Sport - Inne - Największy sukces Agnieszki Radwańskiej
Marcin-Krak - 01-04-2012, 13:39
Ogólnie cały turniej mocno na +
Ciekawe co to będzie dalej.
jaca71 - 03-04-2012, 22:51
Marcin-Krak napisał/a: | Ciekawe co to będzie dalej. |
Tak samo, albo... lepiej
Ogólnie poziom damskiego tenisa stoi na bardzo, bardzo niskim poziomie. Dlatego grając stabilnie jest szansa wygrać coś od czasu do czasu (może nawet któregoś szlema) plus medal na IO. Co w sumie powinno pozwolić otrzeć się o pierwsze miejsce.
Coby nie pisać - śledzę karierę i rozwój sióstr Radwańskich od ładnych nastu lat, na pewno od 15 i kibicuje im najmocniej jak potrafię.
Do przodu.
Marcin-Krak - 10-04-2012, 09:52
Wiem, że łączenie sportu z polityką to nic dobrego i ze strony sportowca i kibica.
Ale jak to przeczytałem:
Kod: | Pod pomnikiem pojawiła się także Agnieszka Radwańska z ojcem. |
Więcej... http://krakow.gazeta.pl/k...l#ixzz1rcak35nc
to jakoś taki niesmak poczułem i w ogóle.
gzesiolek - 10-04-2012, 11:33
Marcin-Krak, Mr Radwański jest dość mocno "zaangażowany" po stronie narodowo-prawicowej, ale Pani Agnieszka mogłaby sobie odpuścić... chyba, że przyszła dla świętego spokoju...
jaca71 - 10-04-2012, 12:57
Marcin-Krak napisał/a: | to jakoś taki niesmak poczułem i w ogóle. |
A to ciekawe
Marcin-Krak napisał/a: | Wiem, że łączenie sportu z polityką to nic dobrego i ze strony sportowca i kibica. |
gzesiolek napisał/a: | ale Pani Agnieszka mogłaby sobie odpuścić... |
Będąc ojcem sportowca nie można mieć przekonań?
Albo będąc sportowcem nie można mieć przekonań?
gzesiolek - 10-04-2012, 15:49
Mozna miec przekonania... ale te przekonania nie powinny wygladac tak, ze jak na stronie Pani Agnieszka miala wpisy promujace film "Mgla" i atakujace raporty MAk i komisji polskiej to na pytanie o jej stosunek w tej sprawie zaczela sie tlumaczyc, ze ojciec wrzucil to bez jej wiedzy, a ona jest przeciwna laczeniu sportu z polityka i nie ma wyrobionego zdania w podanym temacie...
Wiec albo sie ma swoje przekonania, albo nie...
I tylko tyle, albo az tyle chcialem swoim postem wyrazic...
jaca71 - 10-04-2012, 18:33
gzesiolek, Pewnie by Agnieszkę zjedli jakby się na ojca w tym temacie nie wypięła.
BTW. Właśnie gra Ula bardzo wyrównany mecz z Wozniacki. pierwszy set przegrała w tie-breaku a drugi na razie 3-1 w plecy.
Marcin-Krak - 11-04-2012, 00:06
jaca71 napisał/a: | Będąc ojcem sportowca nie można mieć przekonań?
Albo będąc sportowcem nie można mieć przekonań? |
Oczywiście, że ma.
Tak jak i ja mogę mieć przekonanie, że czuję niesmak po tej sytuacji.
Zresztą pan R. powinien trochę pójść w odstawkę:
- jak przestał być nagłówniejszym trenerem to Isia gra lepiej,
- jakby się nie pieklił i umiał rozmawiać to nie byłoby może aż taki problemów z kortami w Krakowie,
- no i Kraków byłby promowany w dalszym ciągu przez Nią
Nie bronię teraz rządzących miastem - bo są nie lepsi, ale ...
Niesmaku za dużo
Może Magda Gessler zrobi Tenisowe rewolucje
jaca71 - 11-04-2012, 11:15
Piotrek jest specyficznym facetem, to fakt, ale tylko dzięki jego determinacji i charyzmie dziewczyny są tam gdzie są. Bo chyba nie wmówicie mi, że przez nimi nie było w prawie 40 milionowym kraju talentu tenisowego?
Marcin-Krak napisał/a: | - jakby się nie pieklił i umiał rozmawiać to nie byłoby może aż taki problemów z kortami w Krakowie,
- no i Kraków byłby promowany w dalszym ciągu przez Nią |
Albo dziwicie się mu że nie chciał do żłobu dopuścić leśnych dziadków ze związku tenisowego?
Albo ma cieszyć się że Kraków che mieć naszywkę z logo na koszulce Agnieszki, kiedy od lat miasto rzucało mu kłody pod nogi.
Marcin-Krak napisał/a: | - jak przestał być nagłówniejszym trenerem to Isia gra lepiej, | Ale czy grała by tak bez jego treningu przez tyle lat? Czy może jest słabym trenerem? Psychologiem na 100% nie jest. Motywatorem? Dziecko potrafił i przede wszystkim mógł zmotywować. Dorosłą kobietę nie bardzo - autorytet ojca już nie wystarcza, a czasami potrzeba wyciszenia.
Marcin-Krak napisał/a: | Może Magda Gessler zrobi Tenisowe rewolucje |
Ale to chyba z całym polskim sportem jest tak samo. Posadka w związku zawsze była lukratywnym zajęciem przed i na emeryturze.
Marcin-Krak - 11-04-2012, 12:02
Ogólnie uważam, że sportowcy nie powinni się pakować w politykę.
Nawet i z tych byłych nie ma za dużego pożytku.
pan tomaszewski w obrażaniu wszystkich na wszystkie możliwe sposoby jest miszczem a do tego byli piłkarze, to jedni z najczęściej nie obecnych posłów.
A prezesem PZPN ma zostać welcome everybody W. Olejniczak ...
ale to temat o tenisie ... więc EOT.
yalook - 04-07-2012, 14:59
wczoraj późnym wieczorem Agnieszka awansowała do 1/2 Finału Wimbledonu. Wielkie Gratulacje.
Dziś miał odbyć się mecz 3 rundy debla z udziałem sióstr Radwańskich, ale dziewczyny dały walkowera. Biorąc pod uwagę możliwość awansu Agnieszki do finału (a nawet wygranie całego turnieju i wskoczenie na 1-sze miejsce rankingu) to chyba bardzo dobre rozwiązanie.
JCH - 04-07-2012, 22:07
yalook napisał/a: | .... i wskoczenie na 1-sze miejsce rankingu | Nie tak hop
Wpierw Azarenka musi przegrać z Wiliams dopiero finał zdecyduje. Start o 14:00
jaca71 - 05-07-2012, 15:38
Że przypomnę swoja wypowiedź z kwietnie obecnego roku:
Ogólnie poziom damskiego tenisa stoi na bardzo, bardzo niskim poziomie. Dlatego grając stabilnie jest szansa wygrać coś od czasu do czasu (może nawet któregoś szlema) plus medal na IO. Co w sumie powinno pozwolić otrzeć się o pierwsze miejsce.
Brawo, jest finał Wimbledonu, fajnie jakby trafiła na Serenę
sieegurd - 05-07-2012, 21:40
jaca71 napisał/a: | Brawo, jest finał Wimbledonu, fajnie jakby trafiła na Serenę |
A słowo ciałem się stało Mamy finał i Serenę Tylko to przeziębienie Agi mnie martwi
Marcin-Krak - 05-07-2012, 23:16
Poziom słaby, czy nie - ale kolejny sportowiec z Krakowa dostarcza emocji i to nie małych
Nigdy się nie interesowałem tenisem, tak jak i F1 do czasu
|
|
|