Nasze Miśki - Czerwony...Szybszy; )
m6riano - 12-09-2012, 17:51
W Warszawie ok400zł razem z paskiem na przednią szybe
deejay - 12-09-2012, 21:10
czubekxx napisał/a: | Bartek poczarował też coś przy cewkach, fajkach i świecach i autko zdecydowanie przestało poszarpywać przy większym obciążeniu...
Wielkie dzięki |
Hehe pasta czyni cuda co ?
czubekxx - 12-09-2012, 22:42
deejay napisał/a: | Hehe pasta czyni cuda co ? |
czyni, czyni
m6riano napisał/a: | W Warszawie ok400zł razem z paskiem na przednią szybe |
więc w Piotrkowie powinno być teoretycznie trochę taniej, trzeba się zorientować przy najbliższej okazji...
teraz tydzień urlopu i niestety autko zostaje pod chmurką, a ja przesiadam się do samolotu...
czubekxx - 01-10-2012, 12:40
Czas zabrać się za przygotowanie autka do zimy...w związku z tym mam kilka dylematów:
1. Konserwacja podwozia - chciałem to zrobić samemu, ale we Wrocku nie mam gdzie, a godz. w warsztacie samoobsługowym kosztuje ok.30zł, więc postanowiłem rozejrzeć się za warsztatem, który robi takie rzeczy...znacie może kogoś godnego polecenia we Wrocku?
Dzwoniłem do Bzomy ze Żmigrodzkiej, bo znalazłem w necie kupon z Grupera na konserwację podwozia za 169zł...jak się okazało kupon z zeszłego roku...normalnie u nich taka przyjemność 349zł...
2. Chciałbym porządnie zabezpieczyć lakier, macie jakieś sprawdzone woski czy pasty polerskie, które nadawałyby się do czerwonego lakieru? W necie znalazłem taki wosk:
http://showcarshine.pl/11...mikrofibry.html
....do tego myślałem jeszcze o paście polerskiej tego samego producenta. Na jakimś forum widziałem efekt pracy tymi kosmetykami właśnie na czerwonym lakierze...wyglądało to ładnie
3. Macie jakieś pomysły na wyeliminowanie trzeszczenia plastików we wnętrzu? Po sprowadzeniu w aucie było idealnie cicho, teraz odzywa się gdzieś fotel i gdzieś tam czasem coś zatrzeszczy na dziurach.
Czytałem, że to standard w autach sprowadzonych z Niemiec. Podobno to efekt podróżowania po naszych, a nie niemieckich drogach i po prostu auto zaczyna przez to dawać znać o sobie...używał ktoś do tego silikonu w spreyu? Podobno pomaga...
Hugo - 01-10-2012, 14:53
czubekxx napisał/a: | normalnie u nich taka przyjemność 349zł... | Cos za tanio... czubekxx napisał/a: | używał ktoś do tego silikonu w spreyu? Podobno pomaga... | Ja próbowałem już wszystkiego, również silikonu w sprayu. Pomaga, ale na krótko, do czasu aż nie odparuje. Najlepszy efekt daje przyklejenie na stykach elementów taśmy parcianej (to taka taśma, którą są owinięte wiązki kabli np. pod deską rozdzielczą). Jednak z trzeszczeniem nie wygrasz w 100%. Pamiętaj o jednym "japońskie wnętrze musi trzeszczeć". Lepiej nie zaczynaj tej walki. U mnie było tak samo, jak go przywiozłem z Berlina to jechało się jak nowym autem, po 0,5 roku tu i tam zaczęły się pojawiać trzaski i piski, mało tego mam większe felgi niż Ty, obniżone zawieszenie, jeżdżę już 3,5 roku po naszych "drogach", więc pewnie jeszcze bardziej u mnie trzeszczy.
http://allegro.pl/tasma-i...2681928723.html
czubekxx - 01-10-2012, 22:16
349zł za samo podwozie i nadkola...bez profili zamkniętych...myślicie, że mało?
Muszę się w takim razie zaopatrzyć w taką taśmę i silikon i trochę powalczyć ze środkiem...
Hugo napisał/a: | Jednak z trzeszczeniem nie wygrasz w 100% |
jedyna rada: radio głośniej i po sprawie....?
A czy podczas przyciemniania szyb konieczne jest rozbieranie boczków drzwi? Nie chciałbym żeby po tym zabiegu boczki również zaczęły się odzywać....
Co myślicie o tym wosku z linka wyżej? Będę wdzięczny za opinie i rady.
deejay - 01-10-2012, 22:24
czubekxx napisał/a: | 349zł za samo podwozie i nadkola...bez profili zamkniętych...myślicie, że mało? |
Pożądna konserwacja to koszt ok 500 zł z profilami i wszystkimi wnękami .
czubekxx - 01-10-2012, 22:35
w BZOMIE za konserwację z profilami wołają ok 600-700zł, czyli trochę drogo...
deejay - 01-10-2012, 22:49
Sam materiał ok 150 zł
Na kombi trzeba min 5 puszek konserwacji i ok 3 puszek wosku do profili zamkn. razem ok 8 litrów
czubekxx - 01-10-2012, 22:56
Bartek, znasz może kogoś z Wrocka, kogo mógłbyś mi polecić? Sam u siebie w ogóle robisz takie rzeczy?
deejay - 01-10-2012, 22:57
czubekxx napisał/a: | Sam u siebie w ogóle robisz takie rzeczy? |
Wiesz ze tak
Hugo - 02-10-2012, 07:49
czubekxx napisał/a: | ok 600-700zł | Normalna cena.
czubekxx - 02-10-2012, 23:26
deejay napisał/a: | Wiesz ze tak |
W takim razie poproszę jakąś promocyjną cenę na PW i od razu kartę stałego klienta, co bym jakieś rabaty miał na przyszłość
Podwozie trzebaby umyć raczej przed taką konserwacją?
booohal - 03-10-2012, 14:39
czubekxx,
Na zimę: porządnie umyć auto. (jeżeli jakieś szersze wieści w tym temacie chcesz zdobyć to zapraszam na PW lub kosmetykaaut.pl lub detailingclub.pl)
Dobrze odtłuścić. (alkohol izopropylowy (15zł 1ltr w elektronicznym) z wodą destylowaną w stosunku 1:1)
Wosk Collinite 476s. Dwie cieniutkie warstwy.
I na całą zimę uszczelniony lakier masz.
czubekxx - 04-10-2012, 22:07
booohal
a co myślisz o wosku z linku kilka postów wyżej?
|
|
|