[97-04]Galant EAxA/W - Jaka uszczelka pod pokrywę zaworów ?
firstmate - 09-05-2012, 13:38
tomek84 napisał/a: | Sedinix napisał/a: | Czy możecie mi podać namiar gdzie kupię te części i jakich producentów ? |
w ASO około 100 zł oryginał, co mogę polecić
|
Czy mozesz mi napisac w ktorym aso ? To chcetnie kupie jak za 100zl.
Dzieki i pozdrawiam
Tomek - 09-05-2012, 14:20
firstmate napisał/a: | tomek84 napisał/a: | Sedinix napisał/a: | Czy możecie mi podać namiar gdzie kupię te części i jakich producentów ? |
w ASO około 100 zł oryginał, co mogę polecić
|
Czy mozesz mi napisac w ktorym aso ? To chcetnie kupie jak za 100zl.
Dzieki i pozdrawiam |
a do którego ASO już dzwoniłeś
ja akurat kupowałem w Moto Gabra w Krakowie na Wielickiej
firstmate - 09-05-2012, 14:33
tomek84 napisał/a: |
a do którego ASO już dzwoniłeś
ja akurat kupowałem w Moto Gabra w Krakowie na Wielickiej |
Polody P-Ń i Germaz Wrocek
W takim razie dzwonie do Krakowa
.......
135 zł - 10 % rabatu - narazie najtaniej...
Tomek - 09-05-2012, 14:42
firstmate napisał/a: |
135 zł - 10 % rabatu - narazie najtaniej... |
ja kupowałem 2 lata temu za 144 zł - 25% = 108 zł/sztukę
eggforever - 16-10-2014, 00:14
Szukam pomocy w rozwiązaniu problemu z moją pokrywą i/lub uszczelką. W ciągu 1,5 roku założyłem 3 różne uszczelki i żadna z nich nie spełnia swojego zadania. W styczniu br już się zdenerwowałem i skorzystałem z renomowanego warsztatu, gdzie wszystko za mnie kupili i założyli. Dali gwarancję lecz w sierpniu po zapaleniu kontroli stanu oleju przeraziłem się. Blok silnika cały w oleju, szybka diagnoza pobliskiego warsztatu - uszczelka. Kolejny raz wymiana i równie krótkotrwała. Objaw ten sam dodatkowo po chwili luźne śruby pokrywy. Dokręcenie jedynie ograniczyło wyciek. Uszczelki montowane bez silikonu, producent erling. Problem jest taki, że pokrywa idealnie styka się z blokiem silnika, nie widać uszczelki. Jestem w stanie kupić oryginalną (może jest grubsza) tylko czy to rozwiąże problem? Może spróbować jeszcze z silikonem na obecnej niemal nowej uszczelce?
polaff - 16-10-2014, 06:07
eggforever, myślę, że musisz poszukać pokrywy zaworów bo Twoja jest po rozginana.
Juiceman - 16-10-2014, 06:09
Próbuj z silikonem i będzie po problemie.
A tak z ciekawości komuś nie cieknie z pod pokrywy jak nie dał silikonu ?
polaff - 16-10-2014, 06:10
Juiceman, ja na dirco składałem w poprzednim galu i nic nie ciekło
Juiceman - 16-10-2014, 06:37
polaff napisał/a: | Juiceman, ja na dirco składałem w poprzednim galu i nic nie ciekło |
U mnie zawsze zapobiegawczo był silikon, Czy to w starym Galu czy w tym z racji że dostanie się do pokrywy pod ścianą grodziową jest lekko mówiąc uciążliwe.
komarsnk - 16-10-2014, 09:04
Juiceman napisał/a: | A tak z ciekawości komuś nie cieknie z pod pokrywy jak nie dał silikonu ? |
Ja dawałem na sucho i nic nie ciekło. Tylko trzeba dokładnie oczyścić wszystkie powierzchnie, ew. wyprostować krawędź pokrywy i odtłuścić wszystko przed założeniem
Aaa no i dokręcać śrubki z wyczuciem (klucza dyna. brak na stanie ;] ) nie za mocno i wszystkie równomiernie ale to chyba oczywiste
Torp12 - 16-10-2014, 09:16
Mi właśnie ELRING puścił bardzo szybko.
Po założeniu oryginału nic nie cieknie.
eggforever - 16-10-2014, 09:20
Dzięki za odpowiedzi. Mam urlop to poszukam tego silikonu dirko. Jak nie pomoże, to się odezwę po polaff zasugerował pokrywę. Używki są tanie można kupić, tylko nie wiadomo czy nie będzie podobna i czy to faktycznie rozwiąże problem.
Marcino - 16-10-2014, 09:38
Juiceman napisał/a: | polaff napisał/a: | Juiceman, ja na dirco składałem w poprzednim galu i nic nie ciekło |
U mnie zawsze zapobiegawczo był silikon, Czy to w starym Galu czy w tym z racji że dostanie się do pokrywy pod ścianą grodziową jest lekko mówiąc uciążliwe. |
Dokałdnie, musi być silkon lub pasta uszczelniająca,
Ja zamiast nowej uszczelki przy zmianie świec dałem na tylnej głowicy na Loctite czarny i trzyma. Jak trochę pojeżdze to zobacze jakie b,da efekty.
mela87 - 20-09-2015, 17:18
mam pytanie czy uszczelka powinna wystawać czy ma być cała schowana??
bo oddaliśmy autko do mechanika miał nam zrobić zawieszenie i przy okazji wymienić uszczelkę pod kopuła, spoko zawieszenie zrobione uszczelka też ale pośmigaliśmy trochę( a z trzy tygodnie)
i zaczęło śmierdzieć olejem podgląd pod maskę i zafajdany cały silnik w oleju od strony pasażera kapie olej z tej złączki elastycznej i teraz całe auto śmierdzi palonym olejem dymi się no szlak mnie trafia.
teraz pytanie czy mechanik w ogóle wymienił uszczelkę bo przyznajemy się nie sprawdzaliśmy wcześniej czy coś się działo pod maską (nasza wina) a i skasował nas też za jakieś śruby czy uszczelniacze 4 stówki
Hugo - 20-09-2015, 17:44
mela87, nie powinna wystawać. Normalnie po dokręceniu pokrywy zaworów zostaje szczelina ok. 1 mm pomiędzy pokrywą a głowicą. Jak wystaje na bok to musi cieknąć. Pewnie mu się podwinęła jak montował. Jak leci olej spod tylnej pokrywy to właśnie na krótkie złącze elastyczne.
|
|
|