Nasze Miśki - Galantowe przygody Arturro-86
pitbu77 - 11-12-2011, 19:42
robertdg napisał/a: | W sedanie już jest rozpórka tylna, w sensie wykonana fabrycznie połaczeniem konstrukcyjnym tylnej pólki z mocowaniem tylnej klapy |
Spoko Robert, tylko po co robią dodatkowe rozpórki na kielichy do Galów w sedanie?
robertdg - 11-12-2011, 19:57
Pokaż mi takową (najlepiej zamontowaną), bo do kombiaka widziałem a w sedanie to raczej ciężko znależć miejsce do mocowania, chyba, że potnie się strukture tylnej półki
Tomek - 11-12-2011, 21:18
robertdg napisał/a: | Pokaż mi takową (najlepiej zamontowaną), bo do kombiaka widziałem a w sedanie to raczej ciężko znależć miejsce do mocowania, chyba, że potnie się strukture tylnej półki |
do E5 widziałem rozpórki, ale to chyba do liftbacka były
do EAxA nie wyobrażam sobie
jacek11 - 11-12-2011, 21:57
pitbu77 napisał/a: | Spoko Robert, tylko po co robią dodatkowe rozpórki na kielichy do Galów w sedanie? |
Po to,żeby kaskę zarobić sedan z tyłu nie potrzebuje rozpórek
Przynajmniej do normalnej jazdy.co innego jak użytkujesz auto w rajdach na szutrach
Arturro-86 - 11-12-2011, 22:27
Rozpóreczka nigdy nie zaszkodzi
A co do tego "zimnego powietrza" - sprawa o tyle dziwna, że w takiej samej temperaturze samochód czasem na serio "ma buta", a czasem zamulony się wydaje.
Tankuję cały czas na jednej stacji, więc nie sądzę, że to wina kiepskiego LPG w tym przypadku - bo dzieje się tak nawet na tej samej butli (więc teoretycznie na tym samym paliwie)
robertdg - 11-12-2011, 22:41
Najlepiej byłoby sprawdzić parametry rzeczywiste w obu stanach, bo tak to można gdybać
Arturro-86 - 13-12-2011, 21:46
Tak na zapas się zapytam ludzi bardziej obytych:
Mobil1 to seria olejów w pełni syntetycznych?
Bo znalazłem u siebie w Tychach sprzedawcę, który ma dość spory wybór różnego rodzaju chemii samochodowej. Ja chciałbym zalać miśka pełnym syntetykiem, bo teraz mam świadomość, że w opakowaniu Valvoline płacę za coś, co de facto pełnym syntetykiem nie jest
Po głowie chodzą mi:
OLEJ MOBIL 1 NEW LIFE 0W40
OLEJ MOBIL 1 PEAK LIFE 5W50
To są pełne syntetyki, prawda
Owczar - 14-12-2011, 13:36
Arturro-86, z tego co pamiętam to są pełne syntetyki, ale są to oleje najczęściej podrabiane. Pomyśl lepiej nad LM, Fuchs, AMS.
m6riano - 14-12-2011, 16:46
Owczar napisał/a: | Pomyśl lepiej nad LM, Fuchs, AMS. |
To już górna półka w porównaniu z mobilem..;-)
Owczar - 14-12-2011, 17:34
Bez przesady
Arturro-86 - 14-12-2011, 23:14
Owczar napisał/a: | Arturro-86, z tego co pamiętam to są pełne syntetyki, ale są to oleje najczęściej podrabiane. Pomyśl lepiej nad LM, Fuchs, AMS. |
Bez wahania kupowalbym AMS, gdyby byl lepiej dostepny w PL, oraz gdyby byl w "przyzwoitych" opakowaniach, bo chyba na galony jest sprzedawany z tego co sie orientuje... a to troszkę za mało niż potrzeba do miśka.
Co do tego Mobila1 - zawsze moge sprawdzic na miejscu niby Koleś wydaje sie uczciwym sprzedawcą - no ale nigdy nie można wierzyć na słowo (w dodatku przeczytane).
W każdym razie... przy obecnych przebiegach mysle, ze kolejna wymiana oleju czeka mnie za jakies 10 miesiecy No moze szybciej, ale - się zobaczy
Owczar - 15-12-2011, 01:05
Arturro-86 napisał/a: | gdyby byl lepiej dostepny w PL, oraz gdyby byl w "przyzwoitych" opakowaniach |
Ale przecież jest: http://zmienolej.pl/ofert...e&category_id=4
Arturro-86 - 22-12-2011, 14:11
Jest sprawa dla mitsumaniaków - może mi ktoś krótko powiedzieć, jak dobrze wyczyścić (i jakoś zakonserwować, nasmarować) zamki w Galancie
Głównie chodzi mi o zamek w klapie bagażnika, bo już ciężko to chodzi...
Ale za zamki w drzwiach też bym się zabrał, bo wiem, że przy większych mrozach pewnie będę miał problemy z otwieraniem
Dodam, że otwieram auto kluczykiem, nie mam otwierania z pilota
KaWu - 22-12-2011, 14:43
Arturro-86, powiem Ci, ze najlepiej toje dobrze wyczyscic z wszelakiego tluszczu i kurzu. I niczym nie smarowac i powinno byc ok.
Arturro-86 - 22-12-2011, 16:36
KaWu napisał/a: | Arturro-86, powiem Ci, ze najlepiej toje dobrze wyczyscic z wszelakiego tluszczu i kurzu. I niczym nie smarowac i powinno byc ok. |
Właśnie chodzi mi o to jak to zrobić - trzeba je wyciągnąć
Czy można tam np. napsikać WD-40 albo innych penetratorów i "czyścicieli"
Ew. jak już je wyciągać to co trzeba wtedy rozebrać...
|
|
|