To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - CUSTOMWAGEN czyli OCTAVIA RS KOMBI

custom - 04-09-2012, 20:59

Cytat:
256mm?? takie jak w przedliftowym galancie?? :shock: :shock:

dokładnie a przód 312mm :twisted:

danino88 - 04-09-2012, 22:06

aa to tylne... to co innego :P
custom - 18-09-2012, 09:22

Tak jak obiecałem kilka aktualnych zdjęć

custom - 15-10-2012, 21:05

mały update

Sprawdzając zawór DV ( znając jego awaryjność ) doszukałem się uszkodzonego przewodu odmy ( też standard ) więc trzeba było przeszukać temat i zrobić zakupy.
Cena w aso generalnie za duża jak na to co sprzedają i wtedy na pomoc przyszedł EBAY
Wymieniona odma wygląda tak

po małych przeróbkach 2 osłon silnikowych ( trzeba dociąć ) bo nowa odma jest dość gruba

stara odma

zawór DV wymieniony na podobno mocniejszy 06a145710n ( audi s3 )profilaktycznie stary 06a145710p w bdb stanie

robertdg - 15-10-2012, 21:40

custom napisał/a:
zawór DV wymieniony na podobno mocniejszy 06a145710n
Ten z literką N na końcu ma sztywniejszą spręzynę i mozna go bardziej "pompować" :P
custom - 11-07-2013, 23:20

mały update :D

na zime octa dostała felgi stalowe oczywiście 16cali i nowe opony Pirelli Snowcontrol Serie 3 W210 - naprawdę fajne oponki
wymieniono olej VALVOLINE 5W50 z filtrami i nałożyłem powłokę kwarcową

Nadeszło lato
powłokę kwarcową udało się usunąć apc i cleanerem, IPA i poszły woski na karoserie

z modów :badgrin:
miałem naderwane złącze elastyczne więc dziś mi wyspawano i założono dowpipe 2.5 cała na wzmacnianym złączu z peszlem chyba niemieckiej firmy hydra - w trakcie testów :twisted:
Wczoraj założyłem tylne tuleje przednich wahaczy z audi TT ( pełne ) z LEMFORDER i zrobiłem pełną geometrie--> jest sztywnej ale jest poprawa w prowadzeniu trochę czuć koleiny ale modn na +

Jak się uda to załączę zdjęcia

dalej w planach
1. TIP --> może coś więcej
2. Wygłuszenie drzwi , dystans mdf ( kompletuje sprzęt )