[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Problemy po wyczyszczeniu przepustnicy i zaworu EGR
tnalag - 10-02-2013, 14:55
Wszystkie wtyczki są normalne i bez problemu się odpinają tylko ta taka felerna musiała być Dopiero jak zdemontowałem TPS zobaczyłem jak się wyciąga wtyke haha Wyczytałem że ten kabel który zamówiłem nie chce współpracować z galem z mojego rocznika. Wycofałem aukcję na szczęście. Czy ten kabelek z Twojego linka będzie na 100 % dobry ? ogólnie byłem u dwóch szpeców i żaden nie umiał się połączyć z ECU
fj_mike - 10-02-2013, 15:40
tnalag napisał/a: | Czy ten kabelek z Twojego linka będzie na 100 % dobry ? |
Posiadam taki sam
Po zakupie musisz we wtyczce zewrzeć pin 1 i 4 (dolutuj kawałek przewodu).
tnalag - 10-02-2013, 15:56
fj_mike napisał/a: | tnalag napisał/a: | Czy ten kabelek z Twojego linka będzie na 100 % dobry ? |
Posiadam taki sam
Po zakupie musisz we wtyczce zewrzeć pin 1 i 4 (dolutuj kawałek przewodu). |
Aha i wszystko jasne Dzięki za info
fj_mike - 10-02-2013, 16:02
tnalag napisał/a: | Aha i wszystko jasne Dzięki za info |
W temacie poniżej znajdziesz dużo cennych informacji o evoscanie i tym kabelku:
http://forum.mitsumaniaki...p=535265#535265
tnalag - 10-02-2013, 16:31
Przydatny link, pobawię się jak tylko dostanę kabel. Jeśli chcę TPS ustawić z kabelka ma być ustawiony na 10 % ? przeglądając program na sucho narazie w scanmasterze znalazłem opcję od ustawień TPS,a w evoscanie nie mogę znaleźć Jak jest ze sprawdzaniem parametrów? tzn. sonda lambda i reszta czujników od temp. silnika np. da się sprawdzić?
fj_mike - 10-02-2013, 16:34
tnalag napisał/a: | Jeśli chcę TPS ustawić z kabelka ma być ustawiony na 10 % ? |
Jak odpalisz program i zaczniesz używać to załapiesz ocb
fj_mike napisał/a: | tzn. sonda lambda i reszta czujników od temp. silnika np. da się sprawdzić? |
Tak
Owczar - 10-02-2013, 18:31
Jeśli masz przedlifta to szukaj kupca na ELM-a. Michał dobrze Ci podpowiedział z evoscanem.
tnalag - 10-02-2013, 20:15
Teoretycznie udało mi się anulować aukcję co do ELM,a zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce. Najwyżej komuś się sprzeda. Może na forum będą chętni
Zmylił mnie opis aut do których pasuje ELM. Wg. niego obsługuje galanty od 96 rocznika
Owczar - 10-02-2013, 22:33
To na takiej podstawi będziesz mógł żądać zwrotu. Napisz do sprzedawcy, że chętnie kupisz, ale jak da CI gwarancję, że jeśli nie działa to przyjmie zwrot i zapłaci za przesyłkę bo mu się coś w aukcji pomyliło.
robertdg - 10-02-2013, 23:17
Ustawiając TPS nie zapomnijcie o wartości dla IPS
komarsnk - 10-02-2013, 23:39
robertdg napisał/a: | Ustawiając TPS nie zapomnijcie o wartości dla IPS |
A co to jest IPS
fj_mike - 11-02-2013, 00:40
komarsnk napisał/a: | A co to jest IPS |
Idle Position Switch
Jego regulacja jest opisana w manualu. Najpierw ustaw TPSa
tnalag - 11-02-2013, 09:19
Na szczęście sprzedawca na swoich aukcjach miał też VAG KKL na ftdi i poprostu wyśle mi ten drugi. W manualu są opisane wartości dla ustawienia TPS,a i IPS ? Ustawię TPS i jeszcze czeka mnie wymiana uszczelki pod głowicą z uszczelniaczami. Uszczelniacze puszczają olej i mam przebicia na cewkach. Wreszcie będę mógł się znów cieszyć jazdą Galem. Bo już miałem myśli o sprzedaży
komarsnk - 11-02-2013, 09:45
fj_mike napisał/a: | komarsnk napisał/a: | A co to jest IPS |
Idle Position Switch
Jego regulacja jest opisana w manualu. Najpierw ustaw TPSa |
Aaa tak
To mam ustawione "na zicher"
tnalag - 12-02-2013, 10:53
Ktoś by mi mógł łopatologicznie wytłumaczyć jak ustawić ten TPS przez Kabel ? Tak krok po kroku jak ktoś pamięta. Mam już kabel podłączyłem się nie mogę znaleźć tej opcji od TPS,a mam evoscana v2.6
|
|
|