To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Galanta! - [EAx 97-04] Galant 2,5V6 Avance Trzebiel 2000r opinia

szklarz - 15-01-2012, 11:52

A mówiłem żeby nie przekreślać tego egzemplarza ;) Szerokości i bezawaryjności życzę ! :)
Anonymous - 15-01-2012, 13:51

Czaple jak zwykle stanęły na wysokości zadania :)
galsport98 - 15-01-2012, 15:46

... jak sie kupuje od kogos kto ma ..x.. galantow na placu nie trudno wybrac cos ciekawego w dobrym stanie !! powodzenia
Droper - 17-01-2012, 23:05

galsport98 napisał/a:
... jak sie kupuje od kogos kto ma ..x.. galantow na placu nie trudno wybrac cos ciekawego w dobrym stanie !! powodzenia

Rzadko tu ostatnio bywam, ale nie sposób podzielić się pewną dygresją
Wynoszenie kogoś pod niebiosa, kto nie wie w jakiej miejscowości mieszka (Nowogard Bobrzański, Trzbiel, Lipniki itd.), gdzie auto kupuje się głównie na lipną umowę z Niemcem jest chyba lekko mówiąc nie na miejscu. Mam nadzieje, że nastąpi kiedyś czas, gdzie na tym forum będzie promocja nie tylko przepisowej jazdy, ale także zgodniej z polskim prawem formy nabywania pojazdów. W tej chwili jest w POLSCE kilku handlarzy, którzy wiedzą gdzie mieszkają i sprzedają pojazdy na FV.
Relację osób, które kupiły autka u handlarzy z Czapli to takie samodzielne doniesienie o popełnieniu przestępstwa na własną osobę. Jeszcze zacznijcie podawać swoje dane osobowe dla US :)
Podsumowując czy to handlarze z Czapli (przepraszam z Trzbielu już sam nie wiem skąd :) ) czy z innej miejscowości to nie zmienia faktu, iż nie ma chyba sensu wyróżniania tu na siłę jakiś handlarzy.
Można się ze mną nie zgadzać, ale nie sądzę, iż napisałem coś niezgodnego z regulaminem, a tylko dziele się spostrzeżeniami, które mogą w przyszłości komuś ocalić pojazd jak już ktoś zacznie się interesować lipnymi umowami.

pozdrawiam,

Anonymous - 18-01-2012, 00:04

Droper, Czaple sprzedają z FV, mogę Ci udostępnić skan mojej jak nie wierzysz, nie rozumiem skąd Twoje zarzuty.

Droper napisał/a:
Wynoszenie kogoś pod niebiosa

Cytat:
czy z innej miejscowości to nie zmienia faktu, iż nie ma chyba sensu wyróżniania tu na siłę jakiś handlarzy.

w tym wypadku nie wynika z formy zakupu pojazdu bo to jest szczerze mówiąc najmniej ważna, liczy się jak i co kupiliśmy, jak dany towar został opisany i czy zgadza się z tym co zastajemy na miejscu. obecnie z Czapli na forum można powiedzieć że jest luzem 20 kilka aut, jeżeli nie 30 kilka, nie spotkałem niezadowolonego, co w wypadku innych sprzedawców jeszcze się nie powtórzyło, bo zawsze wychodzi że przy którymś aucie jest coś raczej nie halo jeżeli weźmiemy pod uwagę cenę/jakość. I póki chłopaki będą odwalać tak dobra robotę to będę ich chwalił i bronił, przed takimi atakami.

galsport98 - 19-01-2012, 10:39

Witam wszystkich ...
To fakt że chlopaki z czapli mają zarejestrowaną firme i faktycznie mozna od nich kupić auto zarejestrowane z fakturą VAT.. wszystko zalezy od kupującego !!! to on decyduje !!! robertdg oraz derpin .. macie rację ... na forum jest wielu , bardzo wielu zadowolonych posiadaczy gali którzy kupili właśnie od chlopakow z czapli .. Podobno rzadko sie zdarza że ktoś wraca z pustymi rękami od nich - ciekawe dlaczego skoro gale u Nich wcale nie są Tanie - to nie są okazje cenowe!! a więc co?? STAN techniczny i to że ONi znają sie na rzeczy i udzielają konkretnych odpowiedzi na temat danego auta a nie jakaś ściema i komentarz w stylu " nic mi nie wiadomo" jak to można nieraz usłyszeć ... A to chyba ważne zwłaszcza dla kogoś kto pokonuje 200-300 km albo i więcej po "swojego" gala ...sam niejednokrotnie robiłem długie trasy po "interesujące" autko ale widząc takiego sprzedającego - szlak mnie trafiał !!!!
pozdrawiam

szklarz - 19-01-2012, 11:47

Droper myślę, że Twoje zarzuty są niesłuszne i niczym nie uzasadnione. Nikt tu nikogo nie wynosi pod niebiosa czy idealizuje tylko stwierdza się fakt: że u nich warto kupić. Nikt wyrażaniem opinii o chłopakach z Czapli nie zmusza nikogo do zakupu auta akurat u nich. Każdy może kupić tam gdzie sam uważa to za stosowne. Chciałem tylko zauważyć że póki co wypowiadają się na ich temat osoby które u nich kupiły m.in. JA więc nie są to opowieści wyssane z palca i nie mające pokrycia w rzeczywistości. Chłopaki jako jedyni z handlarzy których w swoim życiu poznałem są w porządku i nie wciskają kitu. Nie wiem tylko czemu Ty jesteś do nich tak sceptycznie nastawiony? Kupiłeś u nich? Jeśli nie to nie rozumiem powodu dla którego oceniasz ludzi z którymi nie miałeś nigdy styczności. Tyle z mojej strony.
Droper - 19-01-2012, 21:05

Witam,

Prosiłbym jeszcze raz o czytanie ze zrozumieniem
Po co sprzedający wpisuje inne miejscowości niż tą w której mieszka ... pozostawiam to jako pytanie retoryczne, gdyż osoby wiadomo, czemu to służy. Na ogłoszeniach nie ma informacji o opłaceniu pojazdu, a tylko taka osoba może wystawić FV - jak wiecie lub może nie wiecie to na sprowadzającym pojazd tkwi obowiązek uiszczenia akcyzy! Więc proszę nie wprowadzać użytkowników forum w błąd. Choć może się mylę i biorąc te 30 pojazdów na placu handlarza robi z niego największego płatnika akcyzy w powiecie - w końcu sprowadzają głównie 2.5 V6
Po drugie pewne osoby próbują wmówić, że kupując w Czaplach kupujecie same igiełki. Trochę to zabawne, gdyż handlarz nie posiada jakiejś magicznej kuli i czarodziejskiego magnesu, który przyciąga do niego jedynie boskie okazy, a inni handlarze przywożą same trupy :) . Piszę to jedynie w kontekście nie zrozumiałego wyróżniania jedynie słusznego handlarza z okolic lubuskiego.
Podsumowując: Nie tylko moim zdaniem dział kupie galanta stał się miejscem promocji lub zniesławiania handlarzy, a super byłoby gdyby komentarze dotyczyły jedynie konkretnie wystawianych pojazdów. Przecież nawet ja widzę, że handlarze lub ich koledzy czynnie uczestniczą w komentarzach tego forum i nawet się z tym nie kryją.
KUPUJĄC AUTO KIERUJCIE SIE pojazdem a nie handlarzem który je sprowadził, bo żaden handlarz nie zna historii tych pojazdów ich wad ukrytych (tj branie oleju itp), a sprzedając pojazd zarabia i to dobrze, a nie spełnia boską misje jak próbują to wmówić niektórzy.

Ogólnie nie mam nic do Panów z Czapli i uważam, że znają się na swoim fachu jak sądzę nikt w Polsce, ale to nie znaczy, że tylko u nich warto kupować. Bo liczy się konkretny pojazd, a nie człowiek który go sprzedaje. Tyle

pozdrawiam,

fj_mike - 19-01-2012, 22:54

Droper napisał/a:
Nie tylko moim zdaniem dział kupie galanta stał się miejscem promocji lub zniesławiania handlarzy

Droper napisał/a:
Przecież nawet ja widzę, że handlarze lub ich koledzy czynnie uczestniczą w komentarzach tego forum i nawet się z tym nie kryją.

Pamiętaj, że to forum jest otwarte dla wszystkich. Każdy może się zarejestrować i pisać co mu się żywnie podoba. Nie mogę podejrzewać każdego użytkownika, który wyraża się w pochlebny sposób (lub wprost przeciwnie) o zmowę.

Droper napisał/a:
Piszę to jedynie w kontekście nie zrozumiałego wyróżniania jedynie słusznego handlarza z okolic lubuskiego.

Czytaj dokładniej forum. Wnioski powinny nasunąć się same. Handlarze z Czapli mają największy feedback od użytkowników forum (vide szklarz). Są to w większości aktywni userzy forum.
Tym oczywiście narażam się na twoje oskarżenia o zmowę.
Opinie o handlarzach z innych popularnych miejscowości są skrajne. Także opinie o zakupionych przez nich autach.
Galanty z Gliwic dostały kilka negatywnych opinii (w tym od kolegi z Gdyni). Czy możemy tu mówić o czarnym PR konkurencji?

Zanim wydasz osądy, zagłęb się bardziej w lekturę forum i postaw się w sytuacji kogoś kto dopiero zaczyna przygodę z Galantem. Ja nie mogę cenzurować wszystkich.

Pozdrawiam
MOD Działu

JimBest - 19-01-2012, 23:49

I o co ten cały szum ? handlarze to handlarze - a to że akurat zarabiają głównie sprowadzając Miśki nie nominuje ich do ciągłych pochwał - w końcu z tego żyją... Rozumiem wypowiedź kolegi Droper - trochę dystansu do wypowiedzi raptem kilku zadowolonych "aktywnych" użytkowników - używane auta to zawsze loteria.
Juiceman - 20-01-2012, 01:17

Droper napisał/a:
Nie tylko moim zdaniem dział kupie galanta stał się miejscem promocji lub zniesławiania handlarzy

I bardzo dobrze, że się tak dzieje. To jest tak jak z oceną ASO. Póki jest dobre i sprawdzone to będzie polecane. Natomiast jeśli jest beznadziejne i nie wywiązuje się z umowy no to jest negowane. Przez co klienci zmieniają miejsce serwisowania swojego pojazdu. To samo się tyczy polecanych handlarzy - skoro użytkownicy są zadowoleni to jest ok. Jeśli znajdzie się inny handlarz, który sprzedaje dobry towar z pewnością będzie na równi z Czaplami sugerowany do odwiedzenia.

I co nadal Ci w tym przeszkadza? Bo szczerze mówiąc nie rozumiem.

gołąb - 20-01-2012, 09:35

Juiceman napisał/a:
Droper napisał/a:

I bardzo dobrze, że się tak dzieje. To jest tak jak z oceną ASO. Póki jest dobre i sprawdzone to będzie polecane. Natomiast jeśli jest beznadziejne i nie wywiązuje się z umowy no to jest negowane. Przez co klienci zmieniają miejsce serwisowania swojego pojazdu. To samo się tyczy polecanych handlarzy - skoro użytkownicy są zadowoleni to jest ok. Jeśli znajdzie się inny handlarz, który sprzedaje dobry towar z pewnością będzie na równi z Czaplami sugerowany do odwiedzenia.

I co nadal Ci w tym przeszkadza? Bo szczerze mówiąc nie rozumiem.

i to jest oczywiste...A handlrze z czapli niech pilnują opini jakiej się dorobili, bo jedna , dwie wpadki i będą też będą na cenzurowanym..a jak będą się pilować, to i jakość aut sprowadzonych będzie ok...i kółko się zamyka.../(dodam, że to opinia bezstronna- jestem spod w-wy, nic u nich nie kupiłem, ba nawet nie byłem w ich stronach)

pompec - 20-01-2012, 11:28

ja to ujmę tak... pozytywne opinie o chłopakach z Czapli nie są wygłaszane na forum aby im "zrobić dobrze" tylko aby nasi (niejednokrotnie nowi) współforumowicze wiedzieli gdzie jest największa szansa nie być nabitym w butelkę i gdzie jest największa szansa na egzemplarz zgodny z opisem... bo przecież nie wszystkie egzemplarze w Czaplach są opisywane jako "igła" i nie wszytkie kosztują 19000 i więcej... sam jak kupowałem swojego, to był taki jeden Gal za bodajże 11 czy 12 tys i chłopaki powiedzieli otwarcie, że trzeba przy nim porobić... podejrzewam, że u 87% innych handlarzy ten sam Gal byłby "igłą" bez lewarka i głośników (przepraszam ale nie mogłem się powstrzymać :P ) ten, który kupiłem kosztował wyjściowo koło 19000 i mogłem przypuszczać jadąc prawie 600 km, że jest o "7 tys. lepszy" od wspomnianego wcześniej... i oczywiście chłopaki nie mają czarodziejskiej różdżki ani żadnego innego przedmiotu rodem z Harrego Pottera, tylko mają coś takiego co się nazywa doświadczenie i niechęć do kupowania strucli... bo śmiem twierdzić, że pozostali handlarze kupując niejednokrotnie szroty, wiedzą o tym (nie wypadli sroce spod ogona) tylko chcą na nich więcej zarobić, sprzedając jako cudownie odszrotowione... i żeby włożyć łyżkę dziegciu do tej beczki miodu, to powiem, że z opisu wynikało, że Gal, po którego jechałem, ma mniej defektów zewnętrznych (tylko kosmetycznych) i byłem z deka rozczarowany... ale stan techniczny i stan środka urzekły mnie do tego stopnia, że jakoś się na te rysy już nie gniewałem...