Sport - Inne - Teraz czas na Fornalika
Marcin-Krak - 18-10-2012, 09:39
Taki wynik, takie emocje, a tu cisza?
Nie chcę zapeszać - ale widać, że coś się dzieje i to coś w miarę dobrego.
Szału nie ma - ale widać, że drużyna walczy, chce im się, a trener może spokojnie mecz obserwuje - ale są zmiany, są odważne decyzje (Krychowiak, Wszołek od początku, Milik powołany i dostaje szansę gry) - może będzie jakiś chlebek przynajmniej z tej mąki
Kesz - 18-10-2012, 09:48
Mamy tylko prawe skrzydło, Lewy nadal nie lubi Obraniaka, Anglicy na herbatce nie na meczu, trochę biegania jak koty po rozżarzonych fajerkach, brak zawodnika do rozgrywania szybko do przodu...ale generalnie chłopakom się chce i jest szansa z tej grupy wyjść spokojnie.
Marcin-Krak - 18-10-2012, 09:59
Kesz napisał/a: | Lewy nadal nie lubi Obraniaka |
Obraniaka jednak warto trzymać skoro ćwiczymy stałe fragmenty gry Bo ma do tego smykałkę. Ja bym go ustawił na lewym skrzydle, Lewandowskiego dał na cofniętego rozgrywającego - za Obraniaka - tylko kogo za Lewandowskiego? Sobiech jakoś mnie nie przekonuje, Milik to raczej melodia przyszłości, Jeleń ekhm, Brożek .
O wiem - Sikorski ostatnio w sparingu Wisły strzelił 3 bramki
Kesz - 18-10-2012, 10:07
Lewy nie podał Obraniakowi w końcówce. Co do stałych fragmentów Obraniak wykonuje najlepiej. Myślę, że ustawienia 3 z Dortmundu Fornalik nie zmieni. Bardziej troska o obronę, przy stałych fragmentach ile goli tracimy.Bramkarza na przedpolu mamy słabego.Przy golu straconym nasz obrońca uciekł od słupka. Zwróciłeś uwagę jak bronili Anglicy, jeden obrońca zawsze zostawał przy słupku. Wasyl ma serce do walki, ale kilka razy go objechali...
Morfi - 18-10-2012, 11:19
Wychodzi tylko 1 drużyna mamy szanse na grę w barażach, ale ta gra układa się coraz lepiej. Duzo akcji podbramkowych. Oby tak dalej.
Kesz - 18-10-2012, 11:26
Mamy, mamy... na mistrzostwach tez niby mieliśmy...Lato mija, idzie zima niech porobią jakieś porządki w PZPN i jedziemy do Brazylii
yalook - 18-10-2012, 11:51
Kesz napisał/a: | Lato mija, idzie zima niech porobią jakieś porządki w PZPN i jedziemy do Brazylii | ja nie wiem czy ta Brazylia to dobry pomysł... Tam będzie.... Lato
Kesz - 18-10-2012, 13:14
Tam jest cały czas lato
gzesiolek - 18-10-2012, 13:59
Jestem daleki od zachwytow...
Na pewno sa plusy:
- chcialo im sie
- wygrywalismy fizycznie
- wygralismy srodek pola poza ostatnimi 10min
- gra wiecej niz 1-2 graczy w akcji (tzn. sa sprinty zawodnikow bez pilki)
Ale ale...
- Anglikom sie nie chcialo
- a jak strzelili bramke to jedynie pilnowali przesuwania sie w formacjach i zeby sie specjalnie nie zmeczyc...
- bramke zawdzieczamy bledowi bramkarza
- nadal nie mamy zmiennikow (ale wroci Kuba i Rybus i bedzie nieco lepiej)
Co do Obraniaka to na skrzydlo sie nie nadaje... nie przy aktualnym stylu gry... on wrecz powinien grac dalej niz blizej od ofensywnej bramki, bo on powinien z Krychowiakiem rozrzucac nasze szybkie ataki, zwlaszcza po przechwycie i wchodzic na drugie tempo... w drugiej polowie wlasnie bardziej byl pod gra nie uciekal do przodu, tylko przyjmowal, obracal sie z pilka i dokladnie dogrywal... Inna sprawa, ze mu Angole specjalnie nie przeszkadzali... szkoda ze sie Hartowi chcialo choc troche bo by ladna bramka po strzale Ludo wpadla...
Kesz - 18-10-2012, 14:13
Podali gdzieś, że Anglicy na proszkach byli. W dniu odwołania meczu byli pobudzeni kofeiną, później dostali proszki na sen co ich trzyma pewnie... do dziś. Można było wygrać, była okazja wyśmienita.
Marcin-Krak - 18-10-2012, 15:13
Ja wolę żeby nas nie było na MŚ - tylko żeby ktoś sensowny został Prezesem PZPN i jeśli drużyna będzie szła w dobrym kierunku - co chyba wszyscy tutaj stwierdzić muszą, że ma miejsce obecnie, to trener zostanie i będzie mógł spokojnie na Euro 2016 przygotować drużynę
Kesz - 18-10-2012, 17:55
Byłoby fajnie, ale tyle czekać, będę już stary. Z kolei te ME to będą chyba w całej europie, czy "cuś takiego", że nie doprowadzać do ruiny jednego kraju
swinks_UK - 18-10-2012, 19:57
Oglądanie meczu z komentarzem ITV1 i potem studio z Roy'em Keane'm i Garrethem Sothgate'em było całkiem zabawne.
Co ciekawe wszyscy w studio zgodzili się, ze Obraniak był klasą w sobie, a skrzydłowi raczej nie potrafili czytać jego zagrań ze szczęściem dla Anglii. Potem Garry Lineker w komentarzu dla BBC, też jako najlepszego gracza w PL wyróżnił Obraniaka.
Kesz - 18-10-2012, 20:19
Gra w silnej lidze od lat ot i to wszystko.
Marcin-Krak - 18-10-2012, 21:14
swinks_UK napisał/a: | Co ciekawe wszyscy w studio zgodzili się, ze Obraniak był klasą w sobie, a skrzydłowi raczej nie potrafili czytać jego zagrań ze szczęściem dla Anglii. Potem Garry Lineker w komentarzu dla BBC, też jako najlepszego gracza w PL wyróżnił Obraniaka. |
Czytam polskie gazety - Piszczek i Obraniak jedni z najsłabszych ...
Czytam angielskie media - jedni z najlepszych
Oglądałem mecz i swoje widziałem - nie wiem czego u nas oczekuje się od Piszczka że będzie wszystko za wszystkich robił
|
|
|