet komary nie były takie straszne :) Poza tym wielki ukłon za DeoFon, bo dzięki temu każdy wiedział co się dzieje ;)

Tomek - 29-08-2011, 19:26

coby nie było, że ktoś narzeka

było super, zwłaszcza jak na mój 1 zlot

niestety nie udało mi się zakupić gadżetów - a właśnie na zapaszek miałem ochotę
co prawda nie pytałem o gadżety, spytałem jedynie foresta o flagi, i dowiedziałem się, że nie ma

w każdym razie więcej gadżetów to będzie mega promocja

co do kategorii, to nigdy nie bedzie tak, żeby było dobrze
jakby nie zrobić to i tak ktoś będzie pokrzywdzony, a ktoś wygrany, bo np. Wolf (nie umiejszając jego 3-tysiączce, która jest mega) miał jednak mniejszą konkurencję niż Kochajjowe VR-4,
także zawsze jakaś niesprawiedliwość będzie

co do systemu głosowania, to można by go usprawnić, coby nie zajmowało to pare godzin

co do Wawrzkowizny za rok - jestem jak najbardziej ZA, choć miałem cichą nadzieje na dłuższy wypad Galkiem

Wawrzkowizna tym wygrywa, że mieści nas wszystkich
w małopolsce jest troche osób chętnych do organizacji zlotu gdzieś na południu, ale jak ogarniam moją pamięcią region to nie znam miejsca tak dużego i kompleksowego

a tak wogóle to kwestia nagród za kategorie, czy darmowe piwo to dla mnie kwestia podoczna

stary alfer - 29-08-2011, 19:33

Forest napisał/a:
Ale pretensja jest do organizatorów.

Nie ma, spokojnie ;)

Jeśli takowe się pojawią, będę dementować!

:)

Jeszcze raz dzięki, był czad :mrgreen:

Rebelias - 29-08-2011, 20:06

Ja bym polecil okolice zakopanego lub cos w bieszczadach nad jeziorem solinskim??
kwasik162 - 29-08-2011, 20:10

Rebelias90 napisał/a:
Ja bym polecil okolice zakopanego lub cos w bieszczadach nad jeziorem solinskim??

haha, jestem za :mrgreen: