Nasze Miśki - Biały Avance kombi EA5W 2001r. w manualu aka "Biały Miś
Tomek - 11-05-2012, 11:30
Derpin, łatwiej całe lampy kupić np. po 40 zł sztuka od anglika, niż znaleźć drucik
nie przypominam sobie tematu drucików, ale nie wykluczam, że coś tam pisaliśmy na ten temat
w jednym z anglików, który się u mnie zdematerializował - chyba srebrny - też nie było drucika w jednej lampie i koleś włożył tą czarną przejściówkę w gumową osłonę i też się jakoś trzymało
MKV - 11-05-2012, 11:33
sveno napisał/a: | MKV napisał/a: | Je się po prostu wciska w mocowanie jeśli się nie mylę? | tu masz ładnie pokazane:
Obrazek |
Dzięki - przyda się
MKV - 11-05-2012, 11:35
Derpin napisał/a: |
jak dobrze ustawisz żarówkę, i założysz te przejściówkę, potem gumowy kapturek to siedzi to stabilnie, drucik jest po to żeby nie drgała, ale u mnie siedziała stabilnie i cały czas na swoim miejscu bo co wieczór jak ładowałem auto do garażu to widziałem, że jak oświetlam bramę na przeciwko to na cały czas tej samej wysokości.
chociaż taki drut bez druta to jednak działało |
No fakt - nie zauważyłem żeby drgało, ale układałem ją kilka razy i siedzi na miejscu ale nie nazwałbym tego stabilnością - zresztą sam wiesz jak obaj podchodzimy pedantycznie do różnych rzeczy w samochodach i ciągle mi to chodzi po głowie, że muszę to zrobić hehe
robertdg - 11-05-2012, 17:45
Jak Hugo nie znajdzie tego zaczepu, to odezwij się do mnie wyśle w poniedziałek.
Hugo - 11-05-2012, 22:10
Poszukałem. Mam oba i dwie niepotrzebne żarówki H7. Jedna zwykła, a druga Tungsram Sportlight BLUish + 50%.
MKV - 11-05-2012, 22:13
Hugo napisał/a: | Poszukałem. Mam oba i dwie niepotrzebne żarówki H7. Jedna zwykła, a druga Tungsram Sportlight BLUish + 50%. |
Żarówek nie potrzebuje bo kupiłem właśnie nowe a jedna H7 została mi teraz w zapasie (i 2 H1). Mógłbyś mi wysłać te druciki mocujące żarówki?
ps. dziś wieczorem pierwszy raz zatankowałem LPG po prawie 100% jeździe po Warszawie - fakt, że sporo po nocy ale w korkach też trochę stałem i klimy używałem - spalanie wyniosło 12.7 litra LPG na setkę - kocham Miśka coraz mocniej ale żeby Suka nie była zazdrosna to dziś GTi-ka zawiozłem do mechanika... no i ta miłość nie zardzewieje na pewno też.
Wychodzi na to, że mam narzeczoną i dwie kochanki rodem z Japonii
ps2. dziś była pierwsza sesja zdjęciowa Białego Misia - bez rewelacji ale jakieś fotki już wkrótce zamieszczę
MKV - 11-05-2012, 22:30
Hugo napisał/a: | Poszukałem. Mam oba. |
Hugo dostałeś ode mnie PW?? U mnie ciągle siedzi w :do wysłania i nie chce wyjść" :/
Hugo - 11-05-2012, 23:00
Doszedł. Wszystko wiem. W poniedziałek wysyłam.
Anonymous - 12-05-2012, 00:56
MKV napisał/a: | 12.7 litra LPG na setkę |
no to teraz zatankowałeś za dobry gaz albo robisz dosyć długie odcinki do pracy mi w mieście spalał od 13.5 do około 16
MKV napisał/a: | jakieś fotki już wkrótce zamieszczę |
lepiej żeby były słabe bo dziś tak przechodziłem koło Belli i tak sobie myślę kurcze galant jakoś bardziej mi się rzucał w oczy, a może jeszcze się nie przyzwyczaiłem że ją mam i jakoś tak odruchowo wciąż wypatruje Białego na parkingu
aaaaa i zmiana oleju się już chyba zbliża w Białym tak co 10 tys ja wymieniałem, no chyba że chcesz przeciągnąć i zmieniać co 15, ale wtedy popychacze mogą już zagrać koncert
MKV - 12-05-2012, 01:12
Derpin napisał/a: | MKV napisał/a: | 12.7 litra LPG na setkę |
no to teraz zatankowałeś za dobry gaz albo robisz dosyć długie odcinki do pracy mi w mieście spalał od 13.5 do około 16
|
Umiem delikatnie (ale nie ospale) jeździć - Swift mnie nauczył jak zaczął spalać z niewiadomych powodów 12 litrów benzyny. Misiek ciągle od samego dołu więc jazda nim to po prostu poezja
Derpin napisał/a: |
aaaaa i zmiana oleju się już chyba zbliża w Białym tak co 10 tys ja wymieniałem, no chyba że chcesz przeciągnąć i zmieniać co 15, ale wtedy popychacze mogą już zagrać koncert |
Nie nie nie - żadnego przeciągania!
Będzie wymieniony o czasie - jeszcze nie stuknęło 10tys
Narazie tankuję tak co okł 300-400km bo staram się przyzwyczaić do tego, że jak przełącznik od LPG pokazuje, ze gazu prawie nie ma to tak naprawdę jest chyba jeszcze z 1/3 zbiornika i tankuję tak po 40 litrów LPG
Derpin napisał/a: | MKV napisał/a: | jakieś fotki już wkrótce zamieszczę |
lepiej żeby były słabe bo dziś tak przechodziłem koło Belli i tak sobie myślę kurcze galant jakoś bardziej mi się rzucał w oczy, a może jeszcze się nie przyzwyczaiłem że ją mam i jakoś tak odruchowo wciąż wypatruje Białego na parkingu
|
Tutaj masz przedsmak :]
ps. Ramki są jakie są bo MitsuManiakowych nie mam jeszcze - nie bijcie mnie jutro na spocie
Z ciekawostek to dziś na Orlenie zagadałem jakoś z facetem co obok tankował trochę zdłubanego Audi A6 2.6, z chłopakiem co tankował LPG i potem facet przy kasie się pytał czy za gaz do Galanta płacę i coś tam mówił że coś innego twin turbo miał w LPG. Tak chwile pogadaliśmy i mi zamiast jednej piłeczki (naklejki zbierane na Orlenie) dał 6
Sunderland86 - 12-05-2012, 09:07
Wygląda obłędnie
Do środka idealnie pasowałaby czarna skóra
Xsystoff - 12-05-2012, 11:09
Czarna skora fajnie by wygladala ale jest bardzo niepraktyczna Ja juz drugi raz bym nie chcial skory.
MKV - 12-05-2012, 11:30
Xsystoff napisał/a: | Czarna skora fajnie by wygladala ale jest bardzo niepraktyczna Ja juz drugi raz bym nie chcial skory. |
Tutaj ciągle się zastanawiam - mam skórę w Swifcie bez klimy i jestem zadowolony. Tutaj by czarna bardzo fajnie wyglądała ale w sumie to materiałowe wnętrze nie wygląda źle
Pożyjemy zobaczymy - jak się trafi jakiś komplet wnętrza w bardzo dobrym stanie to kto to wie... :]
A teraz pora na kilka fotek z wczorajszej sesji - szału nie ma ale od czegoś trzeba zacząć
Na ostatnim zdjęciu odkryłem, że opony Bridgestone Turanza są MADE IN POLAND!!
Krzyzak - 12-05-2012, 13:59
Xsystoff napisał/a: | Czarna skora fajnie by wygladala ale jest bardzo niepraktyczna | jest świetna wg mnie
- wygląda bardzo ekskluzywnie - wg mnie auto zyskuje na prestiżu, czego np. o jasnej już powiedzieć nie można
- jest łatwa w utrzymaniu czystości
- pięknie pachnie
- do środka się zwyczajnie wślizgujesz - nie ma przekręcania się ubrań, jak to jest przy welurze
- skóra jest podgrzewana, więc w chłodne dni to plus
- a że jest bardziej śliska od innych tapicerek, to ma inną konstrukcję trzymania bocznego, więc kolejny plus
nie znajduję żadnych argumentów, że nie-skóra jest lepsza
rosomak1983 - 12-05-2012, 17:11
Krzyzak napisał/a: | nie znajduję żadnych argumentów, że nie-skóra jest lepsza |
w lecie nie odpazy jader czy poslada... w zimie nie odmrozi...
Po drugie welur jest ,,niezniszczalny'' a skóra niezbyt trwała, pekniecia przetarcia...
Miałem skóre czarna skóre i bezowa, ale nie przekonałem sie
|
|
|