[97-04]Galant EAxA/W - Kontrolka poduszek powietrznych (błedy P6, 82 )
Hugo - 04-03-2012, 16:26
19sebo20 napisał/a: | zobaczyłem ze pod siedzeniem mam rozłaczoną czerwona wtyczke.... CZy to jest od poduszek ?? | Tak. A kabel żółty?
bania_85 - 30-04-2012, 13:36
Mi się SRS zapaliło jak wyjąłem siedzenie i przekręciłem kluczyk, teraz po podpięciu siedzenia nie chce zgasnąć. Trzeba gdzieś jechać skasować ten błąd, czy jak jest wszystko poprawnie, to kontrolka powinna zniknąć sama?
Ewentualnie wiecie może gdzie w Warszawie w okolicach Rembertowa można podjechać skasować taki błąd?
Pozdrawiam
Tomek - 30-04-2012, 14:47
bania_85 napisał/a: | Mi się SRS zapaliło jak wyjąłem siedzenie i przekręciłem kluczyk, teraz po podpięciu siedzenia nie chce zgasnąć. Trzeba gdzieś jechać skasować ten błąd, czy jak jest wszystko poprawnie, to kontrolka powinna zniknąć sama? |
nie zgaśnie
jedyne wyjście teraz to podpięcie do kompa i skasowanie błędu
może ktoś tutaj Ci napisze, gdzie, albo kto w Wawie Ci skasuje błąd, jeśli nie to zarzuć temat na regionalnym
m6riano - 30-04-2012, 18:30
bania_85 napisał/a: | jak wyjąłem siedzenie i przekręciłem kluczyk |
ja miałem podobnie tylko że z kierą...skasowali mi dopiero na Zlocie...w Warszawie jest pewnie kilka warsztatów gdzie za podpięcie do kompa krzyczą 50-100zł
Galancior94 - 30-04-2012, 21:18
Mam ten sam problem co bania_85, tylko że ja wymieniałem wnętrze na skórzane i przy wymianie foteli zapomniałem odpiąć aku. Pierw zmieniłem pasażera, pojeździłem trochę i nic sie nie świeciło. Potem jak miałem czas zmieniłem fotel kierowcy i po odpaleniu autka kontrolka SRS nie zgasła. Zaznaczam że dawca wnętrza był powypadkowy, ale poduszki w siedzeniach nie wystrzeliły. W środę pojadę na warsztat i niech zobaczą na kompie co to za błąd.
Gdy byłem na kompie co mi sie check engine świecił to za sprawdzenie i skasowanie błędu zawołali ode mnie 40zł. Był to serwis Maciuszonek w Stargardzie Szczecińskim
|
|
|