To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - 3000GT SL 91' MT

rosomak1983 - 11-10-2011, 10:46

Xsystoff napisał/a:
stan faktyczny, bo pomylka w urzedzie jest mniej prawdopodobna niz szczepan czyli tzw przebicie numerow (przespawanie ich).

nie był bym tego taki pewien. Wiesz jak sie urzedy znaja na takich autach :roll:
Wszyc napisał/a:
Dajcie na luz wszyscy -_-' chcecie powrzucać na sztrucla największego na tym forum który nie jeździ i nie wiadomo czy będzie zapraszam temat: Reaktywacja Galanta -_-'

hehe no!!! nie odbierac Galantowi Wszyca tego tytułu bo długo na niego pracował :P I sie Krzychu zezłosci nam.
kleryk-3kgt nie przejmuj sie i pisz swoje ja bede sledził i wspierał projekt :D

custom - 11-10-2011, 11:11

rosomak1983 napisał/a:
kleryk-3kgt nie przejmuj sie i pisz swoje ja bede sledził i wspierał projekt :D

Podpisuje się pod tym i też będę twoją drogę ku lepszemu wspierał.
Fajny samochód tylko dopieszczaj go tak jak obiecujesz :wink:

Xsystoff - 11-10-2011, 11:46

rosomak1983 napisał/a:

nie był bym tego taki pewien. Wiesz jak sie urzedy znaja na takich autach :roll:

Tutaj sie nie ma na czym znac, po prostu sie przepisuje dane z dokumentow rejstracyjnych z kraju pochodzenia auta, a jesli ich nie ma lub sa niepelne wysyla sie auto do diagnosty, ktory te dane ustala.

Lechfan - 11-10-2011, 12:26

Bardzo fajne i ciekawe autko, chętnie poczytałbym o postępach prac, niestety:

kleryk-3kgt napisał/a:
Uciekam stad, papatki.

chyba nie będzie nam to dane na tym forum, a szkoda... :<

Mimo wszystko życzę zadowolenia z nabytku i powodzenia w robotach.

mkm - 11-10-2011, 17:52

Xsystoff napisał/a:
to jednak zainteresowalbym sie rozbieznoscia dowod <--> stan faktyczny

To ja mam nadzieję, że u Ciebie rozbieżności nie ma i wymiane silnika masz wpisaną zarówno w dowod jak i w karte.

Temat zamykam, ponieważ założyciel tematu prosił o usunięcie konta, więc kontynuacji tego tematu nie będzie.

Bartek - 27-10-2011, 23:31

A jednak będzie, o co poprosił założyciel tematu :)
mkm - 27-10-2011, 23:42

Słuszna decyzja.
rosomak1983 - 28-10-2011, 15:33

tak trzymac, nie ma co sie przejmowac gadanina innych. :D
kleryk-3kgt - 28-10-2011, 17:46

Jestem znów ;)

Od razu kwestia do Rafała: po przeanalizowaniu tego że 1.6 objedzie mojego miśka, nie zgodzę się :D mam Accenta 1.3 który sprawnie brał mojego miśka :D

Do rzeczy:
Przystąpiłem do prac nad maszyną:

Wymieniłem ECU na poprawny, wcześniej był od polifta.
Wyciągnąłem ze środka wszystko i odrestaurowałem:

Zdjąłem wykładzinę z podłogi, nie oczyściłem jej z resztek wełny jednak znalazłem 5,71PLN i jakieś 45centów :D
Skóry na fotelach, również były przeze mnie restaurowane z pomocą żony :D
Naprawiałem je preparatami w 4 składnikach. Nie było rozdarć, tylko popękana wytarta skóra.

Dzięki N3000 oraz Krystianowi, znalazłem przyczynę spadku mocy: W kolektorze ssącym były obrócone regulatory długości dolotu.
Obrócenie było spowodowane tym że poprzednik wpadł na pomysł aby zawór grzybkowy upustowy, zakleić taśmą izolacyjna, podłączyć do tego rurę spiro i na końcu dać stożek. W rezultacie przy poprzedniej instalacji gazowej mieszalnikowej, kiedy dochodziło do wybuchu w dolocie, gaz leciał do kolektora i z taką siłą że wyłamał zabezpieczenie na kole regulatora i obrócił przepustnice regulacji długości dolotu, iż było jakieś max. 1-2mm. prześwitu.

Na chwilę obecną samochód na pierwszym i 2 biegu pali gumę przy profilu 245 opony :D

Cały dolot jest lekko kombinowany, zostawiłem seryjne kolanko ( czarne ) ponieważ jest szerokie. Po wywaleniu instalacji gazowej mieszalnikowej, w stary dolocie było trochę zwężek, dziur itd. Nie nadawało się do jazdy za bardzo.

Dalej czeka mnie wymiana świec oraz uszczelnienie pokryw zaworowych.
Samochód prowadzi się stabilnie, nie trzęsie się jak przedtem, oraz silnik chodzi płynnie.

Na początku były przedmuchy pod korkiem wlewu oleju, teraz po zaaplikowaniu 4g. ceramizera, 0 jakichkolwiek przedmuchów. Popychacze również ucichły.
Wcisnąłem tylko jedną tubkę i jak tylko zrobię 200km, wciskam następną :D

Na wiosnę będzie nowy lakier i poprawione nadkola.

custom - 28-10-2011, 17:56

coraz lepiej :D
Będzie fajny samochód
Gratuluje samochodu i powrotu na forum

zbyszek05 - 28-10-2011, 19:00

no...no - ja też się cieszę że wróciłeś - trzymamy kciuki
m6riano - 28-10-2011, 20:06

ja pierdziu....fajny środek...niezły przecinak;-)
wookash83 - 28-10-2011, 20:53

no i baardzo dobrze nie dużo już takich samochodów więc opisuj, rób zdjęcia i oby służył ;)
k@rol - 28-10-2011, 21:31

podczepiam się do tych co trzymają kciuki :wink:
Jogurt - 28-10-2011, 21:54

autko zmęczone trochę życiem w pl - ale 90% sportowych, egzotycznych 20-letnich aut bedzie tak u nas wyglądało. grunt że dajesz radę z naprawami i lista usterek jest coraz krótsza. kleryk-3kgt, gratuluję autka, uporu i życzę powodzenia w dalszych pracach.