To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Lubelskie - Pomysły na konkurs

Seichan - 10-02-2012, 08:50

Bastek, rewelacyjny pomysł :mrgreen:
Widać, że lekarz o okularach nie zapomina ;)

Yoshiko - 10-02-2012, 08:56

bastek1 napisał/a:
może by skorzystac z alko-gogli?

nawet nie miałam świadomości, że takie coś istnieje
to może być świetna zabawa :twisted:
chociaż jak czytam co one potrafią ....

to już mi niedobrze :mrgreen:

winnipool - 10-02-2012, 18:19

Na turnieju organizowanym przez Urząd Miasta, a promującym GPPiRPA był konkurs strzelania rzutów karnych w alkogoglach. Ubaw po pachy. Na bodajże 15 osób jakieś 10 w ogóle nie trafiło w piłkę :)
tomasek - 10-02-2012, 19:42

I coś w ten deseń zrobimy :mrgreen: rakie jest moje zdanie,ewentualnie inne propozycje jak można by wykorzystać ten gadżet :mrgreen:
Spoxik - 10-02-2012, 19:49

winnipool napisał/a:
Na turnieju organizowanym przez Urząd Miasta, a promującym GPPiRPA był konkurs strzelania rzutów karnych w alkogoglach. Ubaw po pachy. Na bodajże 15 osób jakieś 10 w ogóle nie trafiło w piłkę :)

SuPER pomysł! :mrgreen:
Edit tak na wszelki wypadek

bastek - 10-02-2012, 23:21

no to jak się pomysł spodobał, to fajnie :)
tylko-jak te okulary załatwić, i ile
ja mam na oddziale pilęgniarkę, co prowadzi naukę jazdy w krasnym. jak się "zejdziemy" w pracy, spytam czy ma, ew. czy ma ktoś w krasnym/chełmie. może ktoś ma dostęp do szkół w l-nie, popytać? ew. na policji?
1 slalom to jakieś 2 min, plus powrót, wymiana - zejdzie 5 min, czyli 12 osób/godz. - mało. przydało by się conamniej 2 pary, optimum myślę 3 pary
jedne można by kupić, jedne spróbuję sciągnąć, i jeszcze jedne ktoś może?

tomasek - 10-02-2012, 23:33

Myślę że 2 pary wystarczyły by na zrobienie konkursu :wink:
_Slawek_ - 11-02-2012, 16:07

Alkogogle super pomysł, ale zamiast slalomu zdecydowanie wolę wersję winniego.
No chyba, że slalom byłby na piechotę :D

Bo slalom miśkiem w alkogoglach będzie wymagał więcej ludzi do organizacji, więcej terenu, więcej zabezpieczeń i większe ryzyko. A z tego co widać na filmikach w necie to w alkogoglach slalom nie jest możliwy do pokonania.

Wersja zaproponowana przez winniego:
- banalna w organizacji
- bezpieczna
- qpa zabawy/śmiechu gwarantowana (a przecież o to głównie chodzi)
- będzie więcej chętnych do udziału - w końcu nie trzeba nawet nigdy siedzieć za kółkiem ;)
- i z racji krótkiego czasu trwania na 1-go zawodnika, to więcej osób będzie mogło się zmierzyć z zadaniem

Ewentualnie inne zadanie do wykonania w tych okularach, które generowało by jeszcze większe salwy śmiechu :) Np. symulacja powrotu do domu i próby trafienia kluczem w zamek itp. :mrgreen:

tomasek - 11-02-2012, 21:02

Myślę że musimy to jutro obgadać na Spocie :mrgreen:
bastek - 03-03-2012, 21:15

http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=70351
ale nasza Renatka zdążyła wpisać pomysł, super :)
ale coś inne regiony nie bardzo coś wymyślają
i za pamięci - być może będę miał 1 parę z WORDu w Chełmie.

Seichan - 19-04-2012, 12:28

Musimy się w końcu zdeklarować co z konkursem.
Czyli:
- ile sztuk alkogogli możemy wypożyczyć?
- konkurs indywidualny czy drużynowy (np. 3 osoby z drużyny mają do przebiegnięcia jakiś odcinek na czas)?
- czy ma to być coś w stylu kopania piłki do bramki, wrzucania piłki do kosza, bieg między pachołkami czy bieg z atrakcjami w stylu jajko na łyżce, toczenie opony lub innymi zaproponowanymi?
- czy liczy się wyłącznie czas przelotu czy dodajemy minuty karne za przewrócenie pachołka, zbicie jajka itp.?

Może jakieś inne propozycje?

bastek - 19-04-2012, 21:27

się wypowiem
Seichan napisał/a:
- ile sztuk alkogogli możemy wypożyczyć?

w lipcu powinienem wiedzieć, czy dam radę 1 parę z Chełma wypożyczyć
może ktoś ma jakieś wtyki w szkole, albo jakiegoś instruktora w szkole w l-nie, coby popytać? policja też ma - Jarek, a ty jako mundurowy nie masz dostępu do policji z takim zapyatniem?
Seichan napisał/a:
- konkurs indywidualny czy drużynowy (np. 3 osoby z drużyny mają do przebiegnięcia jakiś odcinek na czas)?

chyba fajniej duzynowy - jako sztafeta?
Seichan napisał/a:
wrzucania piłki do kosza

zero szans na trafienie
Seichan napisał/a:
bieg między pachołkami czy bieg z atrakcjami

super do sztafety
a może odważyć się na jazdę autem między pachołkami? ale to ryzykanckie i tylko do przodu - bez nawrót i powrót tą samą drogą
Seichan napisał/a:
czy ma to być coś w stylu kopania piłki do bramki

też dobre. i tak trzeba może kilka zrobić?
Seichan napisał/a:
czy liczy się wyłącznie czas przelotu czy dodajemy minuty karne za przewrócenie pachołka

obowiążkow minuty karne. bo jak nie, to siądę za kierownicą, jedynka gaz dwja i na mecie jestem - wszsytkie pachołki wywrócone, a ja mam czas jak na 1/4 mili

Seichan - 19-04-2012, 22:15

Bastek, osobiście bym nie dała nikomu samochodu do prowadzenia w alkogoglach i pewnie sponsor też by się do tego nie kwapił. Miej też na uwadze, że w czasie konkurencji większość uczestników będzie miała ponadprogramowe %% we krwi :doubt: Dlatego moim zdaniem samochód jest całkowicie zbędnym i wręcz niebezpiecznym urządzeniem w zestawie z alkogoglami. Jak już mamy coś uszkadzać, to jajko niesione na łyżce ;)
bastek - 19-04-2012, 22:29

ja jechałem, połowa pachołków leżała, a ja turlałem się wolniej od idącego człowieka....
ale razcej masza rację poza tym, pieszku więcej osób "obleci" niż w samochodzie

[ Dodano: 15-05-2012, 20:43 ]
WORD w Chełmie nie ma okularów.
pożyczali od PZMotu w Lublinie
czyli -ja alkogogli nie załatwię, nie mam dojścia.
opcja 1 modowie oficjalnie do PZMotu, lub Policji wystapią z prośbą o wypożyczenie jako MM
opcja 2 ktoś (ja mógłbym w piatek) prywatnie zapytać czy jest mozliwość wypożyczenia i na jakich zasadach
opcja 3 -zakup
natomiast same konkursy - albo wierioszka zleci komuś wymyślenie i dokłądnie opracowanie, albo sama opracuje :) bo samodzielnie jakoś nikt się nie rwie do tego
myslę, że temat do obgadania na spocie czerwcowym, bo to chyba deadline

grzesiopol - 23-05-2012, 22:07

I co z tymi alkogoglami, będą czy mam sie popytać u swoich źródeł.

[ Dodano: 23-05-2012, 22:09 ]
Podpatrzone http://www.youtube.com/watch?v=lN3HEYipXuI