Nasze Miśki - Galant Avance 2,5v6
sveno - 18-06-2012, 12:14
czarna skórka jest piękna ale teraz opisz jak wygląda proces wsiadania do auta i odpalania go w upalne dni, kiedy auto trochę stało w słońcu? Ciekawiej się robi, kiedy masz na sobie krótkie spodenki a dziewczyna mini
m6riano - 18-06-2012, 17:22
też jestem ciekaw
krzychuzzz - 18-06-2012, 19:25
SPIDER-ek napisał/a: | Na allegro swego czasu był ładny komplet za 1,5tyś i zniknął, więc to pewnie ten:) |
Dokładnie o ten komplet chodzi i tyle za niego zapłaciłem.
A co do grzania się skóry to jakoś specjalnie mi to nie przeszkadza.
W poprzednim aucie też miałem skórę i do wszystkiego można się przyzwyczaić
Tomek - 18-06-2012, 20:24
sveno napisał/a: | Ciekawiej się robi, kiedy masz na sobie krótkie spodenki a dziewczyna mini |
w takiej konfiguracji zawsze się robi ciekawie
nie trzeba czarnej skóry do tego
a wracając do tematu, to wystarczy przyciemnic szyby - costa brawa ma czarna skórę i przyciemnione szyby
kiedys na mini spocie w tarnowie w upalny dzien postalisy chwile, do mnie się do auta nie dalo wejsc, a u niego bylo nawet znosnie, mimo skóry
sveno - 18-06-2012, 20:46
Cytat: | w takiej konfiguracji zawsze się robi ciekawie
nie trzeba czarnej skóry do tego |
ten tylko o jednym
tomek84 napisał/a: | a wracając do tematu, to wystarczy przyciemnic szyby | coraz bardziej się nad tym zastanawiam, ale nie chcę być bardziej nielegalnym niż jestem, z drugiej strony obawiam się wakacji, bo wczoraj jak wsiadaliśmy do Gala o 10 rano (było już 25 stopni) to skóra była tak gorąca, że nie dało się na niej siedzieć a to tylko 25 stopni i 2 może 3h na słońcu, aż się boję pomyśleć co mają ci z czarną skórą jak jadą np. gdzieś nad wodę i zostawiają auto na parkingu w pełnym słońcu na pół słonecznego dnia
Tomek - 18-06-2012, 20:54
sveno, tył możesz sobie nawet na smołe zrobić
a z przodu możesz wrzucić jaśniejszą folię, napewno da więcej niż jej brak
zobacz fotki costa brawa, w swoim temacie chyba miał zdjęcia
nie ma aż tak bardzo przyciemnionego, fajnie wygląda, robi robotę
wiadomo, że jak trafi się służbista, to będziesz zrywać, ale warte grzechu IMHO
sam bym przyciemnil, ale obecnie mam inne wydatki na tapecie
krzychuzzz - 18-06-2012, 20:59
Szyb na pewno nie przyciemnie zwykłą folią. Jedyna opcja to fotochromy ale nie mam na to parcia.
A odbiegając od tematu czy ktoś się orientuję czy można kupić oryginalną gałkę zmiany biegów i lewarek ręcznego w ASO? Muszę coś z tym zrobić bo po zmianie tapicerki zaczeło to razić po oczach.
Tomek - 18-06-2012, 21:11
krzychuzzz napisał/a: |
A odbiegając od tematu czy ktoś się orientuję czy można kupić oryginalną gałkę zmiany biegów i lewarek ręcznego w ASO? |
tak, ja się orientuję - można
nawet mogę Ci podać numer części: MR534025 (w skórze)
wybiegając na przód odpowiem na kolejne pytanie: 700 zł
także pewnie nie będziesz zainteresowany
idąc dalej znalazłem firmę, która obiecuje, że obszyje gałkę, że będzie wygladać jak oryginał, nowa z salonu (słałem im zdjęcia takiej gałki w stanie idealnym)
chcą za to 80 zł, ale nie miałem ochoty ryzykować swoich pieniędzy (z przesyłkami ponad stówa)
ale może się skusisz i otworzysz drogę innym, to podam namiary
krzychuzzz - 18-06-2012, 21:38
No trochę dużo
Jeśli możesz to daj namiary bo muszę coś z tym zrobić.
Tomek - 18-06-2012, 21:46
Maff
ul. Tuwima 18
84-230 Rumia
reszte info wygoogluj
jakbys sie zdecydował na ich usługi to koniecznie zapodaj fotki potem
jesli rzeczywiscie będzie tak jak mi pisał: "jak oryginał to oryginał", to też się skuszę
fj_mike - 18-06-2012, 23:04
tomek84 napisał/a: | Maff
ul. Tuwima 18
84-230 Rumia
|
Rzut beretem. Może się skuszę
costa brawa - 19-06-2012, 00:22
tomek84, mi juz tylko sam tyl zostal przyciemniony o jeden przejazd za duzo przez mielecka strefe .. ale potwierdzam .. mialem gala troche czasu z "normalnymi" szybami i bylo pieklo w samochodzie w lecie ... teraz nawet sam tyl robi bardzo duza robote .. jest goraco ale siedzenie nie parzą w tylek - jedynie co to sobie stawiam auto zawsze tylem do slonca jesli jest mozliwosc
m6riano - 19-06-2012, 15:41
sveno napisał/a: | aż się boję pomyśleć co mają ci z czarną skórą jak jadą np. gdzieś nad wodę i zostawiają auto na parkingu w pełnym słońcu na pół słonecznego dnia |
mokry ręcznik załatwia sprawe..;-)
Krzyzak - 20-06-2012, 07:20
ja mam taką rozkładaną matę odblaskową - zakładam na szybę i się skóra nie nagrzewa
oraz przyciemnione szyby
krzychuzzz - 05-09-2012, 12:20
Witam
Dawno nic nie pisałem bo nic szczególnego się nie działo.
W między czasie wymieniłem olej i filtr po 8 tyś km. Pozostałem przy Liqui Moly
W oczekiwaniu na zimę dziś dostałem przesyłkę:
Gdyby ktoś szukał nowych opon w naprawdę zajebistej cenie to szczerze mogę polecic sklep mixoponki.pl
Czekam jeszcze na gałkę zmiany biegów którą 30 lipca wysłałem do maff....
od 2 tygodni słyszę że będzie na bank w przyszłym tygodniu...i tak co tydzień
W sumie nie mam na to jakiejś mocnej spiny bo okazyjnie kupiłem drugą gałkę za 20 zł więc póki co mam czym wachlować
|
|
|