To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sport - Inne - Największy sukces Agnieszki Radwańskiej

Marcin-Krak - 01-04-2012, 13:39

Ogólnie cały turniej mocno na + :D

Ciekawe co to będzie dalej.

jaca71 - 03-04-2012, 22:51

Marcin-Krak napisał/a:
Ciekawe co to będzie dalej.

Tak samo, albo... lepiej ;)

Ogólnie poziom damskiego tenisa stoi na bardzo, bardzo niskim poziomie. Dlatego grając stabilnie jest szansa wygrać coś od czasu do czasu (może nawet któregoś szlema) plus medal na IO. Co w sumie powinno pozwolić otrzeć się o pierwsze miejsce.

Coby nie pisać - śledzę karierę i rozwój sióstr Radwańskich od ładnych nastu lat, na pewno od 15 i kibicuje im najmocniej jak potrafię.
Do przodu.

Marcin-Krak - 10-04-2012, 09:52

Wiem, że łączenie sportu z polityką to nic dobrego i ze strony sportowca i kibica.
Ale jak to przeczytałem:
Kod:
Pod pomnikiem pojawiła się także Agnieszka Radwańska z ojcem.

Więcej... http://krakow.gazeta.pl/k...l#ixzz1rcak35nc

to jakoś taki niesmak poczułem i w ogóle. :roll:

gzesiolek - 10-04-2012, 11:33

Marcin-Krak, Mr Radwański jest dość mocno "zaangażowany" po stronie narodowo-prawicowej, ale Pani Agnieszka mogłaby sobie odpuścić... chyba, że przyszła dla świętego spokoju...
jaca71 - 10-04-2012, 12:57

Marcin-Krak napisał/a:
to jakoś taki niesmak poczułem i w ogóle. :roll:

A to ciekawe :)
Marcin-Krak napisał/a:
Wiem, że łączenie sportu z polityką to nic dobrego i ze strony sportowca i kibica.

gzesiolek napisał/a:
ale Pani Agnieszka mogłaby sobie odpuścić...

Będąc ojcem sportowca nie można mieć przekonań?
Albo będąc sportowcem nie można mieć przekonań?

gzesiolek - 10-04-2012, 15:49

Mozna miec przekonania... ale te przekonania nie powinny wygladac tak, ze jak na stronie Pani Agnieszka miala wpisy promujace film "Mgla" i atakujace raporty MAk i komisji polskiej to na pytanie o jej stosunek w tej sprawie zaczela sie tlumaczyc, ze ojciec wrzucil to bez jej wiedzy, a ona jest przeciwna laczeniu sportu z polityka i nie ma wyrobionego zdania w podanym temacie...
Wiec albo sie ma swoje przekonania, albo nie...

I tylko tyle, albo az tyle chcialem swoim postem wyrazic...

jaca71 - 10-04-2012, 18:33

gzesiolek, Pewnie by Agnieszkę zjedli jakby się na ojca w tym temacie nie wypięła.

BTW. Właśnie gra Ula bardzo wyrównany mecz z Wozniacki. pierwszy set przegrała w tie-breaku a drugi na razie 3-1 w plecy.

Marcin-Krak - 11-04-2012, 00:06

jaca71 napisał/a:
Będąc ojcem sportowca nie można mieć przekonań?
Albo będąc sportowcem nie można mieć przekonań?

Oczywiście, że ma.
Tak jak i ja mogę mieć przekonanie, że czuję niesmak po tej sytuacji.

Zresztą pan R. powinien trochę pójść w odstawkę:
- jak przestał być nagłówniejszym trenerem ;) to Isia gra lepiej,
- jakby się nie pieklił i umiał rozmawiać to nie byłoby może aż taki problemów z kortami w Krakowie,
- no i Kraków byłby promowany w dalszym ciągu przez Nią :wink:

Nie bronię teraz rządzących miastem - bo są nie lepsi, ale ...

Niesmaku za dużo :twisted: :wink:

Może Magda Gessler zrobi Tenisowe rewolucje :?: :P

jaca71 - 11-04-2012, 11:15

Piotrek jest specyficznym facetem, to fakt, ale tylko dzięki jego determinacji i charyzmie dziewczyny są tam gdzie są. Bo chyba nie wmówicie mi, że przez nimi nie było w prawie 40 milionowym kraju talentu tenisowego?
Marcin-Krak napisał/a:
- jakby się nie pieklił i umiał rozmawiać to nie byłoby może aż taki problemów z kortami w Krakowie,
- no i Kraków byłby promowany w dalszym ciągu przez Nią :wink:

Albo dziwicie się mu że nie chciał do żłobu dopuścić leśnych dziadków ze związku tenisowego?
Albo ma cieszyć się że Kraków che mieć naszywkę z logo na koszulce Agnieszki, kiedy od lat miasto rzucało mu kłody pod nogi.
Marcin-Krak napisał/a:
- jak przestał być nagłówniejszym trenerem ;) to Isia gra lepiej,
Ale czy grała by tak bez jego treningu przez tyle lat? Czy może jest słabym trenerem? Psychologiem na 100% nie jest. Motywatorem? Dziecko potrafił i przede wszystkim mógł zmotywować. Dorosłą kobietę nie bardzo - autorytet ojca już nie wystarcza, a czasami potrzeba wyciszenia.
Marcin-Krak napisał/a:
Może Magda Gessler zrobi Tenisowe rewolucje :?: :P

Ale to chyba z całym polskim sportem jest tak samo. Posadka w związku zawsze była lukratywnym zajęciem przed i na emeryturze.

Marcin-Krak - 11-04-2012, 12:02

Ogólnie uważam, że sportowcy nie powinni się pakować w politykę.
Nawet i z tych byłych nie ma za dużego pożytku.
pan tomaszewski w obrażaniu wszystkich na wszystkie możliwe sposoby jest miszczem :evil: a do tego byli piłkarze, to jedni z najczęściej nie obecnych posłów.

A prezesem PZPN ma zostać welcome everybody W. Olejniczak ...

ale to temat o tenisie ... ;) więc EOT.

yalook - 04-07-2012, 14:59

wczoraj późnym wieczorem Agnieszka awansowała do 1/2 Finału Wimbledonu. Wielkie Gratulacje.

Dziś miał odbyć się mecz 3 rundy debla z udziałem sióstr Radwańskich, ale dziewczyny dały walkowera. Biorąc pod uwagę możliwość awansu Agnieszki do finału (a nawet wygranie całego turnieju i wskoczenie na 1-sze miejsce rankingu) to chyba bardzo dobre rozwiązanie. :-) :-)

JCH - 04-07-2012, 22:07

yalook napisał/a:
.... i wskoczenie na 1-sze miejsce rankingu
Nie tak hop :!:
Wpierw Azarenka musi przegrać z Wiliams dopiero finał zdecyduje. Start o 14:00 :)

jaca71 - 05-07-2012, 15:38

Że przypomnę swoja wypowiedź z kwietnie obecnego roku:

Ogólnie poziom damskiego tenisa stoi na bardzo, bardzo niskim poziomie. Dlatego grając stabilnie jest szansa wygrać coś od czasu do czasu (może nawet któregoś szlema) plus medal na IO. Co w sumie powinno pozwolić otrzeć się o pierwsze miejsce.

Brawo, jest finał Wimbledonu, fajnie jakby trafiła na Serenę

sieegurd - 05-07-2012, 21:40

jaca71 napisał/a:
Brawo, jest finał Wimbledonu, fajnie jakby trafiła na Serenę

A słowo ciałem się stało :) Mamy finał i Serenę :) Tylko to przeziębienie Agi mnie martwi :|

Marcin-Krak - 05-07-2012, 23:16

Poziom słaby, czy nie - ale kolejny sportowiec z Krakowa dostarcza emocji i to nie małych :mrgreen:

Nigdy się nie interesowałem tenisem, tak jak i F1 do czasu ;)