Nasze Miśki - SE 2.5 V6 - odjechał i koniec mojej historii z Galantem
m6riano - 07-09-2012, 22:14
Dawaj na grilla w niedziele..;-)
tommyc1 - 08-09-2012, 10:11
m6riano napisał/a: | Dawaj na grilla w niedziele..;-) |
Od której urzędujecie?
Jaki tam adres dokładnie?
tommyc1 - 21-09-2012, 22:33
Dzisiaj Galanciu dostał świeży olej (Maxlife 5W40), nowe tarcze i klocki na tył oraz... nowe sprężyny Kayaba na przód. Nosek się podniósł, nie ma już tego przyczajonego, agresywnego profilu...cóż, za to mogę normalnie jeździć po naszych koszmarnych drogach . Sportowe sprężyny poczekają na lepsze czasy (w sensie warunków drogowych w moich okolicach).
Panowie mechanicy próbowali wolne obroty poprawić, ale mimo czyszczenia przepustnicy, przyuczania i cholera wie co jeszcze, te "grzecznie" wróciły do poziomu 500obr/min na ciepłym silniku. Chyba będę się musiał przyzwyczaić.
Moze jutro zapodam jakieś fotki z nowymi sprężynkami...
deejay - 22-09-2012, 22:18
tommyc1 napisał/a: | Panowie mechanicy próbowali wolne obroty poprawić, ale mimo czyszczenia przepustnicy, przyuczania i cholera wie co jeszcze, te "grzecznie" wróciły do poziomu 500obr/min na ciepłym silniku. Chyba będę się musiał przyzwyczaić. |
Podkręc na śrubce zgrubnej ćwierc obrotu
tommyc1 - 22-09-2012, 22:49
deejay napisał/a: | tommyc1 napisał/a: | Panowie mechanicy próbowali wolne obroty poprawić, ale mimo czyszczenia przepustnicy, przyuczania i cholera wie co jeszcze, te "grzecznie" wróciły do poziomu 500obr/min na ciepłym silniku. Chyba będę się musiał przyzwyczaić. |
Podkręc na śrubce zgrubnej ćwierc obrotu |
Już kręciłem-po tygodniu wróciło samo do poziomu 500 Chyba tak lubi
deejay - 22-09-2012, 22:51
tommyc1 napisał/a: | Już kręciłem-po tygodniu wróciło samo do poziomu 500 Chyba tak lubi |
To cos zle wykonali robote , nie mozliwe .
tommyc1 - 23-09-2012, 09:13
deejay napisał/a: | tommyc1 napisał/a: | Już kręciłem-po tygodniu wróciło samo do poziomu 500 Chyba tak lubi |
To cos zle wykonali robote , nie mozliwe . |
Tzn. po ich robocie nie robiłem korekty, robilem wczesniej, krótko po zakupie autka.
Mogę teraz w sumie spróbować ponownie...
tommyc1 - 24-11-2012, 13:55 Temat postu: HEEELLLP! Właśnie narobiłem sobie kaszany i łapska mi opadły bezradnie-nie wiem co robić!
W autko radio nie miało wpiętej anteny-od Customa już w takim stanie nabyłem i ciągle nie było kiedy się tym zając. Wziąłem się za temat dzisiaj i żałuję że grzebałem
A zrobiłem tak:
1. Wysunąłem radio
2. wyszukałem kabla antenowego
3. wpiąłem wtyczkę kabla antenowego w gniazdko antenowe radia
4. wsunąlem radio
5. włączam radio-nie działa w ogóle...
6. przekrecam kluczyk na ACU-zgroza: klima na 25C (a nie byla w ogole wlaczona), nie swieci sie klimatronik, nie swieca sie zegary (same wskazowki podswietlone), nie dzialaja lampy w drzwiach i podswietlenie kabiny.
co sie mogło stac?
Podswietlenie klimatronika nie od razu przestalo dzialac-dopiero przy ponownym wpieciu i wypieciu radia zgasł.
Kurcze...zwarcie jakieś czy co??? i co mogło się zewrzeć skoro poza kostka z przewodami do radia i antenowcem nic wiecej tam nie widze...
POMOCY proszę, bo chyba sobie unieruchomiłem samochód (strach jechać jak nie wiadomo co się dzieje z elektryką...no i czy sobie aku nie rozładuję zaraz).
sveno - 24-11-2012, 14:43
Spokojnie, zjarałeś bezpiecznik nic więcej nie popsułeś.
Rozbierz to jeszcze raz bez emocji, poszukaj kabli zasilających radio (czerwony to plus, a zółty to plus podtrzymujący pamięć radia) prawdopodobnie one są gdzieś uszkodzone i robi się zwarcie (bo np dotykają do metalowej ramki radia która jest uziemiona)
Znajdziesz przyczyne zwarcie to potem szukaj bezpiecznika. W FAQ w dziale Galant EAxx masz rozpiskę bezpieczników.
tommyc1 - 24-11-2012, 15:02
Kable radiowe oglądałem, wyglądają całkiem w porządku. Wtyczka od anteny ledwo kupy się trzyma, ale ona by chyba nie była powodem całej akcji... sprawdzę jeszcze raz kable-wyciągnę wiązkę ile się da-może głębiej jest coś nachachmęcone.
No i bezpiecznik. Czy takie bezpieczniki są dostępne na stacjach benzynowych czy w galu jakieś specyficzne bardzo?
Tylko dlaczego za każdym razem gdy właczam zasilanie klimatronik jest ustawiony na 25C i klime mimo, że przy wyłaczaniuzasilania są inne ustawienia?
sveno - 24-11-2012, 15:07
tommyc1 napisał/a: | Czy takie bezpieczniki są dostępne na stacjach benzynowych czy w galu jakieś specyficzne bardzo? | standardowe bezpieczniki, do kupienia w supermarkecie i na stacji, wyjmij ten mały schowek po prawej strony kierownicy, pod nim są bezpieczniki, te 3 na dole które są poziomo to rezerwowe bezpieczniki i mogą być na podmiankę.
tommyc1 - 24-11-2012, 15:08
Dzięki!
sveno - 24-11-2012, 15:24
tommyc1 napisał/a: | Tylko dlaczego za każdym razem gdy właczam zasilanie klimatronik jest ustawiony na 25C i klime mimo, że przy wyłaczaniuzasilania są inne ustawienia? | objawy jak po odpięciu aku. W jakim stanie on jest? Jeżeli jest słaby to przy rozruchu spadek napięcia może być taki, że resetuje wszystkie urządzenia, zegarek też pokazuje 1.00?
tommyc1 - 24-11-2012, 15:29
sveno napisał/a: | tommyc1 napisał/a: | Tylko dlaczego za każdym razem gdy właczam zasilanie klimatronik jest ustawiony na 25C i klime mimo, że przy wyłaczaniuzasilania są inne ustawienia? | objawy jak po odpięciu aku. W jakim stanie on jest? Jeżeli jest słaby to przy rozruchu spadek napięcia może być taki, że resetuje wszystkie urządzenia, zegarek też pokazuje 1.00? |
W aku czerwona kropka na znaczniku, ale nie bylo problemu z rozruchem czy cos...
Zegarek nie działa w ogóle, ruszyłem kable i znów klimatronik ma podświetlenie .
Nie działa całe oświetlenie kabiny, nie działa radio, nie ma podświetlenia deski rozdzielczej-świecą tylko wskazówki.
W kabinie wszystkie bezpieczniki wydają sie nienaruszone. Pod maską znalazłem bezpiecznik 4 spalony-to by chyba tłumaczyło brak działania tych wszystkich elementów. Nie działa centralny zamek też, he he, ale do niego bezpiecznik kabinowy jest ok a pod maską nie ma w ogóle
tommyc1 - 25-11-2012, 12:19 Temat postu: FOTEK KILKA Z elektryką się uporałem-bezpiecznik wymieniony i wszystko gra jak ta lala.
Zrobiłem kilka fotek autka na kołach zimowych. Założyłem stalówki 15". Planowałem zakupione felgi wypiaskować i porządnie polakierować na ciemny pomarańcz (z ciemnym fioletem fajnie by wyglądał), ale późno je nabyłem i nie chciałem już dłuzej zwlekać ze zmaną kół na zimowe, więc tylko je z grubsza oczyściłem, miejsca podrdzewiałem przejechałem "hemorojdem" czarnym a brzegi smarknąłem resztkami A71 w sprayu co mi pozostało po poprzednim Galancie.
|
|
|