To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - Kombi VS Sedan

Juiceman - 24-01-2012, 01:10

toyociv napisał/a:

Czyli cena przekraczala kwote zakupu A6 i bmw 5 (strzelam)... Jakby nie patrzeć - cena była mocno wygorowana.

Tylko i wyłącznie dla tego, że auto było ściągane z Japonii, normalnie było by w tych samych cenach co A6/BMW 5 w tamtym okresie.

pompec - 24-01-2012, 01:16

Juiceman napisał/a:
Tylko i wyłącznie dla tego, że auto było ściągane z Japonii, normalnie było by w tych samych cenach co A6/BMW 5 w tamtym okresie.

śmiem twierdzić, że może nawet tańsze... cło podobno zabijało...

dla porównania to są ceny A6 z 1996 (źródło: Forum Audi Klub Polska)

A6 ACK - 134 732
A6 Ack Q - 149 232
A6 AEL - 114 896
A6 AEL Q -129 397
A6 AEL Avant - 123 206

sveno - 24-01-2012, 01:24

MixhaL napisał/a:
pompec dzięki za fotki, patrząc na nie zdecydowanie kombi jest ładniejszy od sedana :D
na tych zdjęciach tak, bo sedan jest w "brudnym" kolorze i stoi na poobdzieranych stalówkach, dodaj mu pakiet Avance, postaw na ładnych felgach i daj w ten sam kolor, wtedy można porównywać. Ja wiem, tu nie chodzi o kolory i bodykit, ale niestety patrzymy na takie zdjecie i oceniamy baaardzo subiektywnie-to zdjecie daje "sugestie podprogowe", a na dowód tego ile uroku daje autu bodykit i lepsza felga wklejam fotkę :) :

a różnica byłaby jeszcze większa gdyby na zdjęciach "przed" był brudny, rozumiecie o co mi chodzi?

Juiceman - 24-01-2012, 01:28

pompec napisał/a:
Juiceman napisał/a:

śmiem twierdzić, że może nawet tańsze... cło podobno zabijało...

Dokładnie więc te ~70 000 marek niemieckich można zaryzykować stwierdzenie, iż spowodowało, że gala nie produkowali dłużej;/ a szkoda, że się nie poprawili w obecnych czasach :mrgreen: oczywiście tyczy się to też innych krajów.

pompec - 24-01-2012, 01:29

sveno napisał/a:
dodaj mu pakiet Avance

no bez przesady... to był rasowy SE (dla niektórych ładniejszy od Avanca)... co do felg to się zgodzę... ale chyba też koledzy umieją wziąć na to poprawkę... brudny też nie był za bardzo... kolor sprzed liftu... skądinąd dla niektórych ładniejszy...

sveno - 24-01-2012, 01:36

pompec napisał/a:
dla niektórych ładniejszy od Avanca
ale trzeba przyznać, że wygląda "biedniej" w sensie skromniej od Avanca.
pompec napisał/a:
brudny też nie był za bardzo... kolor sprzed liftu... skądinąd dla niektórych ładniejszy...
nie chodziło mi o to, że był brudny-brudny, kolor SE w porównaniu do Avanca jest taki "brudny" :) nie umiem tego inaczej nazwać, zapewne kobiety by znalazły 20000 sposobów na określenie różnic tych kolorów, dla mnie oba są srebrne, mają delikatnie inny odcień na korzyść Avanca :)

[ Dodano: 24-01-2012, 01:40 ]
zróbmy test :) weźmy forumowego speca od VT (Wilk88 do tablicy :) ) i niech zamieni te auta felgami i jak się da to kolorami :) Bodykit już zostawmy jak jest :)

[ Dodano: 24-01-2012, 01:54 ]

sedan już wygląda lepiej, a jeszcze kolor i bodykit :) przepraszam, że się uczepiłem tak tego zdjęcia :(

pompec - 24-01-2012, 01:55

jak pisałeś posta ja właśnie zamieniałem felgi :P ... w sensie dałem takie same i tu i tu... w kolory się bawić nie umiem... co do koloru to na prawdę kwestia gustu...

[ Dodano: 24-01-2012, 01:58 ]
sveno napisał/a:
przepraszam, że się uczepiłem tak tego zdjęcia

zdjęcia jak zdjęcia... najbardziej uczepiłeś się koloru :mrgreen: to, że tobie się bardziej podoba, nie znaczy, że dlatego sedan wygląda gorzej... felgi ok... mogły mieć wpływ... ale co do koloru i body kitu się nie zgodzę...

Juiceman - 24-01-2012, 02:16

No dobra no to zmienimy kolory na szybko :

pompec - 24-01-2012, 02:20

coście zrobili z moim "kombim"!!! :mrgreen:
sveno - 24-01-2012, 02:32

Juiceman napisał/a:
No dobra no to zmienimy kolory na szybko :
i czy teraz sedan nie wygląda korzystniej ? :) ja na swoim zdjęciu dałem mu białe kierunkowskazy :)
Juiceman - 24-01-2012, 02:34

pompec napisał/a:
coście zrobili z moim "kombim"!!! :mrgreen:

Przepraszam, to dla celów naukowych xD

Krzyzak - 24-01-2012, 06:38

jak to mówią - fakty i mity:
- Galant sedan jest bardzo podobny do BMW (albo BMW do Galanta) a nie do volvo
- koszt Galanta w Polsce to 135 000 zł za 2.0 i 150 000 za V6 (miałem cennik w 2000 r. :) )
- wysoki koszt nie był efektem jego wyjątkowości i plasowania w segmencie premium, ale ogromnego cła !!! nakładanego jeszcze chyba do 2004 r. na wyroby z takich krajów jak Japonia, USA, Australia, Nowa Zelandia... - wynosiło wtedy 35%; była oczywiście i akcyza zależna od pojemności
to samo auto - gdyby było produkowane w Europie byłoby 1/3 tańsze :shock: - stąd produkcja Carismy czy MSS w Holandii (inne marki też tak zrobiły - Honda w Anglii, Toyota we Francji, Suzuki na Węgrzech i w Turcji)

a tu moje masakratory:

Uploaded with ImageShack.us

polaff - 24-01-2012, 08:00

Krzyzak napisał/a:
a nie do volvo

szczególnie z tyłu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Torp12 - 24-01-2012, 09:23

sveno napisał/a:
pompec napisał/a:
dla niektórych ładniejszy od Avanca
ale trzeba przyznać, że wygląda "biedniej" w sensie skromniej od Avanca.

Uważaj Sveno uważaj :evil: :twisted:

Rafal_Szczecin - 24-01-2012, 10:16

Torp12 napisał/a:

Uważaj Sveno uważaj :evil: :twisted:

wlasnie :twisted: