To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Red&Graphite LANCER 1.3 GL 1998 [CK1A] - Cancer from OSW

drexvs - 12-04-2014, 16:37

Przepiękne felgi.
Instru - 29-03-2016, 19:23

Edit.

[ Komentarz dodany przez: Piwor: 30-03-2016, 00:28 ]
To nie miejsce na ogłoszenia. Mimo wszystko.

MManiak - 29-03-2016, 19:34

... a jest to moje marzenie :( Szkoda, że z każdym rokiem tych samochodów ubywa. Cóż, mam nadzieję, że będzie śmigał po niebieskich, równych, jak stół autostradach. ;)
Instru - 29-03-2016, 19:39

Dokładnie: ten samochód to moje spełnione marzenie, z którym teraz muszę się rozstać. Cóż, rude jest niewybaczalne... Łezka w oku się kręci...
Instru - 29-03-2016, 20:25

https://www.youtube.com/watch?v=8I2dy8ws5tk
Tutaj filmik przedstawiający stan tego auta i odpalanie - bo zdaję sobie sprawę z tego, że zdjęcia to zawsze zbyt mało.

Instru - 31-03-2016, 00:09

Autko odjechało. Mam nadzieję, że udało mi się je oddać w dobre ręce - ponoć nowy właściciel ma ojca blacharza i ponoć "nie takie rzeczy robili". Oddałem w cenie oferowanej mi przez pewien autozłom, właśnie w nadzieji, że komuś uda się jeszcze sprawić by jeszcze trochę pojeździł. Mam dostać wiadomość o tym czy się udało czy nie. Jestem przeszczęśliwy, że nie musiał pójść tam gdzie przerobiliby go na żyletki. A zarazem smutny, że się z nim rozstałem.
Napiszę niebawem jeszcze czy uda się nowemu właścicielowi go odratować. Mimo wszystko szkoda, że nie udało mi się do dziś wykonać na nim jakiegoś artystycznego malowania aerografem w moim stylu (a pomysłów był mnóstwo), ale z drugiej strony jeszcze bardziej szkoda byłoby mi tego aerografu i pracy w to włożonej.

PS: Dla niewtajemniczonych: tam wyżej pisałem o tym, że pojechałem nim na przegląd gdzie okazało się, że podłoga jest tak skorodowana, że raczej nie nadaje się do odratowania i że oddam w dobre ręce, ale jakiś "życzliwy" moderator rozkazał umieścić to w dziale sprzedam, który jest "zamknięty do odwołania" :)

mkm - 31-03-2016, 20:16

Instru napisał/a:
ponoć nowy właściciel ma ojca blacharza i ponoć "nie takie rzeczy robili". Oddałem w cenie oferowanej mi przez pewien autozłom, właśnie w nadzieji, że komuś uda się jeszcze sprawić by jeszcze trochę pojeździł.

na razie udało się sprawić, że trafił na portal ogłoszeniowy z ceną ponad 1700 :roll:

lobuzek - 03-04-2016, 21:33

Znaczy się szybko go zrobili :shock:
Instru - 04-04-2016, 18:20

"Nadzieja jest matką głupich". Może dla jasności przepiszę post z innego tematu na ten temat:
Mitsumaniaki,
Mam nadzieję, że piszę we właściwym temacie. Piszę w celu ostrzeżenia potencjalnych zainteresowanych. Spotkała mnie ostatnio dosyć niemiła sytuacja: okazało się, że mój Lancer z 98 roku nie przejdzie przeglądu: skorodowana podłoga raczej nie możliwa do odratowania dla przeciętnego człowieka, podłużnica przegnita na wylot. Diagnosta powiedział mi: "jakby Ci to ktoś pospawał to podbiję Ci ale to wytrzyma Ci jakiś rok i zgnije w innym miejscu".

Jako, że żal mi go było oddawać na złom postanowiłem wystawić go jako w całości z przeznaczeniem na części za symboliczną cenę. Uczciwie opisałem stan samochodu podkreślając, że raczej nie nadaje się do dalszego użytku. Poniżej link do mojego (wygasłego już) ogłoszenia:
http://olx.pl/oferta/mits...D5-IDeN7f7.html

Nie musiałem długo czekać, zadzwonił telefon, gościu zdecydowany, że chce go kupić pomimo moich zapewnień, że jest naprawdę bardzo kiepsko jeśli chodzi o podwozie. Mówi, że jego tata to blacharz z 40-letnim doświadczeniem i on sobie to zrobi. Zdziwiło mnie, że nawet nie bardzo chciał sprawdzać spodu pomimo, że oferowałem mu taką możliwość. Iskierka nadzieji się we mnie zaświeciła, że ktoś może odratuje to autko. Zanim przyjechał wjechałem autem na kanał by pokazać mu co gdzie i w jakim stanie to jest, żeby był świadomy co bierze. Przyjechał gostek, 20lat z ekipą rówieśników. Wszedł pod auto, powiedział, że "grubo, ale nie takie rzeczy się z ojcem robiło". Odpalił auto, zjechał nim z kanału i bez dalszego gadania przystąpił do spisywania umowy. Mówię mu w tym czasie co jeszcze mu dolega (stabilizator do wymiany, amortyzatory już słabe, pęknięty zderzak), ale powiedział tylko "to są detale". Umowa spisana, auto sprzedane w cenie jak na złomie. Zanim odjechał prosiłem go by dał znać czy uda mu się odratować Lancera.

Na następny dzień zobaczyłem na OLXie mojego Lancera wystawionego w cenie 1790zł jako "Ogólny stan techniczny i wizualny idealny. Auto od 10 lat w rękach jednego właściciela". Ani jedno ani drugie ani trzecie nie jest prawdą. Gdzie poprzedniego dnia to samo auto wystawione było jako szrot na części, a 10 lat to nawet ja razem z poprzednim właścicielem w sumie go nie użytkowaliśmy. I oczywiście ani słowa o "bolączkach".
http://olx.pl/oferta/mits...html#382e8c22e7

Przegląd kończy się 07.05, ubezpieczenie 24.04. Ktoś kto go kupi w najlepszym wypadku na przeglądzie usłyszy "auto nadaje się na złom". W najgorszym: gościu mógł w jakiś sposób zakitować tą podłużnicę i nie muszę mówić czym takie coś grozi.

Piszę to by trafiło to do kogoś potencjalnie zainteresowanego kupnem. Może zaoszczędzi czas i paliwo, a może zaoszczędzi te 1790zł nie kupując auta bomby.

Prośba do moderatorów: jeśli uważacie, że ten temat powinien być w innym dziale, bardzo proszę o przeniesienie.

Cytat:
Znaczy się szybko go zrobili

Ba! Bardzo szybko zrobili z niego stan idealny techniczny i wizualny. Nawet gratis dopisali harmonogram napraw prowadzony od 2009-2012 i sprawili, że 10lat było w jednych rękach, choć nawet ja ze swoim poprzednim właścicielem tyle w sumie go nie mieliśmy. Cudotwórcy.

Hugo - 04-04-2016, 20:28

Jednak to kraj idiotów!
Instru - 06-04-2016, 09:59

Hugo napisał/a:
Jednak to kraj idiotów!

Mówisz tu także o mnie?

Hugo - 06-04-2016, 14:04

Instru napisał/a:
Mówisz tu także o mnie?
Absolutnie nie. Mówię o tym cymbale, który kupił go od Ciebie i wystawił jako idealnego...
kicia - 22-04-2016, 09:11

witam , hmmm czyli ja zaczynam od tego samego pułapu hmmm lancer 1998 1,3 z niemiec z carizmą sie porzegnałam i teraz od podstaw :roll: i nie wiem od czego zacząć bo ciężko cokolwiiek dostać....propozycje........ kolor grafitowo czarny ma być wyjątkowy zaczynam napewno od ładnej felgi alu 15 hmmm i dalej ........