To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - uszczelki szyb

maniax86 - 21-08-2012, 21:16

krzycho81, ASO Wierzgoń w Rybniku...
DjQuest - 22-08-2012, 11:38

A kto zauważył "luzy" w uszczelkach gdzie wsuwa się szyba ? Jak jest do połowy otwarte okno to szyby "skaczą" na nierównościach. Może też to wina mechanizmu, ale luzy są straszne :(
prosto - 22-08-2012, 12:18

DjQuest, ja zauwazylem, u mnie te uszczelki są w strasznym stanie, sa całe poszarpane(tak ze w te nierownosci w uszczelce dostają sie drobiny pyłu i potem slychac tarcie przy otwieraniu szyby, co z czasem porysuje szybe), uczelki są nierowne, i jakies takie cale brzydkie. z tymze u mnie sprawa troche inna bo samochod nie kupiony z salonu tylko od 1 wlasciciela, gwarancji juz nie ma...a najgorsze to, ze jedna ta uczelka dolna o ktorej mowisz kosztuje w salonie jakos 300 zl !! no kogos po%$balo ;/ a zamiennika poki co nie znalazłem
maniax86 - 22-08-2012, 12:48

DjQuest, szyby mają luzy po otwarciu bo taki jest mechanizm..... w każdym lancerze szyba na nierównościach trochę lata.... poprostu taki jest mechanizm przy szybach i tak być musi...
batman2003 - 13-01-2013, 10:13

czesc,

mam to samo w drzwiach kierowcy.
Samochod wyprodukowany w 2009 roku (model 2010).
Bylem w ASO, Panowie powiedzieli że mogą wziąść fotki i napisać do MMC w ramach gwarancji,
natomiast troche sie boje żeby "Pan Mietek" rozbierał mi drzwi i uczył sie wymieniac uszczelki na moim samochodzie, wiec dałem sobie z tym spokój.

ps. pojderzewam ze po prostu uszczelki sa minimalnie za dlugie i nie maja marginesu aby pracowac przy wysokich temperaturach kiedy moga sie minimalnie rozszerzyc.

GTti - 15-02-2013, 11:07

Również miałem ten sam problem, wszystkie uszczelki boczne były odkształcone. Zostały wymienione w ramach gwarancji. Podobno byłem pierwszym w PL któremu zostały wymienione
tak mi powiedziano w serwisie .. ile w tym prawdy ?! sam nie wiem. Pozdrawiam

maniax86 - 15-02-2013, 11:49

batman2003, czemu od razu Pan mietek"??
Jak mi serwis wymienił tą uszczelkę w ubiegłym roku to do chwili obecnej jest... idelanie równiutka.... nie ma najmniejszych odkształceń.... wiec jak dla mnie to że te uszczelki w ogóle faluja to wina monterów przy samej produkcji auta.... bo gdyby jakośc tych uszczelek była kiepska to ta załozona w ASO też by szybko pofalowała.... a tak sie nie stało...

Beny_s - 21-02-2013, 17:54

Uszczelki można wychodzić, albo wyjeździć. W jednym ASO nie ma takiej możliwości, elementy gumowe..., a w drugim mieliśmy już taki przypadek opiszemy pana firanki i zaprosimy na wymianę.
Przy wymianie nie ma dużego stresu, jak wiedzą jak... :) to bez zdejmowania boczku, tylko listwę dolną "chromowaną" zdejmą i przy okazji wyczyszczą z piasku.

maniax86 napisał/a:
batman2003wiec jak dla mnie to że te uszczelki w ogóle faluja to wina monterów przy samej produkcji auta.... bo gdyby jakośc tych uszczelek była kiepska to ta załozona w ASO też by szybko pofalowała.... a tak sie nie stało...

Prędzej zmienili materiał w międzyczasie i te nowe się nie falują. To tak jak z łańcuchami rozrządu - nowe są podobno grubsze, ale kto będzie wymieniał te cieńsze jeżdżące.... moduł bluetooth też przeszedł upgrade.

maniax86 - 22-02-2013, 08:34

Beny_s, może być tak jak mówisz albo.... były źle spakowane... to znaczy w opakowaniu sie powyginały mocno i po nałożeniu się szybko odkształciły....