Forum ogólne - Deutsche polizei
Chooper - 05-02-2007, 14:17
noo policja szykuje sie do ogromnych zakupów (docelowo ok 5 mld. PLN). na 9 tys nowych radiowozów, i palmtopy dla funkcjonariuszy co by dostęp do baz danych w terenie mieli.
Anonymous - 05-02-2007, 14:28
Chooper napisał/a: | noo policja szykuje sie do ogromnych zakupów (docelowo ok 5 mld. PLN). na 9 tys nowych radiowozów | , i znowu zakupią Aro
Anonymous - 05-02-2007, 14:35
dager napisał/a: | Chooper napisał/a: | noo policja szykuje sie do ogromnych zakupów (docelowo ok 5 mld. PLN). na 9 tys nowych radiowozów | , i znowu zakupią Aro |
Mysle ze drugi raz tego bledu nie popelnia i tym razem sie postaraja
Anonymous - 05-02-2007, 14:47
Nie te czasy - akcja Aro już się nie powtórzy.
Taki deal to łakomy kąsek dla wszystkich dealerów, będzie pewnie przetarg i wygra.....Skoda
Anonymous - 05-02-2007, 15:02
Moim faworytem tez jest Skoda - np Octavia - dobry samochod , duzy a w dodatku na pewno dostana od nich niezly usust i wygraja przetarg
Rafal_Szczecin - 05-02-2007, 15:04
mowcie sobie co chcecie, ale ja tam uwazam ze octavka to dobry samochod
Hubeeert - 05-02-2007, 17:21
Meteo napisał/a: | a w dodatku na pewno dostana od nich niezly usust i wygraja przetarg |
Tak jak poprzednio przy zakupie Transporterow? Nie wiem czy wiesz ze zaplacili za gole blaszanki tyle co za wersje Caravelle i na dodatek trzeba je bylo jeszcze wypozazyc na potrzeby Policji. Mr Kulczyk sprzedawal - kto pamieta kto byl szefem MSW wtedy?
Chooper - 05-02-2007, 18:00
Hubeeert napisał/a: | kto pamieta kto byl szefem MSW wtedy? |
Ministrowie spraw wewnętrznych [edytuj]
* Krzysztof Kozłowski (bezp.) 6 lipca 1990 - 14 grudnia 1990
* Henryk Majewski (bezp.) 12 stycznia 1991 - 5 grudnia 1991
* Antoni Macierewicz 23 grudnia 1991 - 5 czerwca 1992
* Andrzej Milczanowski 11 lipca 1992 - 22 grudnia 1995
* Jerzy Konieczny 29 grudnia 1995 - 26 stycznia 1996
* Zbigniew Siemiątkowski 15 lutego 1996 - 4 lutego 1997
Ministrowie spraw wewnętrznych i administracji [edytuj]
* Leszek Miller (SLD) 1 stycznia 1997 - 17 października 1997
* Janusz Tomaszewski (AWS) 31 października 1997 - 3 września 1999
* Marek Biernacki (AWS) 7 października 1999 - 19 października 2001
* Krzysztof Janik (SLD) 19 października 2001 - 21 stycznia 2004
* Józef Oleksy (SLD) 21 stycznia 2004 - 21 kwietnia 2004
* Jerzy Szmajdziński (SLD) 21 kwietnia 2004 - 2 maja 2004
* Ryszard Kalisz (SLD) 2 maja 2004 - 31 października 2005
* Ludwik Dorn (PiS) od 31 października 2005
tyle mówi wiki z tym, że ja nie pamiętam, kiedy kupowali blaszaki
karolgt - 05-02-2007, 20:05
propo samochodow w polskiej policji to jak dla mnie moga sobie jezdzic starymi polonezami tylko niech lapia tych co zagrazaja ludzia na drodze a nie tym co jada normlanie. Nie wiem jak wy ale dla mnie to jest lekko porabane zeby dawac komus mandat za to ze jechal 150 km/h na autostradzie i to przy dobrych warunkach (lato, w dzien).
A jezdzi sobie taki ulicami jak debil i mu sie nic nie dzieje: przyklady:
- wczoraj, 2 pasy, srodek miasta, burak ze wsi jedzie swoim fiatem ducato lewym pasem, jego predkosc ok 40-45 km/h i nic go nie ruszy, prawym pasem nie ma jak wyprzedzic, pozatym kazdy chce skrecac za chwile w lewo, trabienie nic, ...w koncu go wyprzedzilem i jedzie sobie w czapce i gada przez komorke trzymajac ja tak ze na 100% z lewej strony nic nie widzial. I taki pewnie jedzie ok, a szaleje ten na autostradzie 150 km/h ?
- 2 dni temu, jade na kurdwanow, pusta droga (kolo 23). Jade (70-80km/h) dojezdzam do czerwonego, zatrzymuje sie, obok mnie przejezdza polonez (max 40 km/h) dla niego czerwone nie istnieje, zmienia sie zielone, ruszam, doganiam go, nastepne czerwone, ja stoje, on ma w du** jedzie dalej, przyciskam do 100km/h doganiam go, potem czerwone, ja stoje, on dalej jedzie. Ale jakby co to ja dostalbym mandat za 100km/h a nie on. Bo przeciez na pustej, nowej 2 pasmowej ulicy sa 2 fotoradary, wiec na czerwonym ale powoli mozna jezdzic? Idiotyzm
sory za male OT dotyczace jazdy innych ludzi, ale napisalem tez cos propo naszej policji,ale wkur*** mnie to na maxa jak ci ludzie jezdza, zwlaszcza w nocy, i gdzie ta policja jest wtedy? woli sie pobawic nowym 300 konnym samochodem i gonic luzi ktorzy jada 150 km/h Audi A6 na autostradzie. Rozumiem ze ponad 200 na naszych autostradach to duzo,ale badzmy szczerzy, nowy, sprawny samochod, rozwazny kierowca to przeciez predkosc ~170 jest predkoscia calkowicie normlana.
Hubeeert - 05-02-2007, 20:52
karolgt, nie trafia do mnie Twoja argumentacja. Nawet czlowiek z zespolem Downa ma prawo jechac jak ma dokument czyli Prawo Jazdy.
Polecam wizyte na Wyspach. Tu w nocy kierowca jadacy 40mph jest norma i nikt go jakos do rowu nie spycha. Predkosc max jest okreslona i raczej trzymasz sie ponizej bo 3mph powyzej juz jest mandat a Wyspy sa najbardziej na swiecie nasycone fotoradarami. I nie ma zmiluj.
Gdzie sie Wam tak spieszy? Argumentacji ze
1. przepisy sa glupie
2. mam szybki samochod
3. droga jest pusta
4. autostrada
5. bo tak
itd nie uwzgledniam
karolgt - 05-02-2007, 21:06
Hubeeert napisał/a: | karolgt, nie trafia do mnie Twoja argumentacja. Nawet czlowiek z zespolem Downa ma prawo jechac jak ma dokument czyli Prawo Jazdy.
|
ok, ma prawo jechac zgodnie z przepisami, a jazda lewym pasem (prawy pusty) 40 km/h (ograniczenie do 70 wiec moje 70 nie bylo tu przekroczeniem) nie jest zgodne z prawem, bo z tego co wiem to trzeba jezdzic prawym pasem.
Hubeeert napisał/a: |
Polecam wizyte na Wyspach. Tu w nocy kierowca jadacy 40mph jest norma i nikt go jakos do rowu nie spycha.
|
i bardzo dobrze, dlatego dalem 2 przyklady, kto stwarza wieksze zagrozenie:
a) ten stary polonez - 40km/h i przejechal na 3 czerwonych swiatlach (dalej juz nie widzialem)
b) nowe Audi A6 jadace 160 autostrada?
wg mnie ten a) stwarza wieksze zagrozenie, a jeszcze nigdy nie spotkalem sie zeby taki ktos zostal nagle zlapany w takiej sytuacji.
Gdzie sie Wam tak spieszy? Argumentacji ze
1. przepisy sa glupie
2. mam szybki samochod
3. droga jest pusta
4. autostrada
5. bo tak
itd nie uwzgledniam |
nie chodzi o to ze mi sie gdzies spieszy, bo chce sobie jechac przepisowymi 70 km/h ale plynnie,a nie ze jedzie jakas furmanka lewym pasem "bo jemu wolno" i jednoczesnie wiedziec ze ludzie stosuja sie do takich rzeczy jak:
- sygnalizacja
- uzywaja kierunowskazow
- nie zjezdzaja 3 pasow na raz przez ciagla linie
po prostu chodzi mi o taki maly paradoks "jadace 160 km/h ktos autostrada jest piratem i zabojca a ktos kto jedzie 40km/h jest wzorem do nasladowania, tylko ze ten wzor ze reguly olewa wszystko naokolo a ta predkosc jest jedyna rzecza do ktorej sie stosuje.
Hubeeert - 05-02-2007, 21:08
karolgt napisał/a: | kto stwarza wieksze zagrozenie:
a) ten stary polonez - 40km/h i przejechal na 3 czerwonych swiatlach (dalej juz nie widzialem)
b) nowe Audi A6 jadace 160 autostrada? |
Obaj powinni miec zabrane prawo jazdy
a. bo stwarza zagrozenie dla ruchu
b. bo stwarza zagrozenie dla ruchu
karolgt - 05-02-2007, 21:12
Obaj powinni miec zabrane prawo jazdy
a. bo stwarza zagrozenie dla ruchu
b. bo stwarza zagrozenie dla ruchu |
i racja, ale neistety wielka nagonka jest na tych co jezdza szybko,a tych co wolno a glupio niestety nie.
ok, chyba wszystko wyjasnione
Anonymous - 22-02-2007, 21:27
w linku jest pełno takich pojazdów:
http://fishki.net/comment.php?id=17460
np.
Anonymous - 23-02-2007, 08:17
karolgt napisał/a: |
,ale badzmy szczerzy, nowy, sprawny samochod, rozwazny kierowca to przeciez predkosc ~170 jest predkoscia calkowicie normlana. |
tylko ze fabryka daje nowy,sprawny samochod,rozwaznego kierowcy nie ma na wyposazeniu...dlaczego wiec zakladasz taki wlasnie stan rzeczy???zyjac troche na tym nikczemnym swiecie osmiele sie powiedziec,ze na 1 rozwaznego kierowce przypada conajmniej 3 powiedzmy innych.i jak tu rozroznic kto jest kto?
tak jak pisal hubeeert na wyspach jest masa dobrych autostrad,a na nich limit ...110 km/h.i nic,tak sie jezdzi.mozna tylko pozazdroscic polskich 130 km/h....
|
|
|