To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Grzechotanie przy skręcaniu.

aequitas - 20-10-2015, 10:09

U mnie pojawiają się dziwne dźwięki tylko przy pierwszym prostowaniu kół z mocnego skrętu tuż po odpaleniu samochodu. Raczej się tym nie przejmuje i widzę, że słusznie czytając jak niektórzy z was jeżdżą tak na codzień.
marcink - 21-10-2015, 11:00

Chyba normalna rzecz, w książce serwisowej czytałem, że to ma związek z systemem stabilizacji toru jazdy, kontrolą trakccji etc. to chyba jakiś self-check tych systemów.
Yorii - 10-11-2015, 10:08

Jeżeli stukanie/skrzeczenie wydobywa się podczas skręcania to gumowa osłona, jeśli chodzi o skrajne położenie to takie stuki mogą dochodzić jak się skręci kierownice na maxsa i jeszcze się ja przytrzymuje. Możecie sobie sprawdzić o co chodzi jak odpalicie silnik skręcicie koła max w jedna stronę aż do oporu i pościcie parę stopni wróci (to nie gumowe opony ją wrócą ani nie kąt wyprzedzenia). Spróbujcie wykonywać skręt maksymalny mniej więcej tak skręćcie koła na maxsa j jak pojawi się opór to lekko odpuście... koła dalej będą wykonywać max skręt a żadnego stuku już nie powinno być ....tak jest przynajmniej u mnie. Nauczyłem się tak wykonywać pełny skręt i jest git.