Forum ogólne - Nowy Mirage, narazie w Azji później może w Europie
mjsystem - 28-04-2013, 11:09
jaca71 napisał/a:
Wydaje się, że ta tendencja mały-duży zależy od głównego rynku docelowego.
No właśnie. Na Japonię wystarczą KEY-e, typu Nissan Cube, ale w Europie to się nie przyjmie krzychu - 28-04-2013, 12:00
mystek napisał/a:
czy Mitsubishi zamierza usportowić to auto w jakiś sposób?
Nawet jeśli to na 99% nie na rynek europejski przez ekologów, którzy nakładają konkretny limit co2 na firmę.mkm - 28-04-2013, 14:40
mystek napisał/a:
Druga rzecz - czy Mitsubishi zamierza usportowić to auto w jakiś sposób?
Pytanie tylko po co?
To ma byc małolitrażowe auto na zakupy
mystek napisał/a:
To jest kolejną tragedią dzisiejszej motoryzacji - wszystkie auta są.... przeciętne :/
Ale pod jakim względem?mystek - 29-04-2013, 15:33 #Mkm - szczególnie pod względem wizualnym. Każde auto wygląda tak samo.jaca71 - 01-05-2013, 17:25 A ja wczoraj widziałem nowego Mirage'a w niebiesko-majtkowym kolorze. Na żywca wygląda ekstra i nie jest wcale mały, wydaje się większy od colta.
[ Dodano: 01-05-2013, 17:27 ]
mystek napisał/a:
#Mkm - szczególnie pod względem wizualnym. Każde auto wygląda tak samo.
A ten Mirage co go widziałem nie wyglądał jak wszystko inne. Na początku jak go zobaczyłem to myślę fajny samochodzik, taki zadziorny pyszczek ma, dopiero jak się zbliżył zobaczyłem diamenty. Jest bardzo OK !!Dj Lexus - 02-05-2013, 06:43 Podobno jest przerażająco słabo wykończony: http://www.autogaleria.pl...ar-Mirage/page5
Jaca71, a gdzie go widziałeś. piker - 02-05-2013, 08:53 Moim zdaniem ten samochodzik jest całkiem ok. Fajnie wyglada w tych żywych kolorach i oczywiście w wyższych wersjach wyposażenia. Może da radę konkurować z Micrą czy Yarisem. Stoi okrakiem pomiędzy segmentami A i B. Dzięki temu jest też miejsce na nowego Colta. Co do wykończenia, to trzeba pomacać i ocenić. W tej kategorii chyba cudów nie trzeba oczekiwać. Pytanie na jakim poziomie cena wystartuje...bastek - 02-05-2013, 11:22 właśnie, gdzie?
ja własnie kupiłem mikrolota jako drugie auto.... czekałem na tego mirage, się nie doczekałemmkm - 03-05-2013, 07:09 We Francji już jest.
Cena (od € 9690), zużycie paliwa na poziomie (4.0L/100), emisja CO2 od 92g/km.
Nowe Mitsubishi staje się pionierem nowej myśli auta miejskiego.
Kompaktowe wymiary (3,71 m), z obszernym wnętrzem oraz bagażnikiem o pojemności 235litrów, zapewniają nowemu Mitsubishi skuteczne i wygodne poruszanie się 5 dorosłym osobom.
W wyposażeniu seryjnym nowy Mitsubishi Space Star ma wiele aktywnych i pasywnych systemów bezpieczeństwa: ABS (system zapobiegający blokowaniu hamowania) z EBD (elektroniczny rozdział sił hamowania), ASTC (kontrola stabilności i trakcji) , 6 poduszek powietrznych.
Dla większego bezpieczeństwa pasażerów w nowym Space Starze zastosowano system RISE (Reinforced Impact Safety Evolution)chroniący w razie wypadku.
Nowe Mitsubishi dostępne jest z 3-cylindrowym silnikiem benzynowym dostępnym w wersjach z silnikiem 1.0l (71KM) i 1.2l (80KM).
Inżynierowie Mitsubishi motors uzyskali bardzo dobry współczynnik oporu powietrza, który wynosi 0,27 i rekordowej w swoim segmencie wadze 845 kg.
Space Star został wybrany Samochodem Roku 2013 w Tajlandii i na Filipinach.
W Stanach Zjednoczonych będzie to najekonomiczniejsze auto „niehybrydowe” dostępne na rynku.
W USA zadebiutuje jesienią 2013roku pod nazwą Mitsubishi Mirage.
Prospekt:
http://www.new-mirage.com..._catalog_en.pdf
Katalog dodatków:
http://www.new-mirage.com...essories_en.pdf
Sorry, za tekst, ale to tłumaczenie przy pomocy translatora i „ze słuchu” tłumacza, który francuskiego nie używał od 10ciu lat.bastek - 03-05-2013, 08:13 cena ciut wyższą od micry z rabatem, sporo niższa od yarisa
spalanie w papierach niższe od microlota, bagaznik ciut wiekszy w litrach, wyposażenie (patrzę gł. na bezpieczństwo, "wygląd" bez znaczenia) podobne jak microlocie
jakby almerka mi wytrzymała do dnia premiery mirage w Polsce, to chyba miałbym 2 miski (choć, micra bardziej się Magdzie mojej podoba, a szczęście zony jest wartoscią najwyższą)jaca71 - 03-05-2013, 22:14
Dj Lexus napisał/a:
Jaca71, a gdzie go widziałeś.
bastek napisał/a:
właśnie, gdzie?
Na ul. Białoprądnickiej w Krakowie na blachach Krakowskich.maniax86 - 04-05-2013, 20:13 bastek, micra przy kobiecej nóżce spala koło 5l..... przy moim kopycie odpowiednio więcej
jedynie co jak tak patrze na foty to misiek jest lepiej wykończony niż micra.... micra ma i fatalne materiały wewnątrz a i składania plastików są nierówne a nawet niechlujne bym powiedziałbastek - 04-05-2013, 21:58 micrlot przy mojej nózce po mieście 4,8-5,1 w dzień powszedni
za miastem zszedłem do 4 l.
przy kobiecej nóżce powyżej 6 a nawet prawie 7 l po mieściemaniax86 - 04-05-2013, 23:20 bastek, to co ty za babe masz?? (żarcik) mnie micra mojej dziewczyny pali wiecej bo się z nią jakoś specjalnie nie cackam i walę ją na wysokie obroty (niestety ten silniczek pierdzi wtedy wniebogłosy) ale ogólnie przyjemnie takie typowo babskie auto bym powiedział..... i ten space star będzie podobnym milusińskim kobitek bastek - 05-05-2013, 09:48 szybką a co
wiesz, w lancerku udaje mi się czasem zejść poniżej wartości katalogowych. rekord to chyba 4,4 czy 4,3 na trasie ok. 100 km
Magda ma rekord w drugą stronę 26 l/100 km LPG w silniku 1,4