[97-04]Galant EAxA/W - [EA5A/W 2.5] Błąd P0125 i P0300
polaff - 26-05-2015, 21:17
lortek napisał/a: | O dziwo samochód jak postoi to odpala od kopa, jak jest rozgrzany to czasami muszę chełtolić kilka razy żeby odpalił, tak samo z drżeniem/dławieniem, po dłuższej trasie czasem tak go telepie, że aż serducho boli |
Ja bym chyba zaczął o pomiaru ciśnienia sprężania.
Hubeeert - 27-05-2015, 08:53
lortek napisał/a: | ). Rano odpaliłem od sąsiada kablami i błędu nie było, zaś silnik pracował równo. Chwilę popracował i pojechałem. Przy wyjeżdżaniu z osiedla, gdy hamowałem, zgasł, | Standard - ECU nie nauczyło się wolnych obrotów. lortek napisał/a: | Jakie elementy powinienem zdiagnozować aby znaleźć wadliwy?
Związane z zapłonem, czyli: kable, kopułka, rozdzielacz, cewka | Od tego bym zaczął, same świece to nie wszystko.
Marcino - 27-05-2015, 09:12
Hubeeert napisał/a: | lortek napisał/a:
). Rano odpaliłem od sąsiada kablami i błędu nie było, zaś silnik pracował równo. Chwilę popracował i pojechałem. Przy wyjeżdżaniu z osiedla, gdy hamowałem, zgasł,
Standard - ECU nie nauczyło się wolnych obrotów. |
Dokąłdnie, tym bardzież ze jak amsz LPG i się przełacza na LPG to bedzie sobie czasem gasł, też tak miałem.
polaff - 27-05-2015, 15:45
Ja na elpidżi poprzednim galę zrobiłem ponad 200kkm i niczego podobnego nie doświadczyłem.
Z tym że podczas montażu gazu kazałem wymienić przewody i świece. A gaśnie cie na wolnych to bardzo często brak kompresji.
lortek - 20-07-2015, 14:30
Problem rozwiązany.
Powodem problemów był padnięty wtrysk od instalacji gazowej, który powodował problemy z odpalaniem, wypadanie zapłonu, dławienie, nierówne chodzenie silnika, czasami nawet gaśnięcie na skrzyżowaniu.
Także proponuję sprawdzić instalację przed wymianą świec, przewodów, aparatu zapłonowego itp, bo tak jak w moim przypadku może to pomóc.
Pzdr
|
|
|