Forum ogólne - Brak zdjęcia z fotoradaru (płacić)
krzychu - 30-10-2011, 20:39
cns80 napisał/a: | Musi tylko być sucho |
Ulotka za wycieraczkę? Rejestrację jeszcze trzeba zamontować jak w EVO Podobno często 2 ostatnich znaków nie da się odczytać
Luk - 30-10-2011, 22:06
krzychu napisał/a: | Ulotka za wycieraczkę? |
Jest jeszcze jeden sposób: mi tak nalepili tę naklejkę, że patrząc od przodu zasłania ją wycieraczka Ale stojąc przy samochodzie da się ją odczytać...
krzychu - 30-10-2011, 22:15
Sam chciałem tak przykleić, ale wycieraczka mi trochę schodzi niżej Jak by jeszcze fotopstryczek był nisko to może by coś z tego wyszło. Specjalnie pytałem w wydziale komunikacji o miejsce przyklejenia i wytyczne. Pani stwierdziła, że takowych nie ma i ma być z prawej dolej strony szyby. Więc jak jest możliwość (konstrukcja wycieraczek na to pozwala) to logicznym jest dla mnie, że należy kleić tak, żeby wycieraczka zakrywała numery
BRUNNER - 01-11-2011, 08:21
W najnowszym Auto Świecie jest artykuł na ten temat. i cytuję :"Do właściciela pojazdu wysyłana jest informacja o zarejestrowaniu wykroczenia oraz formularz do wypełnienia i odesłania. GITD dostarcza go bez zdjęcia. (!!!), co w przypadku gdy użytkowników auta jest kilku, uniemożliwia szybkie ustalenie tego, kto nim kierował."
Wykrzykniki też są z cytatu.
i9i - 01-11-2011, 08:50
Czyli najlepiej jeździć autem zarejestrowanym na inną osobę i jak już przyjdzie do tej osoby wezwanie to się nie przyznaje, w sądzie odmawia składania zeznań by nie obciążać siebie, i z braku dowodów (bo to nie ona jest na zdjęciu) sąd sprawę umarza. Tylko trzeba przekalkulować co się bardziej opłaca.
cns80 - 02-11-2011, 10:03
krzychu, na rejestrację moze ci się zawsze zaplątać jakaś reklamówka foliowa albo bieresz ja do środka, bo "się właśnie urwała". Ale generalnie zgadłeś
emilio_09 - 02-11-2011, 16:41
BRUNNER napisał/a: | Do właściciela pojazdu wysyłana jest informacja o zarejestrowaniu wykroczenia oraz formularz do wypełnienia i odesłania. GITD dostarcza go bez zdjęcia. (!!!), co w przypadku gdy użytkowników auta jest kilku, uniemożliwia szybkie ustalenie tego, kto nim kierował."
Wykrzykniki też są z cytatu. |
oj coś tu nie tak, ja dostałem dwa wezwania do wskazania kierującego pojazdem i oba były ze zdjęciem, no tak z tym że miałem to wystawione przez Straż Miejską, to może tu jest myk, jedni wysyłają zdjęcie drudzy nie
Student - 03-11-2011, 08:31
A ja polecam taki wynalezak, już kiedyś o nim pisaliśmy , jak ktoś dużo jeździ to zwróci sie po jednej trasie.
Oczywiście nie namawiam do jazdy jak pirt.
http://roletynatablice.pl/
Anonymous - 03-11-2011, 23:41
motyw z wycieraczką powtarzam na każdym moim aucie równie dobrze mógł bym nakleić tę nakleję na tę czarną ramkę która jest wokół szyby, nr nie było by widać ale naklejka przepisowo na szybie w dokładnie tym miejscu gdzie ma być, a to że tam już producent auta wymyślił sobie jakiś czarny pasek to nie moja wina.
Luk - 08-11-2011, 20:47
Odświeżam wątek.
Natrafiłem na taki artykuł:
http://policyjni.gazeta.p...zy_gminnej.html
"Drugim rodzajem bezprawnych mandatów, wystawianych przez strażników z Kobylnicy, były te za niewskazanie kierowcy przez właściciela pojazdu. Zdaniem NIK straż gminna nie miała prawa za to karać. "
No to jak to w końcu jest? straż miejska/gminna może ukarać mandatem za niewskazanie kierującego czy nie?
O ile w przypadku przyjętego przeze mnie mandatu na 100 zł za niewskazanie sprawcy zamiast postępowania sądowego nie mam pretensji, to taki mandat w wysokości 500 zł (a na tyle mogą wystawić) już jest wart wyjaśnienia...
mkm - 13-11-2011, 11:11
A ja właśnie zagotowałem…
Oto zdjęcia Klubowicza cyknięte przez SM.
Zobaczcie na tablicę rejestracyjną na zdjęciu…
Czy to aby nie jest przegięcie?
Jakim prawem retuszuje się zdjęcia z fotoradarów?
Ja rozumiem – jechał te 21 za dużo w nocy – Polska to kraj prawa i ma być równo z ograniczeniem - ale jak rejestracja wyszła „prześwietlona” lub nieczytelna to wolno tak sobie wyciąć numer, poobrabiać go i wkleić w zdjęcie?
ann87 - 13-11-2011, 12:00
Jeśli chodzi ci o to przesuniecie tablicy względem jej faktycznego miejsca to to nie jest retusz tak po prostu wychodzą na ich zdjęciach z fleszem przedmioty odbijające światło gdybyś miał tam znak również byłby przesunięty. Np tu masz opisane dlaczego LINK .
mkm - 13-11-2011, 12:20
ann87, dzięki.
Faktycznie są filtry - ale tak czy owak nie podoba mi sie to bardzo
Taki artykulik znalazłem.
http://prawo.gazetaprawna...cza_mandat.html
Pieraś - 13-11-2011, 18:19
retuszu nie wolno robic, to jest niewazne zdjecie juz
Uwex - 14-11-2011, 08:55
W tym artykule na 3 stronie jest napisane jak to jest z tym brakiem zdjęcia.
|
|
|