To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Galanta! - [EAx 97-04] Galant Avance 2.5 V6, 2003r, kombi, Kobyłka

MKV - 06-03-2012, 09:09

tomek84 napisał/a:
MKV napisał/a:

Czyli kanciarz numer VIN nawet specjalnie źle podał?? No to ładnie ;)

czemu kanciarz?
może cię pomylił
dwójka jest koło jedynki na klawiaturze
jakby już chciał ciąć w wała to by wpisał 3

Jak dla mnie każdy handlarz to z założenia kanciarz i coś ukrywa - nie mam może jakiegoś wielkiego doświadczenia w tym ale ile samochodów nie oglądałem które na jakimś etapie przechodziły przez ręce komisu/handlarza tyle razy było coś ukrywane i przygotowywane do sprzedaży - a to licznik kręcony, a to samochód się okazał być prawdopodobnie po powodzi, a to trocin nasypią do mostów napędowych żeby nie hałasował przez te kilkadziesiąt km itd itp. Żeby zarobić musi tanio kupić a drogo sprzedać więc na 99.9% coś pewnie ukrywa ;)

Z tym przebiegiem to też się zastanawiam jaki jest prawdziwy czy np czasem jak kupił nie miał 148tys a przekręcony jest na 112tys itp ;)

Za kilka dni zaczynam urlop to będę miał trochę czasu, żeby pojeździć i pooglądać te samochody na żywo, a że mooooże będę się wybierał do Szczecina obejrzeć jednego Accorda to i może "białasa" Derpina z ciekawości obejrzę jak będzie chciał ze mną rozmawiać ;)

ig_or - 06-03-2012, 10:07

Od siebie dodam że też kontaktowałem się z tym sprzedawca odnośnie innego galanta:

http://otomoto.pl/mitsubi...-C23095159.html

Raczej z ciekawości i próby sprawdzenia sprzedającego. Poprosiłem o VIN i w odpowiedzi otrzymałem:

JMBSREA5A3Z001457

Wg dekoderów z których korzystam takiego numeru też nie ma. Przypadek? Może to i nic nie znaczy ale...

MKV - 06-03-2012, 10:21

ig_or napisał/a:
Od siebie dodam że też kontaktowałem się z tym sprzedawca odnośnie innego galanta:

http://otomoto.pl/mitsubi...-C23095159.html

Raczej z ciekawości i próby sprawdzenia sprzedającego. Poprosiłem o VIN i w odpowiedzi otrzymałem:

JMBSREA5A3Z001457

Wg dekoderów z których korzystam takiego numeru też nie ma. Przypadek? Może to i nic nie znaczy ale...

Po opisie tego sedana widać, że najwyraźniej robił tutaj opis typu kopiuj/wklej i stąd w aukcji kombiaka w opisie przebieg 148tys km - w danych samochodu natomiast 112tys. Jakoś jednak trudn mi uwierzyć, żeby w Niemczech samochód rocznie pokonywał około 10tys kilometrów rocznie bo tyle by mniej więcej wychodziło...

Krzyzak - 06-03-2012, 13:02

MKV napisał/a:
żeby w Niemczech samochód rocznie pokonywał około 10tys kilometrów rocznie

otóż to - tam mają autostrady i to darmowe a bilety kolejowe są droższe i to dużo (np. Berlin - Monachium 1 klasa to 230 euro - nawet w 1 osobę się opłaca autem jechać)

sampler - 06-03-2012, 14:42

JMBLNEA5W1Z000765 Сборка: Европа Марка: GALANT S/WAGON(58Q) Модель: 2500/2WD(EA5W) Классификация: ELEGANCE(MPI),5FM/T LHD(LNGESL6) Опция: U99 Внешн цв.: X08B Внутр цв.: 12J Дата: 08/2001.3

Jezeli auto jezdzilo w niemczech to trzeba brac uwage przebieg ponad 200tys. To nie Szwajcaria

Xsystoff - 06-03-2012, 15:09

Z przebiegami roznie bywa, ja zrobilem w 8 miesiecy 2.5 tys km, a jezdze do pracy samochodem i do sklepow na zakupy... :|
Tomek - 06-03-2012, 15:15

Cytat:

Z przebiegami roznie bywa, ja zrobilem w 8 miesiecy 2.5 tys km, a jezdze do pracy samochodem i do sklepow na zakupy... :|

w Niemczech??
bo to o Niemczech jest mowa

ale też bym nie generalizował, bo ja jak kupiłem auto to w rok zrobiłem 25 tyś, w następny rok 8 tyś
przez ostatni miesiąc 386 km

no, ale też w Niemczech nie mieszkam

bądzmy poważni i przebieg rzędu 20-25 tyś rocznie jest w Niemczech normą, a nawet bym powiedział, że to niski przebieg jak na germańców

MKV - 06-03-2012, 15:20

Sprzedawca odpisał kolejny raz na moje pytanie:

"Rok produkcji to napewno 2002 zgodnie na przeglądzie i urzędzie celnym , a rej. 2003. przebieg to 112 tys. km a opis kopiowałem i nie zmieniłem przepraszam."

Xsystoff - 06-03-2012, 15:38

tomek84 napisał/a:
[
w Niemczech??
bo to o Niemczech jest mowa

Niemcy tyle nie zarabiaja zeby z nudow jezdzic autostradami nie patrzac na cene paliw, to nie te czasy juz. Proponuje wycieczke po dawnym NRD`owie po mniejszych miejscowosciach, masakryczne pustki na drogach.

Tomek - 06-03-2012, 15:41

Xsystoff napisał/a:
Niemcy tyle nie zarabiaja zeby z nudow jezdzic autostradami nie patrzac na cene paliw, to nie te czasy juz.

i przez całe ubiegłe 10-15 lat tak było?

Krystian99 - 06-03-2012, 16:26

MKV napisał/a:
VIN: JMBLNEA5W2Z000765

Nie było VINów z 2 jako roku produkcji tylko 1. Te były produkowane do września 2002.

Michał ta informacja podniosła mnie na duchu bo ja też kupiłem 2002 a w winie mam 1 i myślałem że poszedł wałek a tu taka informacja \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/
sorry za OT

firstmate - 06-03-2012, 17:59

Krystian99 napisał/a:
MKV napisał/a:
VIN: JMBLNEA5W2Z000765

Nie było VINów z 2 jako roku produkcji tylko 1. Te były produkowane do września 2002.

Michał ta informacja podniosła mnie na duchu bo ja też kupiłem 2002 a w winie mam 1 i myślałem że poszedł wałek a tu taka informacja \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/
sorry za OT

A jednak...
......to tak jak u mnie ;]

m6riano - 06-03-2012, 18:16

MKV napisał/a:
Najpierw się i tak przejadę go osobiście obejrzeć

daj cyne jak będziesz jechał to chętnie sie przejade i oblukam co on tam jeszcze ma w "stajni";-)
licze na jakąś fajną cejotke dla byłej..;-)

[ Dodano: 06-03-2012, 18:22 ]
Xsystoff napisał/a:
Niemcy tyle nie zarabiaja zeby z nudow jezdzic autostradami nie patrzac na cene paliw

ale często-gęsto mają do pracy po 150-200km(czyli godzina-godzina dwadzieścia jazdy do pracy;coś jak u nas z tymże u nas w takim czasie jedzie sie 20-25km..;-)

[ Dodano: 06-03-2012, 18:24 ]
Cytat:

Poproś go jeszcze raz o prawidłowy VIN, gość chyba sobie zdaje sprawe(sprzedając Mitsu) że jest coś takiego jak forum MM albo choćby popularnie dostępne dekodery i ściemniając numer VIN strzela sobie w kolano...

MKV - 06-03-2012, 19:31

m6riano napisał/a:
MKV napisał/a:
Najpierw się i tak przejadę go osobiście obejrzeć

daj cyne jak będziesz jechał to chętnie sie przejade i oblukam co on tam jeszcze ma w "stajni";-)
licze na jakąś fajną cejotke dla byłej..;-)

Odezwę się do Ciebie to możemy się wybrać - zawsze lepiej z kimś kto ma jakieś doświadczenie w Mitsubishi :)
Może od razu spot u niego pod domem zorganizować? :rolleyes:

[ Dodano: 06-03-2012, 19:31 ]
m6riano napisał/a:

[ Dodano: 06-03-2012, 18:24 ]
Cytat:

Poproś go jeszcze raz o prawidłowy VIN, gość chyba sobie zdaje sprawe(sprzedając Mitsu) że jest coś takiego jak forum MM albo choćby popularnie dostępne dekodery i ściemniając numer VIN strzela sobie w kolano...

Napisałem mu już dziś rano i jak narazie ciągle czekam na odpowiedź... lubię pisać zamiast dzwonić bo w razie czego jakby się potem czegoś wypierał, że źle usłyszałem to wszystko mam na piśmie ;)

m6riano - 06-03-2012, 19:40

MKV napisał/a:
Może od razu spot u niego pod domem zorganizować? :rolleyes:

Jestem za.,..;-)

[ Dodano: 06-03-2012, 19:41 ]
MKV napisał/a:
lubię pisać zamiast dzwonić bo w razie czego jakby się potem czegoś wypierał, że źle usłyszałem to wszystko mam na piśmie ;)

no tak..dobry patent..