[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Mitsu vs. Merc (i inni)
jaceksu79 - 09-01-2012, 22:03
Hubeeert napisał/a: | daj Boże z pneumatycznym zawieszeniem tyłu? |
tego nie wiem
Tu na foto gładź cylindra silnika z przebiegiem 105tys.km pewnej niby bardzo niezawodnej marki japońskiej, niestety mój kolega jest w plecy silnik - na gest handlowy też nie ma co liczyć Usterka pojawiła się nagle przy 104tys.km. Pierścienie całe,nie zapieczone, tłoki rezały po cylindrach.. silnik benzynowy. Przeglądy regularne, wszystko zgodnie z zaleceniem producenta...
Objawy, żarł olej - ale producent to dopuszcza. Fizycznie słyszalne stuki dopiero przy właśnie w/w przebiegu
Hubeeert - 09-01-2012, 22:09
jaceksu79 ujmijmy to w ten sposób - pracowałeś w ASO pewnej japońskiej marki, już tam nie pracujesz, napatrzyłeś się sporo, teraz możesz pewne sprawy wyciągnąć.
Jednak nie przypominam sobie, żebyś był taki szczery pracując tam.
Odpuść sobie i zapamiętaj lekcje na dziś - gówno się zdarza. Wszędzie. Czasem ktoś podejmie decyzję taką a czasem inną. Jednak nie zapominaj, że Mercedes kosztuje x razy więcej niż Mitsu a też się psuje i też zdarza im sie podejść do klienta z buta. Każdej marce się to zdarza. Nawet Toyocie.
Pozdrawiam.
jaceksu79 - 09-01-2012, 22:14
Hubeeert napisał/a: | ujmijmy to w ten sposób - pracowałeś w ASO pewnej japońskiej marki, już tam nie pracujesz, napatrzyłeś się sporo, teraz możesz pewne sprawy wyciągnąć. |
nie trafiona sugestia
[ Dodano: 09-01-2012, 22:19 ]
Hubeeert napisał/a: | - gówno się zdarza. Wszędzie. Czasem ktoś podejmie decyzję taką a czasem inną |
Tylko, że ta usterkowość jest bezczelnie planowana przez producenta... Japońcy mają najlepsze technologie i najlepszych inżynierów na świecie - myślisz, że uwierzę, że coś nie przewidzieli? Właśnie dlatego ich nie lubię, bo za bardzo są wyspecjalizowani co do trwałości aut. U Azjatów owszem to nakręci gospodarkę - europejczyka zrujnuje.
Trik - 09-01-2012, 23:56
Hubeeert napisał/a: | Jednak nie przypominam sobie, żebyś był taki szczery pracując tam |
A ciekawe czy Ty byłbyś taki szczery, jakby twój pryncypał czytywał niemal codziennie Twoje spostrzeżenia z pracy na oficjalnym forum klubu marki? Wg mnie nie oto tu chodzi. Jacek dzięki tej pracy sporo sie dowiedział i tę wiedze stara sie tu jakoś przekazać. Wiem, że to upierdliwy i dociekliwy jednocześnie facet i za to prawdopodobniej był ceniony, ale w chwili obecnej nie jest aż tak dramatycznie wylewny żep odrazu ciepać w niego kapciem.
mjsystem - 10-01-2012, 00:03
jaceksu79 napisał/a: | a Ty tak? skąd wiesz? wyczytałeś w internecie? |
Nie czytam o autach zbyt wiele. Ale mam całe grono znajomych, którzy mają/mieli vito. Ani jednej pochwały. Auta były w większości nowe, leasingowane itd. Nie mierz mnie swoją miarą kolego
[ Dodano: 10-01-2012, 00:07 ]
Trik napisał/a: | Jacek dzięki tej pracy sporo sie dowiedział i tę wiedze stara sie tu jakoś przekazać. Wiem, że to upierdliwy i dociekliwy jednocześnie facet |
To nie znaczy, że zjadł wszystkie rozumy
[ Dodano: 10-01-2012, 00:10 ]
Mam na prawdę mnóstwo znajomych posiadaczy marcedesów, od A klasy do AMG. Nie raz słyszałem kwoty jakie zostawiają w ASO lub nieautoryzowanym warsztacie. Sam jeżdziłem czterema merolami, ale to były inne czasy...Tamte się rzeczywiście nie psuły.
Trik - 10-01-2012, 00:12
mjsystem napisał/a: | To nie znaczy, że zjadł wszystkie rozumy |
Wystarczy przymknąć jedno oko.
jaceksu79 - 10-01-2012, 00:16
mjsystem napisał/a: | Mam na prawdę mnóstwo znajomych posiadaczy marcedesów |
a ja mam znajomego co jego znajomy był w USA i mówił mi, że .... mjsystem napisał/a: | To nie znaczy, że zjadł wszystkie rozumy |
wszystkie nie , ale większość tak...
[ Dodano: 10-01-2012, 00:18 ]
Hubeeert napisał/a: | Jednak nie przypominam sobie, żebyś był taki szczery |
pokaż mi przynajmniej jednego szczerego sprzedawcę
[ Dodano: 10-01-2012, 00:20 ]
mjsystem napisał/a: | Nie raz słyszałem kwoty jakie zostawiają w ASO |
dlatego tym bardziej lubię mercedesa...
[ Dodano: 10-01-2012, 00:24 ]
Trik napisał/a: | A ciekawe czy Ty byłbyś taki szczery, jakby twój pryncypał czytywał niemal codziennie Twoje spostrzeżenia z pracy na oficjalnym forum klubu marki |
tak zgadza się, byłem maltretowany z tego powodu
Hubeeert - 10-01-2012, 00:40
Trik napisał/a: | A ciekawe czy Ty byłbyś taki szczery, jakby twój pryncypał czytywał niemal codziennie Twoje spostrzeżenia z pracy na oficjalnym forum klubu marki? | Bez urazy - nie wnikam w układy pomiędzy Jackami i nigdy mnie to nie interesowało.
Zauwazam tylko pewną zmianę "drobną" pomiędzy tym co było i tym co jest teraz.
A co do mojej pracy - nie przynoszę jej ze sobą do domu ani na Forum.
Pozdrawiam
jaceksu79 - 10-01-2012, 00:44
Hubeeert napisał/a: | Zauwazam tylko pewną zmianę "drobną" pomiędzy tym co było i tym co jest teraz. |
i które było lepsze?
Poza tym nie mam konkretnie przyjętego stanowiska, są rzeczy które lubię w diamentach, a są których nie znoszę - a gwiazdę ubóstwiam
Hubeeert napisał/a: | A co do mojej pracy - nie przynoszę jej ze sobą do domu ani na Forum |
widocznie nie jest Twoją pasją
I tak się nie gorączkuj
Trik - 10-01-2012, 00:59
jaceksu79 napisał/a: | tak zgadza się, byłem maltretowany z tego powodu | Nie pajacuj. Bo wezmę stronę Huberta Hubeeert napisał/a: | A co do mojej pracy - nie przynoszę jej ze sobą do domu ani na Forum. | Możliwe, że wtedy też tak było z Jackiem.
Dobra temat jest o czymś znacznie odmiennym. Niż stosunki....
w pracy...
jaceksu79 - 10-01-2012, 08:05
Trik napisał/a: | Nie pajacuj. Bo wezmę stronę Huberta |
nie widzisz, że to był sarkazm?
Hubeeert - 10-01-2012, 09:29
jaceksu79 napisał/a: | widocznie nie jest Twoją pasją | Widocznie jest nią coś innego - na przykład Forum?
jaceksu79 - 10-01-2012, 12:03
Hubeeert napisał/a: | Widocznie jest nią coś innego - na przykład Forum? |
chwała za to...
w sumie to jest ciekawe, współtworzenie internetowego "państwa" ze swoimi prawami..- bo tak to widzę i to najfajniejsze, że ludzie chcą tutaj być, rozmawiać, polemizować
A tak na marginesie - wiesz o tym że jestem na forum od samego początku jego powstania?
to chyba był przełom 2004/2005?
mjsystem - 10-01-2012, 17:37
jaceksu79 napisał/a: | mjsystem napisał/a:
Mam na prawdę mnóstwo znajomych posiadaczy marcedesów
a ja mam znajomego co jego znajomy był w USA i mówił mi, że .... |
Gratuluję, przebiłes mnie
zagubiek - 13-01-2012, 15:45
troche co innego ale temat podobny
http://www.tvnwarszawa.pl...shi,382534.html
|
|
|