Nasze Miśki - Nowy VR-4 czaaarny :)
wookash83 - 01-10-2012, 23:01
w końcu znalazłem chwilę żeby zamieścić parę fotek.. w tym tygodniu będzie trochę zmian wiec zdjęcia przed się przydadzą
Przesiadka na mocniejszy samochód (do tego z doładowaniem) to nowe wrażenia dla mnie i pasażerów jeżdżę 2 tygodnie a nadal jestem pod wrażeniem jak samochód się zbiera szzczególnie w zakresie 80-140 km/h i wyżej..do tej pory jeździłem wolnossącymi motorami więc mam większy szok
Klika dni w deszczu i też nowe doświadczenia z napędem na 4-koła też zrobiły swoje
Zawieszenie Tein gwintowane - ehh bardzo się obawiałem a jest dobrze samochód jest sztywny ale nie jest jeżdzącą taczką
wookash83 - 01-10-2012, 23:03
Kilka fotek na szybko:
I najważniejsze
diabelll - 01-10-2012, 23:06
zazdroszczę jest super to jest moj typ na drogie auto to lub eclipse 2g gsx
Krzysek - 01-10-2012, 23:13
Zajebiaszczy zakup Gratuluję
wookash83 - 01-10-2012, 23:30
Z racji niedużej wiedzy o VR-4 trzeba się poradzić kilku osób heh pewnie czasem bywam męczący ale dzięki za odpowiedzi Panowie: swinks_UK, kochajj,roch_27, Derpin
Serwisować samochód będę u Rafała i Radka..
Co do zrobienia w tym tygodniu:
1. Poprawki lakiernicze
- zderzak trafia w całości do lakierowania
- żeby ocenić faktyczny stan Vr-4 podjedzie na:
dokładne mycie auta, odtłuszczanie lakieru, usuwanie plam ze smoły, asfaltu, żywicy, owadów, glinkowanie, ręczne nakładanie sealantu lub wosku Smartwax Concourse,
+polerowanie mechaniczne lakieru, usunięcie drobnych rys, zmatownień, hologramów lakieru, nałożenie ręczne sealantu i wosku Smartwax Concourse.
więcej na: http://szanuj-sie.pl/foru...c.php?f=27&t=89
2. Po zakupowy serwis:
3. Alusy plus opony:
Poszukuje zimówek oraz drugii komplet alusów prawdopodobnie padnie na:
Te co teraz jeżdzę trafią do regeneracji plus na lato nowe opony.
4. Chłodnica oleju plus zegary:
Radek pomoże w montażu chłodnicy jeszcze tylko musimy ją jakoś upchać pod maską
Zegarów za dużo nie chcę na początek zamawiam:
http://allegro.pl/zegar-w...2670523822.html
5. PRZEWODY ZAPŁONOWE MAGNECOR MITSUBISHI Galant VR-4 2.5i 24v Q/CAM V6 Turbo
( 3 tygodnie oczekiwania)
6. I najważniejsze CYSTERNA Z V-POWER RAICING heh bo nie ma co VR-4 jest smokiem )
tresorex - 02-10-2012, 08:59
Cud auto Masz fotki wnętrza?
Rafal_Szczecin - 02-10-2012, 11:17
olej w silniku wymieniony . filtr powietrza K&N juz na swoim miejscu, olej w dyfrze przod i tyl wymieniony.
klocki i tarcze tyl nie wymienione okazuje sie, ze klocki tyl nie pasuja od EVO VI ...
wygladem sa dokladnie takie same jak do gala EA5A, natomiast roznia sie dlugoscia ( w VR-4 sa o 1cm ) , na szczescie klocki juz dobrane i zamowione, w najblizszym czasie drugie podejscie .
przed nami jeszcze wymiana oleju w AYC - czlowiek uczy sie cale zycie
swinks_UK - 02-10-2012, 11:20
Rafal_Szczecin napisał/a: |
klocki i tarcze tyl nie wymienione okazuje sie, ze klocki tyl nie pasuja od EVO VI ...
wygladem sa dokladnie takie same jak do gala EA5A, natomiast roznia sie dlugoscia ( w VR-4 sa o 1cm ) , na szczescie klocki juz dobrane i zamowione, w najblizszym czasie drugie podejscie .
|
No pewnie, że nie
Klocki są te same z Evo 4/5 non-brembo
Rafal_Szczecin - 02-10-2012, 11:50
swinks_UK napisał/a: |
No pewnie, że nie
Klocki są te same z Evo 4/5 non-brembo |
Ty o tym wiesz, ja VR'ke mialem na warsztacie 1 raz powoli powoli, i ogarniemy ten sprzęt , i bedziemy wiedziec z czego co pasuje
Bartek - 02-10-2012, 14:34
wookash83 napisał/a: | Poszukuje zimówek oraz drugii komplet alusów prawdopodobnie padnie na:
[obrazek]
|
Hmmm znajoma kostka
Co do chłodnicy oleju pięknie pasuje szeroki, 19 rzędowy Mocal x 2 szt. (silnik i skrzynia) w pasie przednim między intercoolerem a chłodnicą klimy. Z tego katalogu: http://www.batinc.net/coolers.htm
wookash83 - 02-10-2012, 14:44
"pasie przednim między intercoolerem a chłodnicą klimy" no właśnie Radek nie był pewny czy tam wejdzie ale widzę że miejscówka pewna
19 rzędowy Mocal x 2 szt - taaaak dokładnie to planowaliśmy..
anwi - 03-10-2012, 21:38
od skrzyni planujecie podłączyć z podstawką pod filtr czy tez bezpośrednio zamiast chłodnicy wody??
wookash83 - 03-10-2012, 22:16
z podstawka z tego co zrozumiałem Radka ale nie wiem czy mówił tylko o chłodnicy oleju silnika..
anwi - 04-10-2012, 12:08
Bartek napisał/a: | wookash83 napisał/a: | Poszukuje zimówek oraz drugii komplet alusów prawdopodobnie padnie na:
[obrazek]
|
Hmmm znajoma kostka
Co do chłodnicy oleju pięknie pasuje szeroki, 19 rzędowy Mocal x 2 szt. (silnik i skrzynia) w pasie przednim między intercoolerem a chłodnicą klimy. Z tego katalogu: http://www.batinc.net/coolers.htm |
a ty jak to masz rozwiązane??
Rafal_Szczecin - 06-10-2012, 16:35
VR-4 trafil do spaaa
|
|
|