To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - Kontrolka poduszek powietrznych (błedy P6, 82 )

Hugo - 04-03-2012, 16:26

19sebo20 napisał/a:
zobaczyłem ze pod siedzeniem mam rozłaczoną czerwona wtyczke.... CZy to jest od poduszek ??
Tak. A kabel żółty?
bania_85 - 30-04-2012, 13:36

Mi się SRS zapaliło jak wyjąłem siedzenie i przekręciłem kluczyk, teraz po podpięciu siedzenia nie chce zgasnąć. Trzeba gdzieś jechać skasować ten błąd, czy jak jest wszystko poprawnie, to kontrolka powinna zniknąć sama?

Ewentualnie wiecie może gdzie w Warszawie w okolicach Rembertowa można podjechać skasować taki błąd?

Pozdrawiam

Tomek - 30-04-2012, 14:47

bania_85 napisał/a:
Mi się SRS zapaliło jak wyjąłem siedzenie i przekręciłem kluczyk, teraz po podpięciu siedzenia nie chce zgasnąć. Trzeba gdzieś jechać skasować ten błąd, czy jak jest wszystko poprawnie, to kontrolka powinna zniknąć sama?

nie zgaśnie

jedyne wyjście teraz to podpięcie do kompa i skasowanie błędu
może ktoś tutaj Ci napisze, gdzie, albo kto w Wawie Ci skasuje błąd, jeśli nie to zarzuć temat na regionalnym

m6riano - 30-04-2012, 18:30

bania_85 napisał/a:
jak wyjąłem siedzenie i przekręciłem kluczyk

ja miałem podobnie tylko że z kierą...skasowali mi dopiero na Zlocie...w Warszawie jest pewnie kilka warsztatów gdzie za podpięcie do kompa krzyczą 50-100zł

Galancior94 - 30-04-2012, 21:18

Mam ten sam problem co bania_85, tylko że ja wymieniałem wnętrze na skórzane i przy wymianie foteli zapomniałem odpiąć aku. Pierw zmieniłem pasażera, pojeździłem trochę i nic sie nie świeciło. Potem jak miałem czas zmieniłem fotel kierowcy i po odpaleniu autka kontrolka SRS nie zgasła. Zaznaczam że dawca wnętrza był powypadkowy, ale poduszki w siedzeniach nie wystrzeliły. W środę pojadę na warsztat i niech zobaczą na kompie co to za błąd.
Gdy byłem na kompie co mi sie check engine świecił to za sprawdzenie i skasowanie błędu zawołali ode mnie 40zł. Był to serwis Maciuszonek w Stargardzie Szczecińskim ;)