To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - Światło w bagażniku

ulianka7777 - 04-12-2011, 11:39

No całego to nie sprawdzałem bo jest schowany i szukałem schematów ale nie wiem skąd dokładnie idzie i którędy ale gdybym to wiedział to byłoby super.
nowicjusz - 05-12-2011, 17:50

Witam u mnie jest taki problem, że nie mogę wcale znaleźć krańcówki od bagażnika, rozebrałem ten cały plastik w bagażniku i nic tylko kabelek z wtyczką, którą jeżeli podłącze światełko w bagażniku i kontrolka na blacie pali się się CAŁY CZAS. Dodam, że ta wtyczka była cała zaśniedziała i odłączona czyli poprzedni właściciel mógł mieć również z tym problem.
Jaro1974 - 05-12-2011, 20:09

nowicjusz, A jak zamknąłeś bagażnik to też ci się świeciło w środku światło?
nowicjusz - 05-12-2011, 20:12

Tak paliło się
Jaro1974 - 05-12-2011, 20:28

W takim układzie jest tak - krańcówka światła w bagażniku znajduje się w zamku w klapie i najprawdopodobniej jest po prostu zepsuta. Aby sprawdzić należałoby wykręcić zamek z klapy i go sprawdzić. Jeśli nie da się tego zrobić to trzeba będzie zakupić sprawny zamek.
nowicjusz - 06-12-2011, 13:57

Czy wie ktoś gdzie mogę zamówić nową krańcówkę? Na allegro nic nie znalazłem, może źle wpisuje słowo klucz.
Jaro1974 - 06-12-2011, 14:03

nowicjusz, krańcówka znajduje się w zamku klapy i jest to jeden cały nierozłączny element. Najpierw go zdemontuj i zobacz czy nie ma możliwości jego zrobienia a nie pochopnie chcesz już kupować. Jeśli nie da się tego zrobić to wtedy szukaj na allegro lub szrotach.
ulianka7777 - 21-12-2011, 09:19

Problem rozwiązany! Dziękuje wszystkim za podpowiedzi i już piszę co było. Okazało się że jednak kabelek był przerwany między kabiną a klapą. Niby wyglądało pięknie i ładnie ale po szarpnięciu okazało się że urwał się w połowie. Tego się nie spodziewałem. Jeszcze raz dziękuje za rady :D .