| 

| Carisma - Ogólne - [Cari 1.6] Najlepszy Tuning Cari

patriotazz - 08-01-2012, 14:28

a co myslicie o wstawieniu filtra stożkowego do Carismy??Bo ja chyba spróbuje i zobacze jak to bedzie chodziło
 racenty - 08-01-2012, 14:42

Myślę że lepiej wstawić wkład filtra sportowego K&N do puchy fabrycznej, nie trzeba robić dolotu ani odgradzać od ciepłego powietrza. Auto na takim filtrze trochę lepiej wkręca się na obroty - testowane na Audi a4 b5 1.6 benz.
 misiek2410 - 08-01-2012, 14:43

jeżeli masz gazowane autko to trzeba odrobinę pokombinować ze stożkiem
   patriotazz - 08-01-2012, 14:44

możliwe ale nie porównujmy jakiegoś audi z mitsubishi.
 racenty - 08-01-2012, 14:59

No można i tak do tego podchodzić ale mowie poważnie. Z filtrem brat długo jeździł i bez problemu wyprzedzał inne auta już z 3 biegu, przed sprzedażą wymontował filtr i beznadzieja można to ująć popularnie "auto nie jechało". Inna sprawa jak źle zamontujesz stożek to może dać mniej niż więcej. Kumpel dla testów wrzucił stożek i położył go w otwartej puszce po org. filtrze efekt - buczenie, auto osłabło a i spalanie urosło.

Zadając pytanie na które oczekujesz rzetelniej odpowiedzi nie powinieneś reagować tak anty na filtr sportowy użyty w aucie innego producenta. Proponuje przejrzeć temat: "The Fart - Mała angielska historia motoryzacji by Swinks" w dziale nasze miśki
  był stożek i został zamieniony na wkład sportowy. hessboll2 - 08-01-2012, 15:59

http://www.youtube.com/wa...&feature=fvwrel tu masz filmik kolego jesli chodzi o dokladke z sprzodu i fajny grill do cari;)

a to apropo stozka http://www.youtube.com/wa...feature=related !!! Gdi

A tak ja miałem zamontowany stozek w swoje Primerze
   http://www.youtube.com/watch?v=sKrQEmUtb9U

ladnie było ja słychac natomiast w gorace dni nie było zimnego powietrza i muliło ja bardziej;) takze musisz zrobic to dobrze;)
 sniegu - 08-01-2012, 17:02

taki grill jak na filmie już mam a czasami rzadko bo rzadko zdaży się.
 Własnie saqu wydawało Mi się że to od msx-a ale za chiny nie mogę jej nigdzie znaleźć.
 Saqu - 08-01-2012, 20:58

bo one tak popularne jak msx'y
  czyli będzie trudno, ebay itp też wypatrujesz? rademenez - 08-01-2012, 21:45

| patriotazz napisał/a: |  	  | czyli albo fajny wygląd z dokładkami i tylko laweta albo standard i śmigamy na lince, aby jak najrzadziej. | 

Nie tak do końca. W mojej Cari poprzedni właściciel używał dokładki przedniego zderzaka (zostały ślady montażu w zderzaku) i w zestawie dokumentów do auta był m.in. jakiś dokument certyfikacyjny tej dokładki, która w komplecie miała kawałek metalowego T-ownika, który miał za zadanie obniżenie punktu montażu linki holowniczej. Zatem można mieć i fajny wygląd i czasem kogoś zholować bez strat
   pzdr
 Hugo - 08-01-2012, 22:07

Przykładem jest np. Galant z pakietem Sport Edition 	  | rademenez napisał/a: |  	  | Zatem można mieć i fajny wygląd i czasem kogoś zholować bez strat | 
   sniegu - 08-01-2012, 23:09

Saqu znalazłem nawet kupe rozpórek po 7 godzinach poszukiwań w stanach ale żeby to ściagnac to koszt ok tausena za jedną:)
 rademenez pomogłeś dzięki za podsunięcie rozwiązania jakby co
 Saqu - 08-01-2012, 23:18

| sniegu napisał/a: |  	  | żeby to ściagnac to koszt ok tausena za jedną:) | 

nie przesadzasz? w kontener chcesz ją wrzucać? nie ściągałem ze stanów, ale chyba nie co pojechałeś z kosztami za rozpórkę ;p, a jak serio taki price za to to jestem w szoku
   sniegu - 08-01-2012, 23:31

gdzieś znalazłęm ale to nie był kawałek rury który montujemy np na amortyzatory i widać ją w bagażniku bo takie coś góra 450 z przesyłką
 ale była piękna rozpórka ( praktycznie element klatki) która była montowana na amortyzatory w bagażniku i przechodziły rury pod podłogą bagażnika i wciskane pod podsufitkę gdzie nie było nic widać koszt 500 $ bez przesyłki więc wyciągnąłem średnią
   rademenez - 09-01-2012, 16:11

| sniegu napisał/a: |  	  | Saqu znalazłem nawet kupe rozpórek po 7 godzinach poszukiwań w stanach ale żeby to ściagnac to koszt ok tausena za jedną:) rademenez pomogłeś dzięki za podsunięcie rozwiązania jakby co
 | 

znalazłem papiery na to, tak to wygląda wedle Niemców

sniegu - 09-01-2012, 20:36

dajesz radę rademenez dzięki

|  | 
 |  |