Nasze Miśki - Galant by misza1122
Hugo - 16-12-2011, 11:49
Co się stało ze starą klapą?
sveno - 16-12-2011, 12:23
zapewne spojler bedzie montowany
Anonymous - 16-12-2011, 12:54
Misza1122 napisał/a: | I teraz najlepsze:D jak moja nowa klapa??:D Stylowa co??:D |
no i jak teraz tak jeździłeś to się przyzwyczaiłeś że ludzi się dziwnie patrzą, teraz założysz spojler i nikt nie zwróci uwagi na ulicy
Misza1122 - 16-12-2011, 16:54
sveno napisał/a: | zapewne spojler bedzie montowany |
Podoba mi się ten co mam:D hee nikt takiego nie ma:pp
Hee raczej nikt nie będzie sie oglądał:pp Bo stoi od jakiegoś czasu:pp Trzeba też i Golfina polatać;) Bo korzenie jeszcze zapuści;)
Hmm w miejscu gdzie klapa się styka z uszczelka to były plamki rdzy;)
A ja za rostem nie przepadam:D to wszystko po kolej robię;)
A i mały modzik przy okazji:D Zobaczymy kto zobaczy różnice:D
Misza1122 - 18-12-2011, 17:31
Hmm no to korzystając z okazji, żę i tak Galant stoi to wziełem się za silnik;) Podczas demontaży poszczególnych części Doznałem kilka razy szoku hee a wiec pokoleji. Chciałem wyczyścić kolektor. I powierzchownie sprawdzić ile jest do wymiany popychaczy zaworów;) 2/3 da się wcisnąć. Może ktoś wie przy okazji gdzie da się zrobić konkretne zakupy do GDI?? Typu uszczelniacze zaworów, popychacze itp?? Oprócz IC???
Hmm przepustnica nie lepiej wyglada teraz jak przed wyczyszczeniem. A przejechałem ledwo 3tkm.
Hmm może ktoś mi pod powie co może być przyczyna, że jedna świeca była zalana olejem i nie chodzi mi o elektrodę tylko o to, że pływała w nim:D po wyjeciu fajki olej był aż z niecały 1cm nad świeca. A druga była tylko delikatnie zalana. I tu moje pytanie co może być przyczyna?:D Czy może być pęknięta głowica?? I olej się przedostaje?? Czy ktoś był tak zdolny ze kiedyś przy wymianie oleju tak narozlewał aż do świec się dostał?
Jutro skocze zrobić zakupy i składam wszystko;) A pewnie po świętach ponowne zakupy i remont głowicy;) Hmm i jeszcze takie jedno pytanko;) czemu najbardziej skrajny dolot jest wolny od zanieczyszczeń?? Hmm powodem może być to ze blisko niego jest wyjście na podciśnienie??? Jak się nie myle.
Kilka Fotek z prac;)
Bonus
milo - 18-12-2011, 18:10
Przypadkiem zabrudzenia przepustnicy nie jest winny egr co do zakupów to możesz zobaczyć w Białej na ul Narutowicza ja tylko tam kupuje i nie mam żadnych problemów z częściami, na spocie porozmawiamy
dawidoski13 - 18-12-2011, 19:04
Misza1122 napisał/a: | Hmm może ktoś mi pod powie co może być przyczyna, że jedna świeca była zalana olejem i nie chodzi mi o elektrodę tylko o to, że pływała w nim:D po wyjeciu fajki olej był aż z niecały 1cm nad świeca. A druga była tylko delikatnie zalana. I tu moje pytanie co może być przyczyna? |
Masz do wymiany uszczelniacze gniazd świec
U Japaneze po 8 zł szt.
Misza1122 - 19-12-2011, 14:48
Hee milo ale oczywiście, że zawór EGR;) to on na wolnych podaje dla silnika spaliny;)
Hee szykują sie chyba grube zakupy;) Bo nie tylko na tym się skończy;)
Hmm ten Japanez to na allegro?? Dobrze kombinuje?? czy Jakiś sklep??
radek79 - 19-12-2011, 15:45
tu masz adres na meila auto.team@wp.pl
Misza1122 - 19-12-2011, 17:16
Lista części poszła:)
Kolektor umyty i jutro montaż;)
Jednak nie tak jak chciałem;/ Ciężko jest to umyć myjka 110bar.
Jak zrobię zakupy do głowicy to pojedzie na mycie chemiczne;) I będzie tak jak chciałem;) czyli jak nówka:D
Hmm gdzie się znajduje ten uszczelniacz swiecy?? bo nie mogę go wypatrzeć;/
Misza1122 - 10-03-2012, 22:03
No i długo się nie nacieszyłem
Galant od 2 miechów stoi
Hmm przyczyna? Posiadam 2 auta i jakoś tak wyszło, że musiałem coś przewieść i wziąłem drugie:d i zamieniłem miejscami je. A że nie ma co ukrywać bywa, że się nie chce. To mitu stało za Golfem. I nie chciało mi sie wyprowadzać z podwórka wpierw Golfa a potem Mitsubishi:D i tak se stało 3 tygodnie;) Jakoś miałem wolny dzien:D o trzeba przepalić mitu:D Ja odpalać a tu zoonk odpaliło obr. od razu up szybko zgasiłem i zapalił się CE i przepustnicy mówimy papa I od tamtej pory sobie stoi:D Bo te co są na allegro, to jak zapytam o gwarancje rozruchową, to tylko słyszę tekst jak bede montował u nich. A nie bede jechał 400km po przepustnice z autem na lawecie...
Albo że nie udzielaja gwarancji na tego typu części. I tak se czekam aż kumpel bedzie jechał po części do angli i mi tam kupi jak tu nic nie znajdę.
Przyczyna awarii mojej. Pękła tulejka na rdzeniu. Po wyjęciu rdzenia przepustnicy z niej rozleciała się.
przypuszczam, że nie wytrzymała mrozu. Bo stała te największe mrozy. A w rekordowy próbowałem go odpalić:d
m6riano - 10-03-2012, 22:21
Napisz do Trawora bo coś mi sie obiło o mózg że on miał jednego GDI na placu..
fj_mike - 10-03-2012, 22:40
Czysta robota, przy biurku
Dasz radę
Misza1122 - 10-03-2012, 22:49
Hee:p o moich narzędziach tego nie moge powiedzieć:D
Właśnie się zastanawiam z jakiego materiału ona mogła być. Gdzieś znalazłem info na necie, że to jest magnes neodymowy. (z 10cm podnosi do góry duża dreszczotkę:D)
Jedynie wiem, że jest strasznie kruche, struktura podobna do żeliwa.
robertdg - 11-03-2012, 08:52
Magnes neodymowy poprostu jest kruchy a temperatura mu jeszcze dopomogla
|
|
|