To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Zielony Galant by Dread87 :)

Tomek - 14-04-2012, 19:27

uuuu, przykra sprawa
niestety na "otwartych" parkingach to się zdarza
w tamtym roku ze 2 auta widziałem na cegłach, a i kilka przypadków było opisanych na forum
pozostaje szukać na allegro, chyba, że były na zamówienie

Tomii napisał/a:
dobrze że go chociaż na cegłach zostawili

fakt, mogli na tarczach

radek79 - 14-04-2012, 19:32

u nas ostatnio wycinają w nocy katy szczególnie w terenówkach
Dread87 - 14-04-2012, 22:48

na tym samym parkingu z 2 tygodnie temu byl podobny przypadek, ze stalo auto naa ceglach no i jakas beemka stracila tlumik koncowy i katalizator:/ policjanci z ktorymi rozmawialem mowili ze w moim rejonie to co raz czesciej sie zdarza a na dodatek nie zawsze zostawiaja na celgach tylko na tarczach i ewentualnych bębnach... Byli na tyle w dupe uprzejmi ze zostawili cegly. Myslicie ze ubezpieczalnia z AC wyplaci mi za felgi?
Dread87 - 14-04-2012, 22:49

A propos sprzedazy. Wydaje mi sie ze opony ktore mialem zalozone sa na aukcji na alledrogo i to z Gliwic - miasto gielda...

Dodatkowo - w planie kupno felg 17 cali, parkowanie na strzezonym parkingu;)
Pytanie: czy opona 215/50 r17 nie bedzie tarla o elementy zawieszenia itp? Przy zakretach, dziurach, progach zwalniajacych? Samochod nie obnizany

Owczar - 15-04-2012, 00:10

Podpytaj gościa czy nie ma felg do sprzedania, bo szukasz kompletu żeby nie płacić 2 razy za przesyłkę...
Dread87 - 15-04-2012, 00:11

Nick na alledrogo mam galant2001 wiec odpada:d
tak samo ze z tychow jestem tez bedzie podejrzane dla niego...

sveno - 15-04-2012, 00:29

Dread87 napisał/a:
tak samo ze z tychow jestem tez bedzie podejrzane dla niego...
jakbyś nie mógł powiedzieć, że z drugiego końca Polski jesteś.
Poza tym to pomyśl, czy warto tak sprawę nagłaśniać na forum? Może Pan lepkie ręce czyta Twój temat (może nawet tu upatrzył felgi)

Dread87 - 15-04-2012, 00:31

Mozliwe... No tak czy siak szanse nikłe ze znajda sie...
sveno - 15-04-2012, 00:32

Dread87 napisał/a:
Wydaje mi sie ze opony ktore mialem zalozone sa na aukcji na alledrogo i to z Gliwic - miasto gielda...
kiedy aukcja wystawiona, a kiedy Ci koła zginęły?
Dread87 napisał/a:
Nick na alledrogo mam galant2001 wiec odpada:d
i nie masz żadnego znajomego, który ma konto na alle i nick nie kojarzący się z mitsu?
sveno - 15-04-2012, 00:38

Dread87 napisał/a:
No tak czy siak szanse nikłe ze znajda sie...
z takim podejściem do tematu to niewiele zdziałasz. o ile koła nie były na zamówienie to wypłyną prędzej czy później. Stawiam, że prędzej, bo złodziej będzie chciał spieniężyć towar, a teraz mamy szczyt sezonu, przeglądaj allegro, gumtree i tym podobne, jedź na giełde, pytaj sprzedawców czy nie mają czegoś nie wystawionego, czegoś pod ladą.

Ale najpierw to zastanów się, czy w razie znalezienia kół masz możliwośc udokumentować policji, że to są właśnie Twoje koła? Paragon, fotki , na których widać model opony i felgi itp.

Dread87 - 15-04-2012, 00:38

Wystawione w dniu kiedy zginely koła... wiec wszystko pasuje Na PW wysle Ci aukcje
Dread87 - 15-04-2012, 15:27

Fotki mam, paragony rowniez gdzies sa, echy charakterystyczne zapamietalem;) nie bede ich tu ujawnial dla dobra sledztwa;D mam w sercu cicha nadzieje ze moze sie uda znalesc, bo takich felg nigdy nie widzialem... Gorzej jak zmienia kolor...
Psikus - 15-04-2012, 22:10

Współczuję...szczerze myślałem, że radia i felgi juz nie giną :/
Dread87 - 15-04-2012, 22:19

Psikus, tez tak myslalem:/
Dread87 - 18-04-2012, 14:45

Wcczoraj przyszedl rzeczoznawca. porobił zdjecia, poogladał i poszedl. Powiedzial ze bedzie sie ze mna kontaktowal likwidator... Ktos ma doswiadczenie w tym temacie? Jak wyglada wyplata szkody z AC?