To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander I GEN Techniczne - [I 2.0] Podświetlenie pokręteł nawiewu i innych przycisków

elektryk - 21-11-2014, 21:33

Nawet ze statywu zdjęcia wychodzą kiepsko, a co więcej na zdjęciach bardziej widać nierównomierności podświetlania różnych fragmentów niż na żywo. Poniżej dwie fotki, na wprost panela i pod kątem mniej więcej jak patrzy kierowca (wtedy nie widać czasem kresek na pokrętłach).

qlka2 - 21-11-2014, 22:33

Na zdjęciach wygląda całkiem nieźle.
Te dwie "nadprogramowe" są założone?
Jutro spróbuję się pobawić i założę żaróweczki- te większe mam 14V 40mA a te mniejsze 14V 60mA.
Mam też te większe 12V 80mA oraz mniejsze 12V 60mA.
Zobaczymy co z tego wyniknie.

elektryk - 22-11-2014, 01:13

qlka2 napisał/a:
Na zdjęciach wygląda całkiem nieźle.
Te dwie "nadprogramowe" są założone?
Piszę poraz kolejny, tam nie ma diod LED w oprawkach tylko kawałki taśm LED.
qlka2 - 22-11-2014, 08:36

OK

[ Dodano: 22-11-2014, 22:47 ]
Założyłem te żarówki, łącznie z tymi których oryginalnie nie było.
Kombinowałem z różnymi, skończyło się na 12V/80mA te większe oraz 12V/60mA mniejsze.
Wsadzałem też 14V ale średnio to świeciło. Te gumki z czasem chyba też tracą swoje właściwości bo nie świeci to równo, poza tym są zbyt luźne na żarówkach które kupiłem, no ale innej średnicy nie było.
Przy okazji wymieniłem żarówki w zegarze. Na szczęście tam są już normalne.
Dam znać za jakiś czas czy się te 12V nie palą.

Jaro1974 - 20-09-2015, 22:53

Odkopując temat, ja u siebie założyłem we wszystkich przyciskach, panelu nawiewów diody led koloru niebieskiego i jest póki co spoko. W podświetleniu świateł awaryjnych została żarówka oryginalna, we włącznikach podgrzewania foteli są bardzo małe żarówki ale tam można wsadzić diodę led 3mm (wejdzie) póki co czekam na przesyłkę. W liczniku oraz zegarku mam założone diody led 5mm białe - efekt dość ciekawy. Poza tym zostało mi jeszcze zmienić podświetlenie popielniczki i zapalniczki oraz przycisku na panelu elektrycznych szyb. Zdjęcia są u mnie w temacie "nasze miśki".