To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - GALANT 2,5 V6 '99 by SZUWAR niebieski rekin

Cezar - 08-03-2012, 00:53

wojzi napisał/a:
Derpin napisał/a:
każdy chwali to co ma, co nie zmienia faktu że cari to pospolity kundel

A wiesz o tym, że rasowce częściej podupadają na zdrowiu niż kundle.

czyt. ruda je bardzo lubi :P :wink:

Anonymous - 08-03-2012, 01:17

wojzi napisał/a:
A wiesz o tym, że rasowce częściej podupadają na zdrowiu niż kundle.

;) mam po prostu, złe wspomnienia z cari.... i ta współpraca z reno, i volvo nie wyszła w tym wypadku moim zdaniem na dobre dla mitsu.... :P

a swoją droga Szuwar zrobił dobry krok w przód tylko serwis gala kosztuje niestety troszkę więcej peso niż cari...

Cezar napisał/a:
czyt. ruda je bardzo lubi :P :wink:

co właśnie dziwne niektóre cari też cierpią na te przypadłość mimo bezwypadkowej historii...

szuwar - 08-03-2012, 09:27

Dzięki chłopaki za dobre słowa :) ruda niedługo zostanie unicestwiona, a wcale jej tyle nie ma aby się aż tak martwić :) V6 - petarda :) )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
volve - 08-03-2012, 13:47

Derpin napisał/a:
mam po prostu, złe wspomnienia z cari.... i ta współpraca z reno, i volvo nie wyszła w tym wypadku moim zdaniem na dobre dla mitsu....

No jak wziąłeś Cari z silnikiem z reno, to dobrych wspomnień nie mogłeś mieć :P Ja tam nie narzekam na GDI, a już jakiś czas jeżdżę :P

Tomek - 08-03-2012, 13:56

volve napisał/a:

No jak wziąłeś Cari z silnikiem z reno, to dobrych wspomnień nie mogłeś mieć

nie wiedziałem, że 1.6 jest z Reno

Anonymous - 08-03-2012, 13:59

tomek84, ja miałem did'a..... czyli 1,9 dci.. jedyne na co mogłem nie narzekać w cari to zawieszenie i hamulce, cała reszta to tragedia w porównaniu do gala.
Tomek - 08-03-2012, 14:11

Cytat:

tomek84, ja miałem did'a..... czyli 1,9 dci.. jedyne na co mogłem nie narzekać w cari to zawieszenie i hamulce, cała reszta to tragedia w porównaniu do gala.

dobra dobra
teraz doszedłem do ładu z tymi postami
w pierwszej chwili myślałem, że chodzi o 1.6 16V, który miał/ma Szuwar
że 1.9 jest z reno to wiem

volve - 08-03-2012, 14:47

Derpin napisał/a:
jedyne na co mogłem nie narzekać w cari to zawieszenie i hamulce, cała reszta to tragedia w porównaniu do gala.

Hmm...ja z korozią jakiś problemów nie mam...oczywiście Galant pod wieloma względami przewyższa Cari, ale bez przesady.
No a Ty Derpin pewnie miałeś pecha i trafiłeś na zły egzemplarz, w danym dniu po prostu dobrego zioła zabrakło w fabryce, holendrzy się wkurzyli i dlatego taka Cari wyszła :P

szuwar - 09-03-2012, 07:21

volve napisał/a:
ja z korozią jakiś problemów nie mam

Ty masz korozję, a GALANT jest biodegradowalny :) (taki opis ma jeden z naszych kolegów z klubu :) )

szuwar - 13-03-2012, 08:26

Wczoraj wymienione:

- rozrząd,
- końcówki drążków kierowniczych,
- lewy drążek kierowniczy
- łączniki stabilizatorów
- założone letnie oponki

Dziś już stoi u "gazownika" i na razie tyle z mechanicznych zabaw. za około miesiąc lakiernik i blacharz: reperaturki tył, i konserwacja podwozia :)

stary alfer - 13-03-2012, 08:43

szuwar napisał/a:
- rozrząd,
- końcówki drążków kierowniczych,
- lewy drążek kierowniczy
- łączniki stabilizatorów
- założone letnie oponki

Dziś już stoi u "gazownika" i na razie tyle z mechanicznych zabaw. za około miesiąc lakiernik i blacharz: reperaturki tył, i konserwacja podwozia :)

ufff :P

wookash83 - 13-03-2012, 16:38

samochód na spot widzę że będzie odpicowany ;)
Yoshiko - 14-03-2012, 08:03

wookash83 napisał/a:

pimp my ride :wink: :mrgreen:

szuwar - 14-03-2012, 17:05

wookash83 napisał/a:

nie tyle co na zlot szykuję,a le ogólnie :)

Mam już instalację gazową :) jutro śmigam zarejestrować :)

ale jeszcze parę rzeczy do zrobienia, na bieżąco będę działał,
wszyscy mówią, że marudzę ale ja słyszę, ze mi puka coś w zawieszeniu i to muszę znaleźć bo mnie wkur.... a na szarpakach nie wyszło ....

sveno - 14-03-2012, 18:24

szuwar napisał/a:
ze mi puka coś w zawieszeniu i to muszę znaleźć bo mnie wkur.... a na szarpakach nie wyszło ....
z przodu? To samo było u mnie, na 3 stacjach diagnostycznych po badaniu na szarpakach nie wyszło nic-zawieszenie cacy, a ja słyszałem ewidentne stuki. Podjechałem do naszego Leszka po 20m jazdy z nim otrzymałem diagnozę: sworzeń banana :)