To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Galantowe przygody Arturro-86

pitbu77 - 11-12-2011, 19:42

robertdg napisał/a:
W sedanie już jest rozpórka tylna, w sensie wykonana fabrycznie połaczeniem konstrukcyjnym tylnej pólki z mocowaniem tylnej klapy :P

Spoko Robert, tylko po co robią dodatkowe rozpórki na kielichy do Galów w sedanie?

robertdg - 11-12-2011, 19:57

Pokaż mi takową (najlepiej zamontowaną), bo do kombiaka widziałem a w sedanie to raczej ciężko znależć miejsce do mocowania, chyba, że potnie się strukture tylnej półki
Tomek - 11-12-2011, 21:18

robertdg napisał/a:
Pokaż mi takową (najlepiej zamontowaną), bo do kombiaka widziałem a w sedanie to raczej ciężko znależć miejsce do mocowania, chyba, że potnie się strukture tylnej półki

do E5 widziałem rozpórki, ale to chyba do liftbacka były
do EAxA nie wyobrażam sobie

jacek11 - 11-12-2011, 21:57

pitbu77 napisał/a:
Spoko Robert, tylko po co robią dodatkowe rozpórki na kielichy do Galów w sedanie?

Po to,żeby kaskę zarobić :wink: sedan z tyłu nie potrzebuje rozpórek 8)
Przynajmniej do normalnej jazdy.co innego jak użytkujesz auto w rajdach na szutrach :wink:

Arturro-86 - 11-12-2011, 22:27

Rozpóreczka nigdy nie zaszkodzi :P :twisted:

A co do tego "zimnego powietrza" - sprawa o tyle dziwna, że w takiej samej temperaturze samochód czasem na serio "ma buta", a czasem zamulony się wydaje. :roll:
Tankuję cały czas na jednej stacji, więc nie sądzę, że to wina kiepskiego LPG w tym przypadku - bo dzieje się tak nawet na tej samej butli (więc teoretycznie na tym samym paliwie) :|

robertdg - 11-12-2011, 22:41

Najlepiej byłoby sprawdzić parametry rzeczywiste w obu stanach, bo tak to można gdybać :?
Arturro-86 - 13-12-2011, 21:46

Tak na zapas się zapytam ludzi bardziej obytych:
Mobil1 to seria olejów w pełni syntetycznych?

Bo znalazłem u siebie w Tychach sprzedawcę, który ma dość spory wybór różnego rodzaju chemii samochodowej. Ja chciałbym zalać miśka pełnym syntetykiem, bo teraz mam świadomość, że w opakowaniu Valvoline płacę za coś, co de facto pełnym syntetykiem nie jest :roll:

Po głowie chodzą mi:
OLEJ MOBIL 1 NEW LIFE 0W40

OLEJ MOBIL 1 PEAK LIFE 5W50

To są pełne syntetyki, prawda :?: :idea:

Owczar - 14-12-2011, 13:36

Arturro-86, z tego co pamiętam to są pełne syntetyki, ale są to oleje najczęściej podrabiane. Pomyśl lepiej nad LM, Fuchs, AMS.
m6riano - 14-12-2011, 16:46

Owczar napisał/a:
Pomyśl lepiej nad LM, Fuchs, AMS.

To już górna półka w porównaniu z mobilem..;-)

Owczar - 14-12-2011, 17:34

Bez przesady :)
Arturro-86 - 14-12-2011, 23:14

Owczar napisał/a:
Arturro-86, z tego co pamiętam to są pełne syntetyki, ale są to oleje najczęściej podrabiane. Pomyśl lepiej nad LM, Fuchs, AMS.

Bez wahania kupowalbym AMS, gdyby byl lepiej dostepny w PL, oraz gdyby byl w "przyzwoitych" opakowaniach, bo chyba na galony jest sprzedawany z tego co sie orientuje... a to troszkę za mało niż potrzeba do miśka.

Co do tego Mobila1 - zawsze moge sprawdzic na miejscu niby 8) Koleś wydaje sie uczciwym sprzedawcą - no ale nigdy nie można wierzyć na słowo (w dodatku przeczytane).
W każdym razie... przy obecnych przebiegach mysle, ze kolejna wymiana oleju czeka mnie za jakies 10 miesiecy :roll: No moze szybciej, ale - się zobaczy :p

Owczar - 15-12-2011, 01:05

Arturro-86 napisał/a:
gdyby byl lepiej dostepny w PL, oraz gdyby byl w "przyzwoitych" opakowaniach

Ale przecież jest: http://zmienolej.pl/ofert...e&category_id=4

Arturro-86 - 22-12-2011, 14:11

Jest sprawa dla mitsumaniaków - może mi ktoś krótko powiedzieć, jak dobrze wyczyścić (i jakoś zakonserwować, nasmarować) zamki w Galancie :?:
Głównie chodzi mi o zamek w klapie bagażnika, bo już ciężko to chodzi... :|
Ale za zamki w drzwiach też bym się zabrał, bo wiem, że przy większych mrozach pewnie będę miał problemy z otwieraniem :evil:

Dodam, że otwieram auto kluczykiem, nie mam otwierania z pilota :-X

KaWu - 22-12-2011, 14:43

Arturro-86, powiem Ci, ze najlepiej toje dobrze wyczyscic z wszelakiego tluszczu i kurzu. I niczym nie smarowac i powinno byc ok.
Arturro-86 - 22-12-2011, 16:36

KaWu napisał/a:
Arturro-86, powiem Ci, ze najlepiej toje dobrze wyczyscic z wszelakiego tluszczu i kurzu. I niczym nie smarowac i powinno byc ok.

Właśnie chodzi mi o to jak to zrobić - trzeba je wyciągnąć :?:
Czy można tam np. napsikać WD-40 albo innych penetratorów i "czyścicieli" :?:

Ew. jak już je wyciągać to co trzeba wtedy rozebrać...