[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Przegląd po 3 latach i koszt w różnych serwisach.
Uwex - 16-04-2014, 12:10
lukas1 napisał/a: | co to za uszczelka ktora wymieniaja przy sprawdzeniu zaworow? |
mnie przychodzi do głowy tylko jedna- uszczelka pokrywy zaworów.
lukas1 - 16-04-2014, 12:34
dzienx sprawdzalem dostepnosc i chyba jeztem zmuszony kupic ja w ASO , dobrze ze siwece
zamowilem Denso za 49 pln a nie w ASO za 135 pln
Trik - 16-04-2014, 17:10
U mnie akurat pozostała ta sam uszczelka i oznak nieszczelności od ponad 50kkm nie stwierdzono, a były już 3 przeglądy od tego czasu.
Bartek - 16-04-2014, 18:02
lukas1 napisał/a: | Denso za 49 pln |
Proponuję wykręcić Denso po 5000 km i obejrzeć porcelanki...... ostatnio jakość tych świec jest poniżej wszelkiej krytyki - mieliśmy komplet w którym kompresja uciekała między porcelaną a masą..... a w jednej z 6 porcelana pękła i było przebicie..... nie muszę chyba pisać, że silnik chodził jak stary trup a ostatnimi podejrzanymi o to były nowe świece wymienione razem z kablami, kopułką i palcem.....
JCH - 16-04-2014, 20:26
Bartek napisał/a: | ostatnio jakość tych świec jest poniżej wszelkiej krytyki | Nie tylko tych
Świecie NGK do moto - gościu wymieniał i ukręciła mu się w połowie Po czym odezwało się chyba trzech innych, że też mieli albo słyszeli o takim przypadku.
Rafał1975 - 16-04-2014, 23:23
Panowie mam pytanie do użytkowników, którzy przejechali już 100,000 tys. kilometrów i byli na przeglądzie.
Czy oprócz regulacji luzów na zaworach u któregoś z was wymieniano te blaszki regulujące i czy u któregoś z was sprawdzano łańcuch rozrządu?
Pytam, ponieważ kiedyś nawet był taki wątek gdzie pisano o słabej jakości łańcuszka rozrządu i okrutnymi konsekwencjami w przypadku jego przeskoczenia lub pęknięcia
A może ktoś z was wymieniał już rozrząd? Jaki to jest koszt?
Niestety dobijam do „setki” i wszystko przede mną
Pozdrawiam
[ Dodano: 17-04-2014, 22:18 ]
Rafał1975 napisał/a: | Panowie mam pytanie do użytkowników, którzy przejechali już 100,000 tys. kilometrów i byli na przeglądzie.
Czy oprócz regulacji luzów na zaworach u któregoś z was wymieniano te blaszki regulujące i czy u któregoś z was sprawdzano łańcuch rozrządu?
Pytam, ponieważ kiedyś nawet był taki wątek gdzie pisano o słabej jakości łańcuszka rozrządu i okrutnymi konsekwencjami w przypadku jego przeskoczenia lub pęknięcia
Pozdrawiam |
Panowie co taka cisza Nikt nie potrafi odpowiedzieć na moje pytanie
tomaszekk7 - 18-04-2014, 09:49
lukas1 napisał/a: | dzienx sprawdzalem dostepnosc i chyba jeztem zmuszony kupic ja w ASO , dobrze ze siwece
zamowilem Denso za 49 pln a nie w ASO za 135 pln |
Uszczelki pokrywy zaworów nie musisz kupować w ASiO jest dostępna firmy AJUSA i REINZ
71-54092-00 ( koszt. ok. 30 zł.
[ Dodano: 18-04-2014, 09:58 ]
Rafał1975 napisał/a: | Panowie mam pytanie do użytkowników, którzy przejechali już 100,000 tys. kilometrów i byli na przeglądzie.
Pozdrawiam
Panowie co taka cisza Nikt nie potrafi odpowiedzieć na moje pytanie |
Ciesz się bo pewnie nie wszyscy mają na tyle czasu , żeby co chwilę przeglądać forum ( ja robię to okazjonalnie jak mam czas).
Zdarzały się przypadki , że przed 100 tyś był wymieniany łańcuch rozrządu . Znam taki przypadek podaję koszty:
łańcuch : 11140A073 (MN183891) - 522 zł ASO ( w USA 62 $),
napinacz: MN183894 - 598 zł ( 38 $ ),
Ślizg -: MN 183892, MN 183893 - 68 zł ( jeden koszt 8,56$ , drugi 13 $)
Trik - 18-04-2014, 12:51
Przy luzach zaworowych wymienia się lub zamienia szklanki nie paski. Sprawdź wątek regulacja luzów zaworowych wszystko dość precyzyjnie opisane przez tych co to wykonywali (LPG). Rozrząd ma interwał wymiany bodaj 300Kkm. Ale przy przeglądzie co 100Kkm warto sprawdzić czy jest prawidłowo smarowany, czy nie ma nadmiernego zużycia któregoś podzespołu, nadmiernego luzu na łańcuchu.
Danycool1 - 26-11-2014, 19:33
Niestety czeka mnie wymiana rozrządu znalazłem dobre ceny http://www.amayama.com/cart?currency=840
|
|
|