Zloty i Spoty - ZLOT 2013 - dyskusja
szuwar - 05-09-2012, 19:09
pamar napisał/a: | szuwar napisał/a:
dać zapytanie na portalu przetargowym
Popieram, świetny pomysł! |
mogę się tym zająć, mam firmowy abonament, bez kosztów mogę dodać zapytanie, ale potrzebuje ramy przedsięwzięcia i nasze wymogi, i tu zwracam się do organizatorów poprzednich zlotów o podpowiedzi co powinno się znaleźć w zapytaniu ...
Misiek :) - 05-09-2012, 19:27
Napewno musi być możliwośc zamknięcia ośrodka tylko dla Nas, parking i baza noclegowa omówione wcześniej (200 aut i 400 miejsc to minimum), ceny nie mogą być komiczne, musimy mieć możliwość postawienia naszych sponsorów (nie wiadomo ile będzie budek/stoisk/namiotów ale napewno mmc będzie miało swoje, czy to japani czy kto inny).
Pokoje muszą zapewniać minimum komfortu (czytaj nie stodoła), musi być możliwość zrobienia konkursów, jakiś plac. Również fajnie jak by było miejsce na dyskotekę/ognisko
Bartek - 05-09-2012, 19:43
Dorzucę mały wymóg, który na Wawrzce przez 2 lata cudem nie był potrzebny - miejsce dla ludzi gdy bangla deszcz......
Oba ostatnie Zloty miałyby o 180 st. inne recenzje gdyby nie cudna pogoda.....a to koniec sierpnia - deszcz się zdarzyć może padający 3 dni bez przerwy.....
vendetta - 05-09-2012, 20:40
Bartek napisał/a: | Dorzucę mały wymóg, który na Wawrzce przez 2 lata cudem nie był potrzebny - miejsce dla ludzi gdy bangla deszcz......
Oba ostatnie Zloty miałyby o 180 st. inne recenzje gdyby nie cudna pogoda.....a to koniec sierpnia - deszcz się zdarzyć może padający 3 dni bez przerwy..... |
A nie zgodzę się Na obydwu zlotach mieliśmy namioty (za które swoją drogą oddzielnie płaciliśmy). W 2011 był to duży namiot żywca na polu ogniskowym a w tym roku były to dwa mniejsze namioty przy dyskotece, które się zresztą przydały bo padało
Bartek - 05-09-2012, 21:10
Oki, nie czepiam się - Żywiec pokazał co warte są namioty mocno oddalone od "serca" Zlotu.
Masz rację vendetta, ale uważam, że takie namioty to minimum o którym trzeba pamiętać przy rozmowach z ośrodkiem, bo mało kto z nas ma taki namiot wśród wyposażenia biwakowego - ja mam 6 osobowy max
vendetta - 05-09-2012, 21:28
Bartek napisał/a: | namioty to minimum o którym trzeba pamiętać przy rozmowach z ośrodkiem |
zgadzam się całkowicie, potrzebne miejsce w przypadku braku pogody - namiot lub jakaś sala (w której mogłaby się odbywać impreza, więc wjechać sprzęt nagłośnienie itd)
szuwar - 06-09-2012, 10:30
Postaram się do piątku zamieścić ogłoszenie, bo strasznie napięty grafik mam w tym tygodniu .... i zobaczymy jaki odzew
[ Dodano: 06-09-2012, 11:27 ]
Tak na szybko, wyznaczyć takie ramy : ??
Poszukujemy ośrodka do zorganizowania imprezy – Zlotu Miłośników Mitsubishi w dniach 30.08.2013-01.09.2013r.
Nasze wymagania:
-Parking na minimum 200 aut
-Baza Noclegowa minimum 400 miejsc
-Miejsce na rozstawienie namiotów sponsorów, hamowni itp.
-Wyznaczone miejsce, boisko na przeprowadzenie atrakcji, konkurencji sportowych.
-Możliwość rozstawienia dużego namiotu, lub miejsce do zabawy przy niesprzyjającej aurze.
-Mile widziane miejsce na ognisko lub inne atrakcje które będą brane pod uwagę.
-Proszę o przesłanie oferty z podaniem ceny za osobę/dobę lub za pokój/domek na dobę.
sveno - 06-09-2012, 13:01
wiecie co? Ja się mogę podjąć organizacji zlotu o ile uważacie, że się do tego nadam, no i znajdzie się ktoś do pomocy.
Dzwoniłem właśnie do Bałtowa (jako że to moje okolice) i trochę lipa, termin mają wolny, miejsca na auta, namioty, hamownie, ognisko itp. jest pod dostatkiem, ale z bazą noclegową nie jest wesoła. Sam ośrodek dysponuje około setką miejsc, obok jest hotel (odległość 500m) czekam na info ile on może pomieścić osób, Pani powiedziała także, że w okolicy jest pełno gospodarstw agroturystycznych, ale to chyba nas nie urządza.
Gdyby∂cie wiedzieli o jakimś fajnym ośrodku w promieniu do 100km od Krakowa lub Iłży (moje rodzinne okolice gdzie często bywam) to możemy coś podziałać
Torp12 - 06-09-2012, 13:07
szuwar napisał/a: |
Poszukujemy ośrodka do zorganizowania imprezy – Zlotu Miłośników Mitsubishi w dniach 30.08.2013-01.09.2013r.
|
TErmin ten nie został chyba jeszcze klepniety... Moze lepiej niech oni zaproponuja termin miedzy lipcem a pazdziernikiem...
Tomek - 06-09-2012, 13:07
sveno napisał/a: | znajdzie się ktoś do pomocy. |
Sławku, powiem tak:
o ile cały event będzie gdzieś na południu, to ja jestem chętny do dużej pomocy, także jedną osobę już masz
co do ośrodka, to ja jestem jednak zdania, że najlepiej będzie w jednym miejscu, a nie rozsiani na dwie lub więcej lokalizację
[ Dodano: 06-09-2012, 13:10 ]
Torp12 napisał/a: | TErmin ten nie został chyba jeszcze klepniety... Moze lepiej niech oni zaproponuja termin miedzy lipcem a pazdziernikiem... |
Torp12, przyjętą zasadą jest, że ZLOT jest to ostatni weekend sierpnia
i dyskusja na temat zmiany terminu jest widzę co rok, a moim zdaniem bez sensu, bo zawsze jest tak, że komuś nie pasuje jakiś termin, więc po co to zmieniać
jedynie można się zastanawiać (jak w tym roku) czy będzie to ten "najostatnieszy" weekend wakacji, czy poprzedni, który jest cały w sierpniu
Torp12 - 06-09-2012, 13:12
tomek84 napisał/a: |
jedynie można się zastanawiać (jak w tym roku) czy będzie to ten "najostatnieszy" weekend wakacji, czy poprzedni, który jest cały w sierpniu |
Otototototo wlasnie oto mi chodzi
yalook - 06-09-2012, 13:17
tomek84 napisał/a: | jedynie można się zastanawiać (jak w tym roku) czy będzie to ten "najostatnieszy" weekend wakacji, czy poprzedni, który jest cały w sierpniu |
zawsze robiliśmy to w ten "najostatnieszy" weekend wakacji, bo wtedy możemy liczyć na największą frekwencję na zlocie
sveno - 06-09-2012, 13:17
tomek84 napisał/a: | o ile cały event będzie gdzieś na południu, to ja jestem chętny do dużej pomocy, także jedną osobę już masz
| to jest już nas troje, bo Magda też jest chętna
co do terminu to tylko te dwa brane są pod uwagę i proponuje zamknąć ten temat, bez względu na to gdzie ten zlot będzie!!!
Tomek - 06-09-2012, 13:20
co do ośrodka, to już rok temu szukałem w małopolsce czegoś spełniającego warunki, ale powiem szczerze, że nasz region to bida pod tym względem
pełno ośrodków na 100-200 osób
volve - 06-09-2012, 13:24
Co do terminu, to myślę, że o wiele prościej jest znaleźć ośrodek wolny właśnie w dniach 30.08-01.09 niż tydzień wcześniej. W sierpniu byłem u, wcześniej wspomnianego przeze mnie, kolegi z ośrodkiem w Pogorzelicy. I sam mówił, że właśnie dla niego taki termin jest lepszy ze względu, iż już wtedy najczęściej nie ma zaplanowanych kolonii, większe zorganizowane grupy z dziećmi też już nie planują wypoczynku w ostatni weekend.
Zresztą pamiętam, że w tamtym roku też była mowa który termin najlepszy, a na koniec i tak okazało się, że na wcześniejszy Wawrzkowizna jest już zajęta i do wyboru był tylko drugi termin.
|
|
|