To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Galant E5xA - Luźne rozmowy o naszych galantach 7 generacji

szpala85 - 12-09-2011, 19:13

koledzy powiedzcie mi czy ktoś z was wywalał już tylnią wycieraczkę razem z mechanizmem i w jaki sposób zaślepiał tą dziurę ..... wycieraczki nie używam i mam zamiar ją wywalić ( będzie prościej przy nakładaniu folii ) ... pytanie głównie do właścicieli HB .... :mrgreen: ....

btw czy też macie takie dziwne zjawisko w galu jak wyjeżdżacie gdzieś na skrzyżowaniu i macie kierunek włączony np. prawy .... robicie szybki manewr kierownicą i nagle kierunek szybko przeskakuje na lewo i mruga tak jak by sam sie szybko przełączał ?

Wszyc - 12-09-2011, 19:16

Cytat:
btw czy też macie takie dziwne zjawisko w galu jak wyjeżdżacie gdzieś na skrzyżowaniu i macie kierunek włączony np. prawy .... robicie szybki manewr kierownicą i nagle kierunek szybko przeskakuje na lewo i mruga tak jak by sam sie szybko przełączał ?

Nie :P

k@rol - 12-09-2011, 20:46

szpala85 napisał/a:
kierunek szybko przeskakuje na lewo

czasem mi się zdarza że ludzie dziwnie na mnie patrzą bo skręcam np w lewo a podczas odbijania kierownicy kierunek przeskoczy na prawo i nie wiedzą o co mi chodzi a ja przez chwile nie wiem dlaczego oni tak dziwnie reagują bo widzę ich twarze a nie mrugającą strzałkę nie w tą stronę co bym chciał :wink: trochę zamotałem ale to też jest zamotane i dziwne ale zdarza się :|

szpala85 - 12-09-2011, 20:54

k@rol, o właśnie o to mi chodzi :mrgreen: ... czyli nie jestem sam z tym kierunkiem :wink:

hehe Wszyc, złóż swojego do kupy to też będziesz toi miał :mrgreen:

k@rol - 12-09-2011, 21:04

:lol: cóż u mnie to myśle że realnie już ze 420 kkm przejechane więc miało prawo się trochę "wyruchac" :mrgreen: , jak jadę nowszym autem to kierunki chodzą jak lekkie plasticzki a w galu trochę jak maczuga :mrgreen:
szpala85 - 12-09-2011, 21:09

k@rol, :mrgreen: ... dokładnie mam to samo odczucie :mrgreen:
Wszyc - 12-09-2011, 21:23

ja jak jeździłem rok temu swoim to nie było nic takiego a co do maczugi karol ja jak u siebie przełączę kierunek to jak odbija to idzie aż taki rezonans bo budzie heheh :D
k@rol - 12-09-2011, 21:38

ta manetka mogłaby służyc do samoobrony jakby była odpinana :mrgreen:
Frost - 14-09-2011, 11:31

szpala85, też tak mam :)

Wszyc, nie znasz sie :P poza tym nie wiesz już jak to jest jeździć Galem hahahaha :P :P:P

Co do wyposażenia, to ja wiem od dawna, że np. skrzynia i sprzęgło chodzą w galu jak po maśle w przeciwieństwie do innych marek :)

Wszyc - 14-09-2011, 13:49

Frost napisał/a:
Co do wyposażenia, to ja wiem od dawna, że np. skrzynia i sprzęgło chodzą w galu jak po maśle w przeciwieństwie do innych marek :)

szczególnie maślany jest synchronizator 2 biegu co nie ? :) czasem 3ciego :P no ale to już zależy od egzemplarza :P

btw. odezwał się ten co nie dawno galem jeździł :P Jajko (colt) to nie galant :P

[ Dodano: 14-09-2011, 16:14 ]
http://www.youtube.com/watch?v=wecAuuMIbgU

w 40sek skręcam o 90stopni w prawo i nic mi nie odbija w drugą stronę :P bardziej gwałtownie to mi się nie zdarzyło na drogach skręcać no bo po co :P a jak brałem udział w autocrossie to raczej nie używałem kierunkowskazów heheh więc nie wiem :P

Ja raczej po mieście uprawiam styl defiladowy jazdy :P Trójmiasto co raz bardziej zapchane nie ma co szarżować bo się tylko człowiek na wkurza :P

szpala85 - 14-09-2011, 18:07

Wszyc, za wolno kręcisz kołem :mrgreen: ...... ale nie przejmuj się kiedyś nastanie ta chwila i sam tego doświadczysz :mrgreen: ....
Wszyc - 14-09-2011, 18:33

szpala85 napisał/a:
Wszyc, za wolno kręcisz kołem :mrgreen: ...... ale nie przejmuj się kiedyś nastanie ta chwila i sam tego doświadczysz :mrgreen: ....

Neee ja często szybciej kręcę ale wtedy bez kierunkowskazów używania :P

Frost - 14-09-2011, 18:57

Wszyc, jak Galant stoi i nie działa to tego nie zaobserwujesz :p

PS. w colcie mam ten sam objaw, to tak na pocieszenie :)

Wszyc - 14-09-2011, 19:10

Oj Adamie trzeba Ci utrzeć nosa :P bo żeś się rozbestwił :P czy to zazdrość o kierownicę? :P

Jakieś jeszcze panowie pomysły co do wnętrza co można by w galancie zmienić na lepsze? :P myślę co z tym lewarkiem zmiany biegów wymyślić myślę nad adaptacją obudowy z EVO

http://i1006.photobucket....34/HPIM0902.jpg

k@rol - 14-09-2011, 20:57

fajnie ale jak dla mnie to bardziej by mi pasowała ramka ala ferrari :mrgreen: