[92-96]Galant E5xA - Luźne rozmowy o naszych galantach 7 generacji
szpala85 - 12-09-2011, 19:13
koledzy powiedzcie mi czy ktoś z was wywalał już tylnią wycieraczkę razem z mechanizmem i w jaki sposób zaślepiał tą dziurę ..... wycieraczki nie używam i mam zamiar ją wywalić ( będzie prościej przy nakładaniu folii ) ... pytanie głównie do właścicieli HB .... ....
btw czy też macie takie dziwne zjawisko w galu jak wyjeżdżacie gdzieś na skrzyżowaniu i macie kierunek włączony np. prawy .... robicie szybki manewr kierownicą i nagle kierunek szybko przeskakuje na lewo i mruga tak jak by sam sie szybko przełączał ?
Wszyc - 12-09-2011, 19:16
Cytat: | btw czy też macie takie dziwne zjawisko w galu jak wyjeżdżacie gdzieś na skrzyżowaniu i macie kierunek włączony np. prawy .... robicie szybki manewr kierownicą i nagle kierunek szybko przeskakuje na lewo i mruga tak jak by sam sie szybko przełączał ? |
Nie
k@rol - 12-09-2011, 20:46
szpala85 napisał/a: | kierunek szybko przeskakuje na lewo |
czasem mi się zdarza że ludzie dziwnie na mnie patrzą bo skręcam np w lewo a podczas odbijania kierownicy kierunek przeskoczy na prawo i nie wiedzą o co mi chodzi a ja przez chwile nie wiem dlaczego oni tak dziwnie reagują bo widzę ich twarze a nie mrugającą strzałkę nie w tą stronę co bym chciał trochę zamotałem ale to też jest zamotane i dziwne ale zdarza się
szpala85 - 12-09-2011, 20:54
k@rol, o właśnie o to mi chodzi ... czyli nie jestem sam z tym kierunkiem
hehe Wszyc, złóż swojego do kupy to też będziesz toi miał
k@rol - 12-09-2011, 21:04
cóż u mnie to myśle że realnie już ze 420 kkm przejechane więc miało prawo się trochę "wyruchac" , jak jadę nowszym autem to kierunki chodzą jak lekkie plasticzki a w galu trochę jak maczuga
szpala85 - 12-09-2011, 21:09
k@rol, ... dokładnie mam to samo odczucie
Wszyc - 12-09-2011, 21:23
ja jak jeździłem rok temu swoim to nie było nic takiego a co do maczugi karol ja jak u siebie przełączę kierunek to jak odbija to idzie aż taki rezonans bo budzie heheh
k@rol - 12-09-2011, 21:38
ta manetka mogłaby służyc do samoobrony jakby była odpinana
Frost - 14-09-2011, 11:31
szpala85, też tak mam
Wszyc, nie znasz sie poza tym nie wiesz już jak to jest jeździć Galem hahahaha :P:P
Co do wyposażenia, to ja wiem od dawna, że np. skrzynia i sprzęgło chodzą w galu jak po maśle w przeciwieństwie do innych marek
Wszyc - 14-09-2011, 13:49
Frost napisał/a: | Co do wyposażenia, to ja wiem od dawna, że np. skrzynia i sprzęgło chodzą w galu jak po maśle w przeciwieństwie do innych marek |
szczególnie maślany jest synchronizator 2 biegu co nie ? czasem 3ciego no ale to już zależy od egzemplarza
btw. odezwał się ten co nie dawno galem jeździł Jajko (colt) to nie galant
[ Dodano: 14-09-2011, 16:14 ]
http://www.youtube.com/watch?v=wecAuuMIbgU
w 40sek skręcam o 90stopni w prawo i nic mi nie odbija w drugą stronę bardziej gwałtownie to mi się nie zdarzyło na drogach skręcać no bo po co a jak brałem udział w autocrossie to raczej nie używałem kierunkowskazów heheh więc nie wiem
Ja raczej po mieście uprawiam styl defiladowy jazdy Trójmiasto co raz bardziej zapchane nie ma co szarżować bo się tylko człowiek na wkurza
szpala85 - 14-09-2011, 18:07
Wszyc, za wolno kręcisz kołem ...... ale nie przejmuj się kiedyś nastanie ta chwila i sam tego doświadczysz ....
Wszyc - 14-09-2011, 18:33
szpala85 napisał/a: | Wszyc, za wolno kręcisz kołem ...... ale nie przejmuj się kiedyś nastanie ta chwila i sam tego doświadczysz .... |
Neee ja często szybciej kręcę ale wtedy bez kierunkowskazów używania
Frost - 14-09-2011, 18:57
Wszyc, jak Galant stoi i nie działa to tego nie zaobserwujesz
PS. w colcie mam ten sam objaw, to tak na pocieszenie
Wszyc - 14-09-2011, 19:10
Oj Adamie trzeba Ci utrzeć nosa bo żeś się rozbestwił czy to zazdrość o kierownicę?
Jakieś jeszcze panowie pomysły co do wnętrza co można by w galancie zmienić na lepsze? myślę co z tym lewarkiem zmiany biegów wymyślić myślę nad adaptacją obudowy z EVO
http://i1006.photobucket....34/HPIM0902.jpg
k@rol - 14-09-2011, 20:57
fajnie ale jak dla mnie to bardziej by mi pasowała ramka ala ferrari
|
|
|