Nasze Miśki - ZIELONA SIGMA EXE 12V
GóR3K - 10-02-2012, 18:28
tego wlaśnie nie mam .
Kurde założyłem już skórę do środka , podpiąłem elektrykę, ale jeżeli chodzi o przewody od grzania to nie mogę tego ogarnąć, ile powinno iść przewodów do ogrzewania 2 czy 4 ? może ma ktoś foto wtyczek do grzania bo u mnie jakiś sajgon jest , przy fotelu kierowcy podpiąłem do elektryki, do pamieci fotela , i mam jeszcze 2 koncówki , a przy fotelu pasażera została mi jedna wolna
P.s
omijajcie ten samochód szerokim łukiem -oglądałem ze 3 tygodnie temu przed kupnem mojej sigmy , koleś jest z forum :
http://otomoto.pl/mitsubi...-C20457371.html
auto kompletnie zajeżdżone, nie działą elektryka, częsci nie są powymieniane tak jak to opisał w opisał, przy hamowaniu ściąga momentalnie w prawo, to samo przy dodawaniu gazu,wypada 4 bieg za każdym prawie razem, powyrywane uszczelki, rdza przy antenie , pare wgniotek na całym aucie , felgi poobdzierane , opon praktycznie nie ma .Silnik cały obrzygany oleje od dołu , nie działa elektryka foteli, to by było na tyle
A i fotki auta robione były chyba rok czy dwa lata temu bo nikaj się mają do aktualnego stanu !!!
zbyszek05 - 10-02-2012, 19:48
nie działa elektryka foteli,- w 12v skóry nie było tylko manualne nastawianie oparcia i siedziska tak jak u ciebie .Pan od sigmy z ogłoszenia zakupiłsobie skórę z 24v i nie podłączył po prostu bo nie umiał albo jest tam gdzieś chochlik ,który to uniemożliwił .zreszta cena za auto też nie jest wysoka - przypuszczam że za 4 tys. by pchnął albo za mniej jeszcze ...
wojtas - 11-02-2012, 17:33
GóR3K napisał/a: | Kurde założyłem już skórę do środka , podpiąłem elektrykę, ale jeżeli chodzi o przewody od grzania to nie mogę tego ogarnąć, ile powinno iść przewodów do ogrzewania 2 czy 4 ? może ma ktoś foto wtyczek do grzania bo u mnie jakiś sajgon jest , przy fotelu kierowcy podpiąłem do elektryki, do pamieci fotela , i mam jeszcze 2 koncówki , a przy fotelu pasażera została mi jedna wolna |
Zrób dokładne zdjęcia kostek w aucie i tych w fotelach, tak by można było rozpoznać przewody. Może coś wymyślimy.
GóR3K - 11-02-2012, 18:00
Jutro postaram się cyknąc fotki tych kostek , pod fotelami
rosomak1983 - 11-02-2012, 18:11
Piekna, ale widziałem kiedys taka biała sigme miazga
angelos - 11-02-2012, 18:51
GóR3K napisał/a: |
Kurde założyłem już skórę do środka , podpiąłem elektrykę, ale jeżeli chodzi o przewody od grzania to nie mogę tego ogarnąć, ile powinno iść przewodów do ogrzewania 2 czy 4 ? może ma ktoś foto wtyczek do grzania bo u mnie jakiś sajgon jest , przy fotelu kierowcy podpiąłem do elektryki, do pamieci fotela , i mam jeszcze 2 koncówki , a przy fotelu pasażera została mi jedna wolna |
Twoja sigma bardzo ładna, wyróżniałą się na mobile.de, widać że trafiła w dobre ręce Założyłeś już boczki? z tego co pamiętam, jest taka mała kostka pod fotelem kierowcy której się nie podłącza, jutro sprawdzę.
GóR3K - 11-02-2012, 20:17
angelos napisał/a: | GóR3K napisał/a: |
Kurde założyłem już skórę do środka , podpiąłem elektrykę, ale jeżeli chodzi o przewody od grzania to nie mogę tego ogarnąć, ile powinno iść przewodów do ogrzewania 2 czy 4 ? może ma ktoś foto wtyczek do grzania bo u mnie jakiś sajgon jest , przy fotelu kierowcy podpiąłem do elektryki, do pamieci fotela , i mam jeszcze 2 koncówki , a przy fotelu pasażera została mi jedna wolna |
Twoja sigma bardzo ładna, wyróżniałą się na mobile.de, widać że trafiła w dobre ręce Założyłeś już boczki? z tego co pamiętam, jest taka mała kostka pod fotelem kierowcy której się nie podłącza, jutro sprawdzę. |
Dzięki, miałe ogólnie jechać po srebrną z mobile.de z piaskową skórą , ale sie okazało że auto nie ma Tuv i paru dokumentów , więc odpuściłem
byłbym wdzięczny
Tak wogóle to taborety z diamante miały grzanie czy nie ?
Wojciech Bogacz - 12-02-2012, 14:21
A mnie się Sigma podoba zarówno z zewnątrz jak i wewnątrz Jakby były fundusze to już bym kupował 24V 4x4 z Japonii i bawił się w przekładkę kierownicy W połączeniu z manualem bylby obłęd )))
GóR3K - 12-02-2012, 16:51
wojtas021180 napisał/a: | GóR3K napisał/a: | Kurde założyłem już skórę do środka , podpiąłem elektrykę, ale jeżeli chodzi o przewody od grzania to nie mogę tego ogarnąć, ile powinno iść przewodów do ogrzewania 2 czy 4 ? może ma ktoś foto wtyczek do grzania bo u mnie jakiś sajgon jest , przy fotelu kierowcy podpiąłem do elektryki, do pamieci fotela , i mam jeszcze 2 koncówki , a przy fotelu pasażera została mi jedna wolna |
Zrób dokładne zdjęcia kostek w aucie i tych w fotelach, tak by można było rozpoznać przewody. Może coś wymyślimy. |
Oki , fotki:
FOTEL KIEROWCY :
KOSTKA Z CZARNYM PRZEWODEM PO PRAWEJ WYCHODZI Z FOTELA
FOTEL PASAŻERA:
KOSTKA KTÓRA JEST WOLNA:
MAŁA KOSTKA Z OBCIĘTYMI KABELKAMI WYCHODZI Z FOTELA
wojtas - 12-02-2012, 16:53
GóR3K napisał/a: | ale jeżeli chodzi o przewody od grzania to nie mogę tego ogarnąć |
Muszę cię zmartwić, popytałem troszkę i niestety Diamante nigdy nie miało podgrzewanych foteli. Dodatkowo tylne boczki drzwi też mogą być inne niż w Sigmie.
GóR3K - 12-02-2012, 17:13
wojtas021180 napisał/a: | GóR3K napisał/a: | ale jeżeli chodzi o przewody od grzania to nie mogę tego ogarnąć |
Muszę cię zmartwić, popytałem troszkę i niestety Diamante nigdy nie miało podgrzewanych foteli. Dodatkowo tylne boczki drzwi też mogą być inne niż w Sigmie. |
boczki ze skóra tylko przekładam bez reszty, i sprawdzałem to pasuje , a do którego z tych przewodów się podłącza podgrzewanie ,które wystają z podłogi ?
Czyli trzeba zakupić 2 maty grzewcze i zainstalować , jak wygląda sprawa sciągniecią skóry z siedziska ?
P.s od czego mogą być te przewody z obciętymi końcówkami od fotela pasazaera?
wojtas - 12-02-2012, 17:47
GóR3K napisał/a: | a do którego z tych przewodów się podłącza podgrzewanie |
Prawdopodobnie pod zielono-czerwony i zielono-czarny:
GóR3K napisał/a: | jak wygląda sprawa sciągniecią skóry z siedziska ? |
Musisz skontaktować się z VirMan-e, rozbierał fotele z Diamante.
m6riano - 12-02-2012, 18:14
GóR3K napisał/a: | KOSTKA KTÓRA JEST WOLNA: |
Sprawdź napięcie...w razie czego będziesz miał zasilanie taśmy LED do podświetlenie foteli z tyłu..;-)
angelos - 12-02-2012, 18:28
GóR3K napisał/a: | , jak wygląda sprawa ściągnięcia skóry z siedziska ? |
nie jest to jakoś bardzo skomplikowane, w serwisówce jest opisane krok po kroku, trzeba dobre/ mocne i cienkie nożyce do przecinania metalowych kółeczek, które zahaczone są o pręty trzymające skórę.
Wymieniasz całe boczki w drzwiach czy tylko te skórzane wkładki?
GóR3K - 12-02-2012, 18:33
angelos napisał/a: | GóR3K napisał/a: | , jak wygląda sprawa ściągnięcia skóry z siedziska ? |
nie jest to jakoś bardzo skomplikowane, w serwisówce jest opisane krok po kroku, trzeba dobre/ mocne i cienkie nożyce do przecinania metalowych kółeczek, które zahaczone są o pręty trzymające skórę.
Wymieniasz całe boczki w drzwiach czy tylko te skórzane wkładki? |
jezeli chodzi o fotele to muszę i tak i tak ściągnąć skórę bo robię regeneracje skóry to przy okazji podgrzewanie założę , co do boczków do tylko te skórzane wkładki
|
|
|