Carisma - Ogólne - [Cari 1.8 GDI] Pierwszy samochód - parę pytań i problemów
doggerss - 31-10-2011, 22:42
Zdecydowalem sie bo jak go wzialem to podjechalem do znajomego ktory go obadal na stacji i zadnych powaznych na tyle usterek nie wykazal - te ktore wyszly to po dogadaniu odliczylismy koszty mniej wiecej. Przeglad robie na innej stacji zupelnie i tez bez problemow poza lampa tylko. No i tez nim juz jezdzilem jakis czas i bezproblemowo bylo, wczesniej i teraz przed tym jak go wzialem. Ostatni przeglad kuzyn robil w swinoujsciu i mowil ze sie diagnosta czepial i musial pare rzeczy zrobic(ale to fakt rok temu, chociaz nie zajechal auta nie wiadomo jak przeciez przez rok). W trasie tez byl sprawdzony bo zaliczylismy wycieczke do karpacza i na czechy i zero problemu. Jedyne co to ta lampa i dokumenty - ale na stacji tez nic nie mowili o tym. W czerwcu wymieniony filtr oleju i olej.
Swoja droga jest jakis filmik czy poradnik jak wymienic reflektor przedni??
wrzucam zdjecia jak to wyglada(zderzak przod byl robiony z prawej strony i troszke atrapa tez opadla - ale tak to reszta jest na moje oko wporzadku):
Anonymous - 02-11-2011, 13:01
Co do błędów w Karcie Pojazdu i Dowodzie Rejestracyjnym to miałem podobną sytuację z poprzednim samochodem. Dokładnie chodziło o błędnie wpisany model auta, miałem Volvo 460 a wpisany był model 440. Na szczęście udało mi się go skorygować przed rejestracją samochodu, dzięki czemu musiałem dodatkowo zapłacić jedynie za zaświadczenie wystawione przez Stację Kontroli Pojazdów.
W przypadku zmiany danych już zarejestrowanego samochodu dodatkowo dochodzi opłata za wyrobienie nowego Dowodu Rejestracyjnego i legalizację tablic rejestracyjnych.
Według mnie, ze względu na możliwość wystąpienia podczas użytkowania samochodu niespodziewanych problemów spowodowanych nieścisłościami w dokumentacji, najlepiej wyprostowywać wszystkie niezgodności od razu po wykryciu.
|
|
|