Nasze Miśki - E54A-Wariat by MOTOFREAK
Motofreak - 17-05-2012, 22:44
Soner napisał/a: | chcesz otiwerać na przycisk w klapie czy przycisk na pilocie? |
na przycisk w klapie
Soner napisał/a: | Motofreak mogłeś dać znać to bym podjechał. |
Ale ja to zakładałem (a właściwie kolega mi zakładał) jak byłem w domu, jutro podjade do ciebie do pracy na chwilę jak będę wracał ze Staffa
Motofreak - 18-05-2012, 12:27
Dzisiaj zmieniona oliwa z filtrem, cytuję słowa słowa Sławka "silniczek richtig"
Jednak mój zapał został ostudzony po oględzinach tylnej zawiechy wszystko do roboty, z przodu niewiele lepiej, chinole (wachacze) posypały się momentalnie
No i koniecznie konsrewacja przed zimą włącznie z wyjmowaniem zbiornika, ale grunt że jest co konsrewować doczeka żółtych tablic
tpodsiadlo - 25-05-2012, 15:55
Cytat: | ja bym wybierał między Hertz a tymi Pioneer'ami TS-G1023i, o JBL nie myślałeś ? |
sam osobiscie mam Alpine i moge polecic, ewentualnie JBL jesli chcesz glosno sluchac,
najlepiej znajdz boczki z drzwi od wersji USA, tam w drzwiach byly glosniki bodajze 16cm - bedziesz mial ladnie i bez rzezby,
Cytat: | do tego podłączyć przekaźnik żeby wysterować przycisk w klapie do otwierania bagażnika |
mozesz uzyc dwoch przekaznikow 12v i podpiac pod sygnaly sterujace centralki i po klopocie, z tym ze musza to byc z 5 nozkami (np takie jak do gazu) a nie z 4
marycjusz - 25-05-2012, 20:00
Cytat: | najlepiej znajdz boczki z drzwi od wersji USA, |
Aha, nie tak łatwo, sam szukam W moim Amerykańcu siedzą takie boczki i jest super bo są dodatkowe dwa niezłe głośniki i właśnie w V6tce tego mi brakuje.....
tpodsiadlo - 25-05-2012, 20:50
latwo latwo.. na alledrogo jest przynajmniej 2 amerykance w czesciach
ja nie wiem czy tam bylo fabryczne, ale u mnie byly glosniki infinity, nie znalazlem nigdzie takiego modelu w sprzedazy, no i byly brzydkie z wygladu (pod maskownicami) stad pomysl ze moze takie byly w oryginale. ale grzmialy konkretnie
Hugo - 25-05-2012, 23:37
tpodsiadlo napisał/a: | glosniki infinity | Wysoka półka.
Motofreak - 28-05-2012, 12:14
tpodsiadlo napisał/a: | sam osobiscie mam Alpine i moge polecic, ewentualnie JBL jesli chcesz glosno sluchac |
no właśnie mi nie zależy na głośnym graniu, tylko na tym żeby to grało trochę czyściej i żeby było słychać niskie, średnie i wysokie tony, a nie tak jak jest do tej pory ("płaski dźwięk")
Ale z tyłu głośniki mam bardzo dobre i dlatego zastanawiam się czy orginalne
marycjusz napisał/a: | W moim Amerykańcu siedzą takie boczki i jest super bo są dodatkowe dwa niezłe głośniki i właśnie w V6tce tego mi brakuje..... |
To w amerykańcu były i w drzwiach i w desce?
tpodsiadlo - 28-05-2012, 16:25
Cytat: | no właśnie mi nie zależy na głośnym graniu |
chodzi o to, ze przy cichym sluchaniu roznica dzwieku nie bedzie wielka, natomiast bedzie roznica w cenie
natomiast przy sluchaniu glosnym alpine wypadaja duzo lepiej niz np pioneer czy sony,
mnie bardzo podoba sie dzwiek wysokich tonow z blaupunktow - a sa to bardzo tanie glosniki, nie nadaja sie jednak do wzmacniacza ale Tobie powinny spasowac.
w niektorych euro agd jest mozliwosc posluchac kilku modeli glosnikow przy tym samym radiu, maja taki panel demonstracyjny, moze podjedz i sobie sam posluchaj co Ci najbardziej pasuje - nie musisz przeciez u nich kupowac
Cytat: | To w amerykańcu były i w drzwiach i w desce? |
ja mialem tylko w drzwiach i to infinity. jednak po sprawdzeniu w kilku miejscach fabrycznie byly glosniki z logiem mitsubishi. skoro ktos zalozyl infinity to rownie dobrze mogl wyjac te z deski - nie rozbieralem i nie wiem czy kable byly poprowadzone.
Cytat: | Ale z tyłu głośniki mam bardzo dobre i dlatego zastanawiam się czy orginalne |
jesli bardzo dobre to obstawiam ze nieoryginalne co jak co ale na audio to poszli za bardzo ekonomicznie
marycjusz - 20-06-2012, 08:34
Motofreak napisał/a: | To w amerykańcu były i w drzwiach i w desce? |
Dopiero zobaczyłem to pytanie Tak, u mnie siedzą oryginalne : dwa w desce przód, dwa w tylnej półce i dwa w boczkach drzwi przednich. I dlatego właśnie słuchanie muzy daje więcej przyjemności Czuć różnicę.
Motofreak - 25-09-2012, 21:04
Mała aktalizacja
Autko jeździ bezawaryjnie i drogo bo na benzynie. Wymiany dopominają się łożyska z tyłu (oj bardzo się dopominają ) i olej po 8 tysiącach (czasami rano przy odpalaniu potrafią przez 2 sekundy zawory zaklepać, a później tylko 1 czy 2 przez pół minuty )
Głośniki przednie zmienione na 3-drożne Sony 10cm, pasowały bez żadnych problemów. Teraz gra to wszystko całkiem fajnie, w miarę bogate średnie i wysokie tony z przodu a bass dociera z tyłu, ale przede wszystkim dźwięk jest czyściutki . Planuję jeszcze przenieść tylne głośniki w boczki tylnych drzwi, żeby nie drażnić pasażerów, a w przyszłym roku zestaw odseparowany na przód.
Niedługo będę konserwował i od razu wygłuszał (taśma) i wyciszał (filc-dlatego że za darmo ) samochód, więc zastanawiam się czy jest sens zabezpieczać drzwi od środka skoro będę go wygłuszał taśmą dekarską (wewnętrzne i zewnętrzne blachy drzwi)?
Wojciech Bogacz - 06-11-2012, 13:24
Coś się muszę poprawić i więcej forum przeglądać bo pominąłem Twój temat...
Z tym wyciszaniem to ciekawa sprawa ale nie przesadź, żebyś silnik chociaż słyszał bo V6 musi być słychać
Co do samych głośników w drzwiach to muszę zwrócić uwagę jak mam u siebie bo normalnie już zapomniałem... wiem, że mam w desce z przodu dwa 15W Mitsubishi (magnes mają taki jak nasze 50W) z tyłu coś bliżej nieokreślonego ale spore są i teraz drzwi... nie mogę za nic przypomnieć sobie jak mam - aż chyba zajrzę ))
Motofreak - 06-11-2012, 14:21
Wojciech Bogacz napisał/a: | Z tym wyciszaniem to ciekawa sprawa ale nie przesadź, żebyś silnik chociaż słyszał bo V6 musi być słychać |
No wiem po to V6 kupiłem chociaż teraz i tak jest cichszy niż np Gal Sonera, bo ja mam końcowy tłumik od 4g63
Wojciech Bogacz napisał/a: | z tyłu coś bliżej nieokreślonego ale spore są |
16 albo 16,5 cm 15W
Motofreak - 06-11-2012, 15:21
m6riano - 06-11-2012, 15:38
Motofreak napisał/a: | Wojciech Bogacz napisał/a:
z tyłu coś bliżej nieokreślonego ale spore są
16 albo 16,5 cm 15W |
w EAXW są 170mm(przód i tył)
Motofreak - 06-11-2012, 16:45
m6riano napisał/a: | w EAXW są 170mm(przód i tył) |
możliwe bo dokładnie nie mierzyłem
|