To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Śląskie - Poszukiwane osoby do filmu o motoryzacji

Hubeeert - 08-02-2012, 14:16

Jackie napisał/a:
Ależ tu nie chodzi o możliwości! Chodzi o reprezentację Klubu i respektowanie jego zasad. Mam serdecznie głęboko czy będzie to kręcony profi czy też komórką byleby było zgodne z naszym pomysłem na Klub.
Dokładnie tak.
mkm - 08-02-2012, 14:18

Sprawy "formalno prawne" już przecież omówione :wink:
Ja bym chętnie zobaczył teraz próbkę techniczną.
'U nas", chyba sveno zajmuje się podobną produkcją i z tego co wiem problemy są bardziej "sprzętowe", niż "reżyserskie" :wink:

mjsystem - 08-02-2012, 14:47

Ale się zrobiło czarno... Dawno chyba nie było tylu adminów u nas w ślaskim...
Ale to nie czarne chmury tylko przypomnienie o zasadach forum.
Ja cały czas powtarzam, że film to super pomysł, a jego realizacja będzie(powinna być) zgodna z zasadami. Przecież Panowie Admini, wpierw musi powstać scenariusz, potem zgłoszą się chętni, następnie zostanie realizacja pod okiem Morfiego(inaczej tego nie widzę), na końcu montaż. Zmontowany film trafi do weryfikacji Adminów i dopiero z logiem Mitsumaniaków trafi do publiki. Nie ograniczajcie mozliwości Alexa, jego potencjału czy profesjonalizmu. Z całym szacunkiem, ale chyba nie wszyscy admini przeczytali kazdy wpisany post na ten temat. :wink:
Pozdrawiam. Sławek.

krzychu - 08-02-2012, 16:16

mjsystem napisał/a:
Dawno chyba nie było tylu adminów u nas w ślaskim...

No patrz w jednym topicu i to wszyscy 4-rej... I jeszcze nikogo nie zbanowali... nawet RB nie poczęstowali....

Ps. Dobrze, że to nie techniczny :mrgreen:

Hubeeert - 08-02-2012, 16:29

mjsystem czytaliśmy temat dokładnie. Jednak pomysły na scenariusz przedstawione w nim i argumenty np o tym, że na autostradzie można szybciej jakoś nie nastrajają mnie ani pozostałych czarnuchów do wyrażenia akceptacji dla takiej koncepcji.
mjsystem - 08-02-2012, 16:36

Cytat:
Jednak pomysły na scenariusz przedstawione w nim i argumenty np o tym, że na autostradzie można szybciej jakoś nie nastrajają mnie ani pozostałych czarnuchów do wyrażenia akceptacji dla takiej koncepcji.

Nie wyczytałem, że mozna szybciej na autostradzie :wink:
Hubert... z całym szacunkiem do Adminów, do Ciebie, nikt nie nazwał Was czarnuchami... Po co az taki atak???
Dalej mam wrażenie, że nie czytaliscie wszystkich postów... Nie chcę być adwokatem diabła, po prostu dajcie szansę Alexowi i pozwólcie to kontrolować Morfiemu. Proszę... :biggrin:

[ Dodano: 08-02-2012, 16:39 ]
alex87 napisał/a:
ej, przepisy na a4 pozwalają jechać 140km/h takze jak nie widze zadnego problemu z ujeciami w zakresie tej predkosci. wiadomo ze dynamiczne przyspieszanie to zakres 3go biegu, badz co badz zwykle v6 nie ciagnie przy wiekszych predkosciach az tak aby to sie nadawalo na filmik.

to o to chodzi?

[ Dodano: 08-02-2012, 16:40 ]
mjsystem napisał/a:
warunek, że wszystko odbywa się w świetle przepisów, sekwencje reklamowe ok(nie łamią przepisów KRD), sekwencje prędkościowe poza terenem dróg publicznych, ew. za pozwoleniem organów Policji(jest to do zrobienia

taka była moja odpowiedź...

I tak Was kocham szanowni Admini :mrgreen:

MartinMM - 08-02-2012, 16:41

Proponuje by zrobić materiał video z najbliższego spotu co wy na to ?
Hubeeert - 08-02-2012, 16:41

mjsystem napisał/a:
Hubert... z całym szacunkiem do Adminów, do Ciebie, nikt nie nazwał Was czarnuchami... Po co az taki atak???
Spokojnie - my sami tak siebie nazywamy 8)

mjsystem napisał/a:
Dalej mam wrażenie, że nie czytaliscie wszystkich postów... Nie chcę być adwokatem diabła, po prostu dajcie szansę Alexowi i pozwólcie to kontrolować Morfiemu. Proszę...
Uwierz mi, że jednak tak. Szansa jest oczywiście, a cała nasza solidarna czwórka uważa, że to się zrobić da. Jednak tylko i wyłącznie w zgodzie z przepisami.
Jackie - 08-02-2012, 16:46

krzychu napisał/a:
I jeszcze nikogo nie zbanowali... nawet RB nie poczęstowali....

Is that a challange?
:D
A tak ON Topic - gadamy tutaj nie po to, żeby obrzydzić temat ale po to, żeby do niego zachęcić. Kwestie "uregulowań" są do uregulowania ;)
Pozdrawiam

mjsystem - 08-02-2012, 16:52

Hubeeert napisał/a:
Uwierz mi, że jednak tak. Szansa jest oczywiście, a cała nasza solidarna czwórka uważa, że to się zrobić da. Jednak tylko i wyłącznie w zgodzie z przepisami.

Jackie napisał/a:
A tak ON Topic - gadamy tutaj nie po to, żeby obrzydzić temat ale po to, żeby do niego zachęcić. Kwestie "uregulowań" są do uregulowania

Nikt nie uważa inaczej :wink:

[ Dodano: 08-02-2012, 16:57 ]
A tak swoją drogą diamenty nalezy szlifować, aby nabrały odpowiednij wartości :mrgreen:

Morfi - 08-02-2012, 19:29

1. Artur - czarny galant sedan - mam kolezanke z coltem ktora jezdzila w s4 i mogę ją wciagnac.
2. Martinos - owszem mój Misiu sprzedany ale jak bedize trzeba to pojawie sie P4.
3. mjsystem- warunek, że wszystko odbywa się w świetle przepisów, sekwencje reklamowe ok(nie łamią przepisów KRD), sekwencje prędkościowe poza terenem dróg publicznych, ew. za pozwoleniem organów Policji(jest to do zrobienia).
4. Morfi - Carisma

Trzeba sie spotkac i pogadać :)

MartinMM - 08-02-2012, 20:28

Proponuje wyznaczyć jakiś termin albo przyjechać na najbliższy spot.
mjsystem - 08-02-2012, 21:26

Martinos napisał/a:
Proponuje wyznaczyć jakiś termin albo przyjechać na najbliższy spot.

Ano zapraszamy, zapraszamy, koniec lutego, Siemianowice :biggrin:

alex87 - 09-02-2012, 02:06

albo z moim rozumieniem, albo adminow, czytanego tekstu cos nie tak:
"przepisy na a4 pozwalają jechać 140km/h takze jak nie widze zadnego problemu z ujeciami w zakresie tej predkosci. "
czy ja gdziekolwiek mowilem o lamaniu przepisow ?

dobra, kazdy z adminow swoje zdanie juz wypowidzial i nie widze sensu aby ich wypowiedzi byly powielane czy oni sami ponownie sie wypowiadali skoro w tym temacie powiedzieli juz co mieli do powiedzenia bo to tylko wprowadza niepotrzebny odbieg od tematu a osob dalej jak nie bylo tak nie ma.

Ty sie Morfi nie reprezentuj cari tylko pomysl lepiej jaki charakter swojego auta chcialbys przedstawic : -)

ah, i nie mowcie ze takich filmikow jest pelno na yt bo nie ma, albo po prostu sie nie rozumiemy. ja chce aby moj film byl tak dopracowany jak film o mustangach - jak ktos mi pokaze link do takiego o miskach stawiam flaszke.

i poza tym ja w ogole nie chcialem promowac tego filmiku szyldem mitsumaniakow.
forum traktowalem jako mozliwosc kontaktu i dojscia do osob zainteresowanych.

@Jackie: link ktory podales jest dokladnie tym pomyslem ktory chcialem wcielic w zycie - choc nie umialem znalezc tego filmku bo to bylo dawno temu: ale motyw jak wjezdza rowerem chcialem zamienic na metamorfoze z gokarda na miska : -)
ogolnie adrenaline ma wszystkie filmy swietne - pod wzgledem techniczo/produkcyjnym i moim celem od samego poczatku byla produkcja dorownujaca tamtejszym.

[ Dodano: 09-02-2012, 10:23 ]
chcialem powiedziec iz zaszlo pewne nieporozumienie. przepraszam iz dopiero teraz to dostrzeglem.
otoz to nie ja zalozylem ten temat, i nie ja go ZATYTULOWALEM.
moją inicjatywą bylo zrobienie filmiku o samochodach.
mod naszego regionu ktory utowrzyl temat zatytulowal go tak a nie inaczej. ja jednak caly czas myslalem o swoim projekcie niezaleznie. dopiero wczoraj zrozumialem iz w tytule tematu jest "(..) o mitsumaniakach".

domyslam sie iz osoby ktore wyrazają chec projektu i są bardziej zwiazane z MM niz ja sam, chcialby by filmik byl pod ich szyldem. ja w swojej wizji nigdzie nie widzialem promowania MM, ale jest taka mozliwosc.

jadnak na chwile obecną proponuję zmienic tytul tematu by nadac niezaleznosc projektowi a gdy sie uda i bedzie gotowy dopiero wtedy pytac o zdanie osoby odpowiedzialne za udostepnienie marki/znaku czy czym to tam jeszcze jest to cale MM.

poza tym z tym wg mnie niepotrzebnych postow mysle iz niektore osoby mogly sie zrazic do tematu - wrecz ten caly sceptycyzm i brak aprobaty z powodu jakichs urojen moglem wercz sie poczuc sugestywnie odciagany od realizacji.
chcialbym wyjasnic urojenia - mowiac wyscig nie widzie zbieznosci z lamaniem przepisow. za kazdym razem gdy kogos wyprzedzam a ta osoba przyspiesza ale jesli nie przekraczam predkosci moge to nazwac wyscigiem. a jesli to zfilmuje i umieszcze w filmiku to rozumiem iz hubert zabrania łączenia produkcji z MM gdyz jest to niezgodne z przepisami.

fakt faktem pomijajac to cale zamieszanie - wg mnie zupelnie niepotrzbne, dziesiatki postow w temacie ktore nic do niego nie wnoszą, ogolnie sam przestalem wierzyc w realizacje z powodu braku chetnych : -(

podsumowujac. prosze o nie kojazenie mojej produkcji z MM tym samym chcialbym prosic aby nie bylo wiecej postow o gdybaniu co jes zgodnie z przepsiami a co, czy bedzie poparcie adminow czy nie, bo poki co to nawet nie ma jedenj sekudny produkcji a admini juz wiedzą lepiej ze sie nie nadaje na promocje MM.
chyba kazdy sie ze mna zgodzi iz logicznie jest oceniac cos juz jest zrobione. jak bedzie filmik wtedy hubert i koledzy bedziecie mogli zaglosowac albo za albo przeciw.

a w temacie (po zmianie tytulu) pozwolcie nam na tworzenie konceptu, zbieranie chetnych, wymianie pomyslow czyli na to co jest ZWIAZANE Z TEMATEM.

Morfi - 09-02-2012, 23:19

alex87, przepraszam nie zrozumieliśmy sie :oops:
Jakas rola sie znajdzie dla Cari :D