Off Topic - Ale urwał (drzwi w Maserati) Kornacki
gulgulq - 15-03-2012, 18:12
chyba najbardziej logiczny komentarz pod filmem:
Kod: | Mandat powinien dostać ten, kto:
1. wbrew przepisom zatrzymał się na przystanku (Socha)
2. wbrew przepisom otworzył drzwi nie upewniając się, czy nie spowoduje to zagrożenia w ruchu (Kornacki)
3. ten, który, bez uzasadnienia zatrzymał pojazd na ulicy i tamował ruch (kierowca wozu TVN z którego filmowano) - zauważcie, że właśnie on był wymijany przez autobus.
4. ew. kierowca autobusu, choć na jego miejscu nie przyjąłbym - parafrazując: "kiedy przejeżdżałem tędy, tych drzwi jeszcze nie było" ;) |
[ Dodano: 15-03-2012, 18:14 ]
Drzwi wyrywa z korzeniami ...
dodam to do ulubionych
dla mnie to też dziwne bo normalny człowiek przy takiej pogodzie instynktownie przytrzymuje drzwi żeby mu nogi nie przytrzasnęło lub nie dostawiło na oścież...a Kornacki otwiera i przytrzymuje je prawą ręką
Dj Lexus - 15-03-2012, 18:25
pamar napisał/a: | Kto teraz ogląda Zakup kontrolowany? |
Ten konkretny odcinek ma być wyemitowany 17 marca (poniżej trochę więcej o zajściu ).
Cytat: | Małgosia stwierdziła, że auto, które ma ponad 400 koni mechanicznych w tych warunkach jej nie pasuje. Chciała zobaczyć, jak ten wóz się zachowuje, gdy jeździ się trochę szybciej i ja wsiadłem za kierownicę - relacjonuje Kornacki.
Nagle w ich samochód uderzył autobus. Socha była przerażona.
Cały błotnik jest wgnieciony, słupek również - mówi Kornacki. Drzwi wygięły się w drugą stronę aż do maski. Potem wróciły na zawiasach i zamknęły się. Całe są do wymiany. Na szczęście jest to mocny samochód. Autobus też był uszkodzony. Na pewno naprawa takich drzwi to przynajmniej kilkadziesiąt tysięcy złotych.
Stacja oczywiście wyemituje odcinek z wypadkiem. Będzie można zobaczyć go 17 marca. |
Źródło: http://www.pudelek.pl/art...l_drzwi_zobacz/
Marcin-Krak - 15-03-2012, 19:44
Ten odcinek oglądnę bo ... jestem ciekawy czy ta aktorka wspaniała chce kupić sobie taką brykę A nawet jak inną - to nie, żebym jej zazdrościł - ale widać grając w kiczowatych serialach i reklamie dezodorantu można się nieźle dorobić
robertdg - 15-03-2012, 20:05
volve napisał/a: | Tzn. ,że jak ktoś mi zastawia garaż to mogę mu uszkodzić auto ?
To, że samochód stoi w niedozwolonym miejscu wcale nie oznacza, że można go uszkodzić. Kierowca autobusu ma świadomość, jak jego auto zachowuje się podczas skręcania i powinien kontrolować to w lusterkach. | Kierowniku, jak w ruchu ulicznym wsiadasz do auta to otwierasz drzwi na oścież
Wiesz co mówią przepisy o wsiadaniu do pojazdu w ruchu ulicznym
Chcesz powiedzieć, że stojąc przy drodze w momencie kiedy ja Ciebie będe mijał a TY mi otworzysz drzwi i ja Ci je wyrwe to będe temu winien
mjsystem napisał/a: | Niby w przepisach mowa jest o zatoczkach, ale...
| Nawet jeżeli nie była to zatoka, to na pierwszy rzut oka widać, że odległość od znaku przystanku jest nie większa jak 15metrów
krzychu - 15-03-2012, 20:08
E tam Socha jedna sporo ma na swoim koncie filmów pełnometrażowych do tego teatr, reklamy itd... Jest rozpoznawalna, na pewno się ceni.
Mario - 15-03-2012, 20:17
Marcin-Krak napisał/a: | Ten odcinek oglądnę |
Teraz w ogóle ma być nowa formuła programu, z tego co widziałem na zdjęciach to prowadzony on jest ze studia, które dość mocno przypomina to z angielskiego top gear'a (łącznie z widownią )
[ Dodano: 15-03-2012, 20:20 ]
Tutaj jedno zdjęcie : http://a1.sphotos.ak.fbcd...329494898_n.jpg
fergul11 - 15-03-2012, 20:20
...ale jak teraz oglądalność wzrośnie
fakt że akcja sztuczna do bólu ,normalnie wygląda jak ustawka tak te drzwi Kornacki mierzył jakby wyliczyli żeby trącił , z drugiej strony tak bardzo wiało że otworzył je do ogranicznika żeby ich wiatr z korzeniami nie wyrwał .
Podobną sytuację miał mój kolega , mama podwiozła dziecko pod szkołę ,stanęła przy łańcuchach i otworzyła drzwi bez patrzenia w lusterko, auto przejechało ,a przyczepka którą ciągnął kolega zabrała drzwi ....wina była kolegi
volve - 15-03-2012, 20:35
robertdg napisał/a: | Kierowniku, jak w ruchu ulicznym wsiadasz do auta to otwierasz drzwi na oścież |
Kierownikiem nie jestem, wiec źle trafiłeś. Oczywiście nawet jak nie wsiadam w ruchu ulicznym to nie otwieram drzwi na oścież, bo takiej potrzeby nie widzę.
robertdg napisał/a: | Chcesz powiedzieć, że stojąc przy drodze w momencie kiedy ja Ciebie będe mijał a TY mi otworzysz drzwi i ja Ci je wyrwe to będe temu winien |
Jak będziesz mnie mijał czyli będzie w ruchu to oczywiście moja wina. Ale tutaj autobus stal w miejscu, ruszył gdy Kornacki już wsiadł i to wtedy zahaczył. Tak jak pisalem wcześniej, Kornacki/Socha zlamali przepisy, ale kierowca autobusu jest świadom jak zachowuje sie jego pojazd przy skręcaniu/zmienianiu pasa i powinien do końca to kontrolować.
krzychu - 15-03-2012, 20:44
robertdg napisał/a: | Kierowniku, jak w ruchu ulicznym wsiadasz do auta to otwierasz drzwi na oścież |
Oj tam, jakby Cie nagrywało 5 kamer i musiał byś się spinać na jakieś górnolotne albo dla niektórych dolnolotne teksty to też byś otwierał patrzył co tam jest i spinał szare komórki żeby coś powiedzieć. Oczywiście ktoś powie że kornacki to z tabliczki czyta itd itp. Nie jestem jego fanem, nie przepadam jakoś za tym programem, ale dawniej często miałem TVN Turbo włączone i często oglądałem.
A swoją drogą tak myśląc to ja też tak otwieram, znaczy otwieram drzwi tyle ile mam miejsca do sąsiedniego samochodu i utrzymuje je ręką lub jak otworzyły się na maxa to już nie trzymam... Zapomniał po prostu, że nie jest na parkingu.
Dla mnie to nie ustawka. W pierwszej chwili myślałem, że Kornacki się coś kiepsko zachował jak na taką sytuację, ale jak pomyślałem, że był bym na jego miejscu 5 kamer, auto za 300 tysi, w sumie nie wiadomo kogo wina pewnie moja....
robertdg - 15-03-2012, 21:09
volve napisał/a: | Kierownikiem nie jestem, wiec źle trafiłeś. | To miało być żartobliwe
volve napisał/a: | ale kierowca autobusu jest świadom jak zachowuje sie jego pojazd przy skręcaniu/zmienianiu pasa i powinien do końca to kontrolować. | No ale to nie zwalnia z odpowiedzialności pozostałych uczestników ruchu, którzy też powinni zachować zdrowy rozsądek i nie stwarzać zagrożenia w ruchu. volve napisał/a: | Ale tutaj autobus stal w miejscu, ruszył gdy Kornacki już wsiadł i to wtedy zahaczył. | W przeciwiństwie do uszkodzonego auta można założyć, że znajdował się w ruchu - stał z powodu zakorkowanej jezdni.
JCH - 15-03-2012, 21:11
Marcin-Krak napisał/a: | ale widać grając w kiczowatych serialach i reklamie dezodorantu można się nieźle dorobić | Hehe.... A co Ty sobie myślałeś? Ciemny lud to łyka to i kasa leci a co
Marcin-Krak - 15-03-2012, 21:21
JCH napisał/a: | Marcin-Krak napisał/a:
ale widać grając w kiczowatych serialach i reklamie dezodorantu można się nieźle dorobić
Hehe.... A co Ty sobie myślałeś? Ciemny lud to łyka to i kasa leci a co |
Właśnie myślę nad przyszłością moich dzieci ... o ile je mieć będę
fergul11 - 15-03-2012, 21:24
Można tylko żałować kierowcy autobusu jako człowieka , bo podjeżdżając do miejsca w którym się zatrzymał miał do zaparkowanego auta ok 1m , gdyby status quo się nie zmieniło sytuacja nie miałaby miejsca , ale drzwi zostały otwarte , i tu również nic by się nie stało , dystans pozostałby bezpieczny , ale tył autobusu "wyszedł" (odwrotność zaszedł) i dystans zmienił się krytycznie i nastąpił to co na filmie .
Czyli do zajścia przyczynił się manewr omijania przeszkody (chyba) kierowcy autobusu ,choć to Kornacki otworzył drzwi jak do stodoły ,kierowca autobusu musi przewidzieć każdą okoliczność , a że człowiek jest tylko człowiekiem po to jest OC itp.
volve - 15-03-2012, 21:25
robertdg napisał/a: | To miało być żartobliwe |
A to sorki, źle odebralem
robertdg napisał/a: | W przeciwiństwie do uszkodzonego auta można założyć, że znajdował się w ruchu - stał z powodu zakorkowanej jezdni. |
Podam bardzo podobny przykład: stoisz w korku a ktoś obok przed Twoją maska na chodniku otwiera drzwi do swojego auta. W momencie gdy on otwieral te drzwi stoisz. Czy możesz w takim momencie ruszyć i staranowac te drzwi(załóżmy, że auta przed Tobą już ruszyły) ?
Jest to wlasnie podobna sytuacja, tyle że w moim przykładzie kierowca ma te otwarte drzwi przed oczami i je widzi. Natomiast w sytuacji z filmiku kierowca wiedząc, że jego pojazd przy skręcie może zahaczyć coś z tyłu równiez powinien kontrolować tył.
robertdg napisał/a: | No ale to nie zwalnia z odpowiedzialności pozostałych uczestników ruchu, którzy też powinni zachować zdrowy rozsądek i nie stwarzać zagrożenia w ruchu. |
I tu się z Tobą godzę. Kornacki jako dość doświadczony kierowca powinien wiedzieć, że autobus jedna różni się od osobówki.
robertdg - 15-03-2012, 21:32
volve napisał/a: | Podam bardzo podobny przykład: stoisz w korku a ktoś obok przed Twoją maska na chodniku otwiera drzwi do swojego auta. W momencie gdy on otwieral te drzwi stoisz. Czy możesz w takim momencie ruszyć i staranowac te drzwi(załóżmy, że auta przed Tobą już ruszyły) ?
Jest to wlasnie podobna sytuacja, tyle że w moim przykładzie kierowca ma te otwarte drzwi przed oczami i je widzi. Natomiast w sytuacji z filmiku kierowca wiedząc, że jego pojazd przy skręcie może zahaczyć coś z tyłu równiez powinien kontrolować tył. | No wiesz podstawowa róźnica w tym przypadku polega na tym, że zdarzenie nastapiło całkowice z tyłu autobusu, więc jeżeli ja bym się znajdował w ruchu na zakorkowanej drodze, a ktos obok mnie uwidział sobie tworzyć drzwi i te drzwi zachaczyłyby o mój tylny zderzak, to wcale nie poczuwałbym się do winy, pomimo tego, że mam nawyk częstego spoglądania w lusterka nie jestem w stanie odpowiadać ża czyjeś nieprzemyślane zachowanie
|
|
|