To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - COLT C52 USA

Zielu - 03-10-2013, 23:40

Faktycznie coś krzywo ten wysprzęglik siedzi..możliwe że przez to nie wciska sprzęgła z odpowiednią siła i nie rozłącza napędu. Na pewno dobrze go zamontowałeś?
Mam wrażenie jakby ta łapa od skrzyni była za długa..

jerzyk1 - 05-10-2013, 12:42

ta łapa od skrzyni była dorabiana własnie ze jest mozliwosc ze jest za dluga, ale bez problemu mozna ja dogiac :)
jerzyk1 - 21-11-2013, 20:04

Ostatnio troche rzeczy przy colcie zrobiłem. Zaczełem od wymiany laczników stabilizatora, niestety bez flexa sie nie obyło bo śrub nie było jak odkręcić
Później zmiana na zimówki. Udało mi sie wylicytować na allegro felgi, jak przyszły do mnie wygladały tak:

Felgi malowane pedzlem i nie wyglądały zbyt ładnie, ale mi to nie przeszkadzało. Felgi trafily do piaskowania i malowania proszkowego. Miały być czarne ale wyszły srebrne jak w orginale
Później zajełem sie przygotowaniem lakieru na zime. Najpierw pożadnie go wymyłem, później glinkowanie, znowu mycie. Nastepnie odtłuszczenie lakieru alkoholem izopropylowym. No i wkońcu na tak przygotowany lakier trafił wosk 1Z EINSZETT HARTGLANZ. Auto na dzień dzisiejszy wyglada tak (zdjecie robione alufelga):

Dzisiaj przyszło do mnie takie cudo:

Takiego grila szukałem prawie dwa lata i wkoncu jest u mnie :mrgreen:
Po 10 minutach wygladał tak:

A po jednym przekaźniku, trzech konektorach oczkowych, szesciu konektorach zeńskich, jednym bezpieczniku i dwóch metrach kabla gril wygląda na aucie tak:

A tak świeci:

Zdjecia słabe bo dosyc ciemno w hali mam ale cos tam widac :)
Jak sie podoba? Bo mi bardzo :D

mkm - 21-11-2013, 22:15

Halogeny zostawiłbym białe. Te żółte niestety trącą "homemade-m" :wink:
jerzyk1 - 21-11-2013, 23:12

zdjecia niestety nie oddaja koloru jaki halogeny maja w rzeczywistoci. Na zdjeciach takie siki wyszły :D
Zielu - 22-11-2013, 02:12

Ee tam, ja nie wiem co niektórzy widzą w tym grillu..brzydkie to i wgl. :P
rosomak1983 - 22-11-2013, 02:22

ten gril jest mega IMO :D
Fragu - 22-11-2013, 08:12

Dobrze mu na tych srebrnych felgach, wygląda super :!: :D
Krzyzak - 22-11-2013, 08:30

Mi się też ten grill zawsze podobał.
Ale zwróciłem też uwagę na lampy główne - wyglądają na mocno zmęczone - może da się je odświeżyć? Jakieś mycie wnętrza itp.

m6riano - 23-11-2013, 20:47

haluxy fajniejsze białe..;-)
rufuz - 24-11-2013, 16:17

eee to mamy bardzo podobne silniki. Ja tez mam 4G15, jego rozwojową wersje :D Miejmy nadzieje, ze ekologia lub jakieś głupie pomysły inżynierów nie "uśmiercą" tych silników w przyszłości.
rufuz - 24-11-2013, 16:22

Krzyzak napisał/a:
Mi się też ten grill zawsze podobał.
Ale zwróciłem też uwagę na lampy główne - wyglądają na mocno zmęczone - może da się je odświeżyć? Jakieś mycie wnętrza itp.

Krzyzak a to czasem nie była Twoja stronka z galantem "strona z poradami Krzyżaka" ?
Przyznam, ze korzystałem pare razy z porad na tej stronie kiedy mialem jeszcze hyundaia. W szczególności przydal sie patent jak wymienić olej w skrzyni biegów.

Krzyzak - 24-11-2013, 21:54

moja, moja :)
chyba jeszcze u Krzysia (Bursta z forum) można znaleźć kopię

jerzyk1 - 25-11-2013, 19:36

Halogeny jednak beda "białe" ten zółty bardzo mi sie podoba jak jest ciemno, ale za dnia halogeny wygladaja jak jakies plastikowe :D
W ramach tego ze świeta sie zblizaja pomyślałem o jakimś prezencie dla mnie i dla colta. Dlatego dzisiaj trafiła do mnie taka oto skrzynia:

Jestem meeeeeeeeega z niej zadowolony. Idealnie pasuje w bagazniku na długość co było moim priorytetem gdyz chce w bagazniku wozic zapasowke ( w miejscu na zapas butla z gazem) w sobote jak dobrze pojdzie zaczne walke z upiekszaniem bagaznika by to wszystko jakos zaczelo wygladac bo narazie nie jest za ładnie :)
Mam nadzieje ze po weekendzie bede mogł juz sie pochwalic swoimi bagażnikowymi wyczynami :D

jerzyk1 - 11-12-2013, 23:24

Dzisiaj przyszedł kurier z kolejnym prezentem świątecznym do colta :) szybki montaż w 3 minuty 40 minut jazdy i jestem bardzo zadowolony z nowego nabytku :)