Nasze nieMiśki ;-) - NX2000 SR20DE " Time attack weapon " by BeNeK
Zielu - 12-04-2012, 15:47
Wygląda całkiem fajnie, jak na ten model który ponoć pięknością nie grzeszy...
Benek, pakuj SR'a
E5xx w tle troszkę walnięty w tyłek..
BeNeK - 12-04-2012, 17:25
karolgt napisał/a: | fajnie się prezentuje, ilość pracy jaką wkładasz widać też nie zła
widzę że nie tylko u mnie "odkurzanie" kończy się wybebeszeniem połowy samochodu |
Dzięki . W sumie sam nie wiem po co ja wyjmowałem ten dywan jak bez problemu po wyjęciu foteli dało się uprać
Zielu napisał/a: | Wygląda całkiem fajnie, jak na ten model który ponoć pięknością nie grzeszy...
Benek, pakuj SR'a
E5xx w tle troszkę walnięty w tyłek.. |
Dzięki zielu .
Na SR-a to trzeba kasę mieć A ja jak już bym tak ową miał to wpakował bym SR'a vvl czyli 200km na zmiennej fazie rozrządu z fajnym momentem +220NM A 7g stoi , fakt trochę walnięty ale będzie wszystko naprawiane , najważniejsze jest to że podłoga ZDROWIUTKA jedynie na karoseria małe ogniska się już pojawiają Ale galant jest mocno dofinansowany technicznie i powiem tyle nissan nie umywa się do galanta ! Galant jak na te skromne +135hp zbiera się bardzo żwawo A do galanta kupuje się właśnie klapa od v6 ze spojlerem i nakładki progowe . Chciał bym też zrobić ambery z przodu
BeNeK - 13-04-2012, 21:21
Przez tego czerwonego dziada nie mogę usiedzieć na miejscu Poupalał bym w końcu :guma:
Jak myślicie czy olej Castrol Limslip 90w nadał by się do nissanowskiej skrzynki ??
EDIT:
Dokładeczka kupiona ponad rok temu , poszpachlowana,poklejona,pomalowana
Do dokładki przydało by mi się takie coś ale do NX'ów nie robili ...
Dziś wyjąłem z ojcem przedni amor i wymieniliśmy sprężynę ... Niestety dla mnie się to źle skończyło , ponieważ za ściągacz służyły duża żaba . Jak z tyłu sprężyny nie wystrzeliły wyszły na luzie i nic nie odbiło tak z przodu wypadły z takim impetem i podstawa amora łuuuuuupppppppp w kostkę a sprężyna w zęby Młody i głupi ehhhh ... No i chyba faktycznie z tyłu amortyzatory nie domagają już wymiany. Zamiast zmiany na owe myślę o regeneracji,utwardzeniu i skróceniu skoku
Saqu - 13-04-2012, 21:30
BeNeK napisał/a: | tak z przodu wypadły z takim impetem |
błąd, który będziesz pamiętał na przyszłość jakoś dziwnie ten nissan stoi
BeNeK - 13-04-2012, 21:32
Saqu napisał/a: | BeNeK napisał/a: | tak z przodu wypadły z takim impetem |
błąd, który będziesz pamiętał na przyszłość jakoś dziwnie ten nissan stoi |
spokojnie jutro może już wieczorem będzie równo siedział A potem znowu odsatwiam do mechanika .... nie mogę się doczekać jużżżżż
BeNeK - 14-04-2012, 19:09
Zdjęcia nie za ciekawe ale są Z przodu nismo siadło 45mm Może na fotkach tego nie widać bo w ty miejscu kostka jest krzywa i jest duży spadek terenu Tył wysoko siedzi bo amory się chyba kończą . Pierwsze wrażenie jest mega pozytywne , co prawda zrobiłem tylko 5 km , ale podczas slalomu samochód nie wychyla się wgl na boki Idzie równo jak bym po prostej drodze jechał Przód jest BARDZO sztywny , ale tył to tapczan ... Ale ogólnie się jaram
Przednia prawa sprężyna przy skręcaniu zaczyna strzelać , trzeba będzie rozebrać i zobaczyć o co cho . Były też problemy z wyjazdem , dopiero po tym jak przyjechała 1tona żwiru udało się wyjechać xD Kurna , podczas przejażdżki zauważyłem że przy zmianie biegu przy ok 5,5k rpm z wydechu dymek leci ...
Wszyc - 15-04-2012, 23:22
czarny dymek? jak tak to nic złego tylko trzeba lepiej popracować nad gaźnikiem pewnie bo go jakoś zalewa chyba
BeNeK - 21-04-2012, 19:37
Wszyc napisał/a: | czarny dymek? jak tak to nic złego tylko trzeba lepiej popracować nad gaźnikiem pewnie bo go jakoś zalewa chyba |
jak nie jeździ tak ze 4 dni to jak się odpala to zaczyna kopcić , ale potem już jest okej , na drugi/trzeci dzień odpala idealnie .
ehhh... Umyłem samochód i wywoskowałem i akurat zaczęło padać ...
I sterownia :
Zawieszenie mnie bardzo pozytywnie zaskoczyło . Ostanio jadę , pusta droga,sucho to sobie pojechałem 'slalomem' od krawędzi do krawędzi i nawet nie spostrzegłem się jak miałem przepisowe 90km/h jak looknołen a prędkościomierz to hampeli stiopa , jedna czuje respekt do prędkosci pomimo że nie duża ale takim torem jezdy W środku nie było czuć prędkości , zawias trzyma super . Ciągle brakuje czasu żeby podjechać na stację diagnostyczną bo coś zawieszenie z przodu wydaje dziwne odgłosy . Ale cieszy mnie jeszcze to ze spalanie się unormowało i pali ok 7,5 L/100km
Zaczyna brakować mi już mocy , czuć że jest zatkany . Trzeba coś zacząć działaś , bo tak być nie może !!
Saqu - 21-04-2012, 21:38
sr20?
BeNeK - 21-04-2012, 22:02
Saqu napisał/a: | sr20? |
Chciał bym , ale na taki zabieg trzeba ok 3k wliczone w to są lepsze hamulce i cały swap z robocizną bo myślę że ten set up zawieszenia dał by radę ogarnąć dobrze sr20. Na razie tylko wydech przelotowy i dolot fujity , bez szaleństw
Wszyc - 21-04-2012, 23:27
Zrób swap sam to będzie taniej proste jak budowa cepa wyciągasz jeden silnik wsadzasz drugi
Masz garaż więc weź w ogóle nie sap mi tu o robociźnie
BeNeK - 21-04-2012, 23:53
Wszyc napisał/a: | Zrób swap sam to będzie taniej proste jak budowa cepa wyciągasz jeden silnik wsadzasz drugi
Masz garaż więc weź w ogóle nie sap mi tu o robociźnie |
hahaha , przełożyć silnik i skrzynię to nie jest problem ale elektryka to już jest kompletnie czarna magia . U znajomego elektryka widziałem wiązkę z VW taurega były tego 2 duże pudełka a jeszcze jak mi ten pan powiedział ze on to jeszcze złoży to aż mi się nogi ugięły
Wszyc - 21-04-2012, 23:56
elektryka to byś się zdziwił że totalny pikuś podać ecu napięcie podpiąć pompę paliwa podłączyć stacyjkę, czujnik ciśnienia oleju i czujnik temp wody i co Ty chcesz więcej robić? reszta jest na wiązce silnika
Ja jak z diesla robiłem benzyne to może z 5-7 kabli przylutowałem
Saqu - 22-04-2012, 13:58
BeNeK napisał/a: | elektryka widziałem wiązkę z VW taurega |
nie porównuj wiązki z taurega do skromnych paru kabelków jakie ma 100nx
szukaj skasowanego egzemplarza 100nxa tego z sr20 i będziesz musiał tylko podmienić
BeNeK - 30-04-2012, 18:58
Saqu , będzie kasa będzie się myśleć , ale nie ukrywam że sr20 jest relatywnie tanim i jakże dobrym rozwiązaniem Nissan był na badaniu zawieszki bo coś mi strzela w prawym kole po wymianie sprężyn , wyszarpali mi samochód etc. zostały zrobione wszelkie badania zawieszenia i nic nie wykryło ... Amorki z przodu mają sprawność 76% i 77% a z tyłu po 86% i dziwi mnie że tył jest tak miękki , przy okazji została ustawiona cała geometria .
A dzisiaj po raz kolejny umyłem i wywoskowałem od niechcenia nismo
Miałem na oku fajne felgi z oponami 15'' ale ktoś mi je zwinął z przed nosa , wiec pozostaje mi kupić opony do oem felg , bo obecne opony się do niczego nie nadają (złapałem 2 razy 'kapcia') Co myślicie o oponach FALKEN ZIEX ZE-502 czy to jest jakiś semi-slick ?
|
|
|