To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Czerwony...Szybszy; )

m6riano - 12-09-2012, 17:51

W Warszawie ok400zł razem z paskiem na przednią szybe
deejay - 12-09-2012, 21:10

czubekxx napisał/a:
Bartek poczarował też coś przy cewkach, fajkach i świecach i autko zdecydowanie przestało poszarpywać przy większym obciążeniu...
Wielkie dzięki

Hehe pasta czyni cuda co ? :P :wink:

czubekxx - 12-09-2012, 22:42

deejay napisał/a:
Hehe pasta czyni cuda co ?

czyni, czyni :P

m6riano napisał/a:
W Warszawie ok400zł razem z paskiem na przednią szybe

więc w Piotrkowie powinno być teoretycznie trochę taniej, trzeba się zorientować przy najbliższej okazji...
teraz tydzień urlopu i niestety autko zostaje pod chmurką, a ja przesiadam się do samolotu... :? :roll:

czubekxx - 01-10-2012, 12:40

Czas zabrać się za przygotowanie autka do zimy...w związku z tym mam kilka dylematów:
1. Konserwacja podwozia - chciałem to zrobić samemu, ale we Wrocku nie mam gdzie, a godz. w warsztacie samoobsługowym kosztuje ok.30zł, więc postanowiłem rozejrzeć się za warsztatem, który robi takie rzeczy...znacie może kogoś godnego polecenia we Wrocku?
Dzwoniłem do Bzomy ze Żmigrodzkiej, bo znalazłem w necie kupon z Grupera na konserwację podwozia za 169zł...jak się okazało kupon z zeszłego roku...normalnie u nich taka przyjemność 349zł... :?
2. Chciałbym porządnie zabezpieczyć lakier, macie jakieś sprawdzone woski czy pasty polerskie, które nadawałyby się do czerwonego lakieru? W necie znalazłem taki wosk:

http://showcarshine.pl/11...mikrofibry.html

....do tego myślałem jeszcze o paście polerskiej tego samego producenta. Na jakimś forum widziałem efekt pracy tymi kosmetykami właśnie na czerwonym lakierze...wyglądało to ładnie :)
3. Macie jakieś pomysły na wyeliminowanie trzeszczenia plastików we wnętrzu? Po sprowadzeniu w aucie było idealnie cicho, teraz odzywa się gdzieś fotel i gdzieś tam czasem coś zatrzeszczy na dziurach.
Czytałem, że to standard w autach sprowadzonych z Niemiec. Podobno to efekt podróżowania po naszych, a nie niemieckich drogach i po prostu auto zaczyna przez to dawać znać o sobie...używał ktoś do tego silikonu w spreyu? Podobno pomaga... :?

Hugo - 01-10-2012, 14:53

czubekxx napisał/a:
normalnie u nich taka przyjemność 349zł...
Cos za tanio...
czubekxx napisał/a:
używał ktoś do tego silikonu w spreyu? Podobno pomaga...
Ja próbowałem już wszystkiego, również silikonu w sprayu. Pomaga, ale na krótko, do czasu aż nie odparuje. Najlepszy efekt daje przyklejenie na stykach elementów taśmy parcianej (to taka taśma, którą są owinięte wiązki kabli np. pod deską rozdzielczą). Jednak z trzeszczeniem nie wygrasz w 100%. Pamiętaj o jednym "japońskie wnętrze musi trzeszczeć". Lepiej nie zaczynaj tej walki. U mnie było tak samo, jak go przywiozłem z Berlina to jechało się jak nowym autem, po 0,5 roku tu i tam zaczęły się pojawiać trzaski i piski, mało tego mam większe felgi niż Ty, obniżone zawieszenie, jeżdżę już 3,5 roku po naszych "drogach", więc pewnie jeszcze bardziej u mnie trzeszczy.
http://allegro.pl/tasma-i...2681928723.html

czubekxx - 01-10-2012, 22:16

349zł za samo podwozie i nadkola...bez profili zamkniętych...myślicie, że mało?
Muszę się w takim razie zaopatrzyć w taką taśmę i silikon i trochę powalczyć ze środkiem...
Hugo napisał/a:
Jednak z trzeszczeniem nie wygrasz w 100%

jedyna rada: radio głośniej i po sprawie....? 8)
A czy podczas przyciemniania szyb konieczne jest rozbieranie boczków drzwi? Nie chciałbym żeby po tym zabiegu boczki również zaczęły się odzywać.... :?
Co myślicie o tym wosku z linka wyżej? Będę wdzięczny za opinie i rady.

deejay - 01-10-2012, 22:24

czubekxx napisał/a:
349zł za samo podwozie i nadkola...bez profili zamkniętych...myślicie, że mało?

Pożądna konserwacja to koszt ok 500 zł z profilami i wszystkimi wnękami .

czubekxx - 01-10-2012, 22:35

w BZOMIE za konserwację z profilami wołają ok 600-700zł, czyli trochę drogo...
deejay - 01-10-2012, 22:49

Sam materiał ok 150 zł
Na kombi trzeba min 5 puszek konserwacji i ok 3 puszek wosku do profili zamkn. razem ok 8 litrów

czubekxx - 01-10-2012, 22:56

Bartek, znasz może kogoś z Wrocka, kogo mógłbyś mi polecić? Sam u siebie w ogóle robisz takie rzeczy?
deejay - 01-10-2012, 22:57

czubekxx napisał/a:
Sam u siebie w ogóle robisz takie rzeczy?

Wiesz ze tak :wink:

Hugo - 02-10-2012, 07:49

czubekxx napisał/a:
ok 600-700zł
Normalna cena.
czubekxx - 02-10-2012, 23:26

deejay napisał/a:
Wiesz ze tak :wink:

W takim razie poproszę jakąś promocyjną cenę na PW i od razu kartę stałego klienta, co bym jakieś rabaty miał na przyszłość :wink:
Podwozie trzebaby umyć raczej przed taką konserwacją?

booohal - 03-10-2012, 14:39

czubekxx,
Na zimę: porządnie umyć auto. (jeżeli jakieś szersze wieści w tym temacie chcesz zdobyć to zapraszam na PW lub kosmetykaaut.pl lub detailingclub.pl)
Dobrze odtłuścić. (alkohol izopropylowy (15zł 1ltr w elektronicznym) z wodą destylowaną w stosunku 1:1)
Wosk Collinite 476s. Dwie cieniutkie warstwy.
I na całą zimę uszczelniony lakier masz.

czubekxx - 04-10-2012, 22:07

booohal

a co myślisz o wosku z linku kilka postów wyżej?