To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Komputery, RTV, AGD, Komorki - Co sądzicie o tym telewizorku :):)

Chooper - 05-01-2007, 20:40

w sumie to podepnę się do tematu.

Jakie LCD 32" (ew. 35") z barierą cenową DO 4k PLN możecie polecić?

osobiście składniam się ku Samsungowi lub JVC

ale może macie jakieś godne polecenia modele

Anonymous - 07-01-2007, 13:21

deenbe napisał/a:
pluszaki z dziecinstwa, wiaza sie z nimi mile wspomnienia
, no niezle :shock: , może trochę wiecej szczegółów :mrgreen:
akbi - 08-01-2007, 16:19

Cytat:
Jakie LCD 32" (ew. 35") z barierą cenową DO 4k PLN możecie polecić?

Polecam tego Panasonica LCD 32": http://www.panasonic.pl/oferta.php?prod=3163

ale jeszcze bardziej polecałbym Ci nie LCD a tą 37" plazmę: http://www.panasonic.pl/oferta.php?prod=3206

Jak byś się zdecydował, to cenę coś ok 4K byłbym w stanie Ci załatwić.

Anonymous - 08-01-2007, 17:27

z lcd-ekami jest tak ze matryce i tak w koncu robi albo lg albo inna koreanska franca :D
ja jakbym szukal lcd lub plazmy (a moze akbi niedlugo sie do ciebie usmiechne) szukalbym z full HD oraz taki ktory "prawie" doskonale odzwierciedla czern.

krzysio1972 - 08-01-2007, 17:45

arturro napisał/a:
ja jakbym szukal lcd lub plazmy (a moze akbi niedlugo sie do ciebie usmiechne) szukalbym z full HD oraz taki ktory "prawie" doskonale odzwierciedla czern.

W Polsce FullHD to dostepnych jest tylko kilkanascie modeli , ceny od 6kpln i nie mniejsze niz 37''
Jak chcesz miec "prawie" doskonala czern to crt, a o lcd to wogole zapomnij, chyba, ze poczekasz rok-dwa.

akbi - 08-01-2007, 17:54

arturro napisał/a:
a moze akbi niedlugo sie do ciebie usmiechne)

Zapraszam, tylko żebyś znowu sprzętu koleżance nie oddał :mrgreen:

Anonymous - 08-01-2007, 18:09

akbi napisał/a:
arturro napisał/a:
a moze akbi niedlugo sie do ciebie usmiechne)

Zapraszam, tylko żebyś znowu sprzętu koleżance nie oddał :mrgreen:

to wez i wez :D
koledze napewno bym nie oddal.
krzysio zdaje sobie z tego sprawe dlatego nie nastapi to za szybko.

Anonymous - 08-01-2007, 18:21

krzysio1972 napisał/a:
W Polsce FullHD to dostepnych jest tylko kilkanascie modeli , ceny od 6kpln i nie mniejsze niz 37''

sa 32 cale fullhd

piotras - 08-01-2007, 20:50

Na LCD tez jest ok czerń. Jest taki model samsunga 40" kosztuje chyba cos około 13 tysi i z tego co wiem jet to wyświetlacz LED. Chodzi mi o TEN model. Widziałem jak to działa i powiem że jest to jakość Plazmy w wykonaniu LCD (tak go kwalifikują jako LCD chociaż ekran ma LED). Jezeli chodzi o odwzorowanie kolorów to jest super a czerń tez jest b.dobra (jak w CRT). Ja się chyba wstrzymam bo Mitsubishi już wystrugało TV laserowy (cena 52" ma być taka jak tej samej wielkości plazmy). Planują rozpoczęcie sprzedaży tego typu TV pod koniec 2007r. Myśle ze za rok te wszystkie LCD i inne wynalzaki bedą sporo tańsze. A jak narazie mój faworyt jezeli chodzi o stosunek jakość/cena to ten model.
Anonymous - 08-01-2007, 21:09

lcd w technologi led hmm ciekawe jak to dziala bo niby albo lcd albo led, chyba ze to jakies podswietlenie led zamiast jarzeniowek
piotras - 08-01-2007, 21:31

Napisałem przeca że kwalifikują to u siebie jako LCD (może chodzi o taką nazwe marketingową) ale panel jest LEDowy. Jak rozmawiałem z jednym typkiem to powiedział że to następna generacja paneli LCD. Mysle że w tym natłoku nowinek technologicznych sami producenci zaczynają się mylić co do nazewnictwa. Wiecej na temat LED (OLED) tutaj. Mysle że na takiej zasadzie działa ten TV samsunga
Anonymous - 08-01-2007, 21:47

no i wszystko sie teraz wyjasnilo;](po przeczytaniu kilku watkow na hdtvpolska.com)

ta technologia LED to podswietlenie LED a podany przez ciebie w linku 40calowy samsung OLED to prototyp i nie ma nic wspolnego z LCD(ekran cieklokrystaliczny) z podswietleniem LED. OLED dopiero ma wejsc do sprzedazy

piotras - 08-01-2007, 23:34

No dobra a ten za 13 tysi do którego podałem linka. Na stronie samsunga jest napisane - telewizor LCD technologia LED. Sam widziałem go jak był włączony i jest to jak dla mnie połączenie zalet plazmy+lcd. Obraz jest naprawde dobry a poziom czerni taki że myslałem na początku z daleka ze to plazma
EDIT
Ok przewrtowałem troche sieci i faktycznie chodzi o podswietlanie co nie zmienia faktu ze obraz ma bardzo ładny. Ciekawe czy wogóle w takim razie te OLEDy zdążą wejść (ten artykuł z linku jest chyba z koncówki 2005r) skoro mitsu startuje juz z tematem TV laserowych.

Anonymous - 09-01-2007, 21:43

troche poczytalem na tej stronce http://www.plazma-lcd-fakty.pl/ i sie zastanawiam dlaczego ludzie kupuja lcd :?
Grześku - 09-01-2007, 23:12

arturro napisał/a:
i sie zastanawiam dlaczego ludzie kupuja lcd

bo mają wybór to raz, dwa - odnoszę wrażenie że ta strona ma "sponsora". Mieszają fakty z ogólnikami i promują plazmę.
Żeby nie było że faworyzuje:
kupiłem LCD z dwóch powodów:
- mniejsze zużycie energii elektrycznej
- na 100% nic mi się nie odciśnie (wypali) na matrycy

Dla mnie to wystarczające powody.
A jeżeli ktoś woli plazmę to nie będę z tego powodu rzucał pianą. Mamy wolny rynek ...

a gdybym teraz miał kupować to bym poczekał do jesieni, w połowie tego roku mają pojawić się w sklepach LED TV - kombinacja samych pozytywów i z plazmy i z LCD, czerń, kontrast, prąd, itp itd.
Cena zapewne nie będzie rewelacyjna ale taki odbiornik posłuży długie lata.