To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Nowy Lancer (po małych zmianach)

Matejko - 16-05-2012, 23:43

albo nie masz porownania albo jechalem glosnym egzemplarzem, albo trzeba poczytac forum i opinie innych uzytkownikow ze jest glosny
pewnie bym kupil sportbacka to bym tez uwazal ze jest cichy tzn inaczej: ze nie jest glosny :P

Luk - 17-05-2012, 00:08

Matejko napisał/a:
pewnie bym kupil sportbacka to bym tez uwazal ze jest cichy tzn inaczej: ze nie jest glosny

Ja mam Sportbacka i uważam, że jest głośny. Trochę za głośny :)

gzesiolek - 17-05-2012, 08:43

1.5 i 1.6 jest głośniejszy ;) (choc mowie o sedanie bo SB z tymi silnikami nie jezdzilem)
oczywiście w pewnym zakresie obrotów (tzw. halas dziura) i zwłaszcza jak się jeszcze nie rozgrzeje, ale jednak cichy to on nie jest...
Wyciszenie by sie lepsze przydalo...
Poza halas dziura wg mnie nie jest gorzej niz u konkurencji w tym samym zakresie cenowym... ot co najwyzej moze byc inny pomruk jednemu bardziej pasujacy drugiemu mniej...
Co do 1.8 tez moglby miec lepsze wyciszenie, ale przynajmniej ta halas dziura nie jest tak dokuczliwa...

yalook - 17-05-2012, 11:54

gzesiolek napisał/a:
Co do 1.8 tez moglby miec lepsze wyciszenie, ale przynajmniej ta halas dziura nie jest tak dokuczliwa...
Jak robię redukcję i wyprzedzam to mi się dziecko budzi...
gzesiolek - 17-05-2012, 14:03

yalook napisał/a:
Jak robię redukcję i wyprzedzam to mi się dziecko budzi...

Tzn. ze przed redukcja musi byc dosc cicho i jest gwaltowna roznica ;)

Bo u mnie jak jade te 130km/h i cora zasnie to zadna redukcja jej nie obudzi, bo juz jest tak glosno, ze redukcja niewiele zmienia ;)

ale jak jade 100km/h (zreszta optymalnie i glosnoscia i zuzyciem paliwa)
to redukcja do 4tys obrotow robi roznice...
Ale tutaj nie znam wysokoobrotowego silnika ktory nie robilby roznicy... w Hondzie jest niby troszke ciszej, ale jest taki bas (mowie o sedanie civica 1.8 wlasnie odchodzacej generacji), ze przy pewnych obrotach uszy zaczynaja puchnac... istny subwoofer ;)
Jedyne japonskie auto ktore wyraznie bylo cichsze od Mitsu to byla Mazda... jezdzilem taka 1.6 i byla lepiej wyciszona od japonskich siostr... ale sadze ze redukcja tez by obudzila ;)
jezdzilem tez focusem II 1.6, tez bardziej basowo niz w lancerze, ale czy ciszej?
Podobnie Leon i Octavia... choć tutaj na pewno lepiej wyciszone od Lancera, ale do ciszy nadal daleko...
ostatnio jechalem tez Volvo S40 i tutaj silnik chyba fordowski, ale znacznie ciszej od Focusa i Lancera... wyciszenie juz znaczine lepsze...

jaca71 - 25-06-2012, 09:34

jadę sobie wczoraj po Krakowie i patrzę. Z bocznej wyjeżdża sportback. Patrzę i patrzę i coś mi nie gra. Nawet nie jest taki brzydki, jakiś taki proporcjonalny i ogólnie ok. Myślę sobie pewnie dlatego, że czerwony ;) ale chwile wcześniej widziałem czarnego i był dalej paskudny. jadę dalej za nim i widzę, że nie widzę wstrętnej rury wydechowej, a właściwie tłumika końcowego. Przyglądam się a on jest, tylko poprowadzony wzdłuż a nie w poprzek samochodu.
Powiem tak zmiany mimo, że kosmetyczne na bardzo duży plus. Lancer w wersji SB w końcu jest strawny.

Trik - 05-07-2012, 23:45

Nowy Galant w zależności od rynku :wink: po małej operacji: http://www.mitsubishi-mot...roudia_dignity/ :biggrin:
krzychu - 06-07-2012, 08:05

Trik e tam galant....
http://m.auto-swiat.pl/1-...arka-mitsubishi

gzesiolek - 06-07-2012, 08:56

Myslalem, ze tej Infinity nieco wiekzy facelift zrobia, a tu tylko znaczki przepieli...